Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Mākslinieces Aleksandras Šļahovas jubilejas izstādes atklāšana Rotko centrā

Redakcija
Redakcija

Piektdien 25. maijā plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, atzīmējot nozīmīgu dzīves jubileju, tiks atklāta mākslinieces, ilggadējās Daugavpils Universitātes profesores, pedagoģijas zinātņu doktores Aleksandras Šļahovas akvareļu personālizstāde „Ūdens un krāsa”.

Pavasara ūdeņu spēks, dziļums un straujums ir raksturlielumi, ar kuriem saistās Aleksandras Šļahovas akvareļglezniecība. Darbos attēlota ainava vai atsevišķi dabas un sadzīves priekšmeti, dabas būtnes vai parādības, kuras ieraudzītas realitātē vai izdzīvotas iztēlē.

Mākslinieces dzimtā vieta ir Krāslavas rajons, Dagda. Pēc Dagdas vidusskolas absolvēšanas tālāk ceļš aizveda uz Baltkrieviju, kur pabeigta Vitebskas Pedagoģijas Institūta mākslas fakultāte. Daugavpils Universitātē darbs uzsākts 1994. gadā. No 1996. līdz 2006. gadam A. Šļahova vadīja Mākslu katedru, no 2006. līdz 2010. gadam bija Mūzikas un mākslu fakultātes dekāne. Varbūt arī tāpēc Aleksandras Šļahovas vārds daudziem, galvenokārt, saistās ar profesores darbu Daugavpils Universitātē. Taču māksliniece izstādēs piedalās kopš 1975. gada, eksponējot savus akvareļus Latvijā un ārvalstīs: Vitebskā un Polockā (Baltkrievija), Milānā (Itālija), Diseldorfā (Vācija) un citur.

Tāpat A. Šļahova ir daudzu starptautisku konferenču dalībniece un vairāk nekā 90 zinātnisko publikāciju autore.