Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Dabas muzejs izsludina putnu fotogrāfiju konkursu

Redakcija
Redakcija

Ar prieku paziņojam, ka izsludināts iemīļotais fotokonkurss „Mans putns 2020”. Putnu dienas šogad noris klusāk kā parasti, tomēr aicinām fotogrāfus-amatierus piedalīties draudzīgā sacensībā par labākajām putnu fotogrāfijām, kas uzņemtas Latvijā. Konkursu 2020. gadā rīko Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar galveno atbalstītāju Canon IB serviss.

Fotokonkurss „Mans putns” ir viena gaidītākajām Dabas muzeja aktivitātēm. Konkursa ilggadējs kurators, ornitologs Dmitrijs Boiko ir gandarīts, ka interese par to joprojām ir, „jau labu laiku atpakaļ saņēmu zvanus un vēstules ar satrauktiem jautājumiem par to, vai konkurss šogad notiks”. D. Boiko: „Lai arī mūsu visu ikdienā notikušas izmaiņas, esam raduši risinājumu konkursa norisei un tāpēc aicinu uzmanīgi iepazīties ar jauno nolikumu, atvēlēt laiku rūpīgai pieteikuma aizpildīšanai un būt iecietīgiem, ja rodas tehniskas problēmas, ziņojiet mums!”

Speciālists arī norāda, ka konkursā stingrāk tiks vērtēti fotografētie objekti, šogad drīkst piedalīties tikai ar Latvijas savvaļā fotografētiem putniem. Pirmo reizi konkursa vairāk nekā 15 gadus ilgajā vēsturē darbu iesniegšana notiks digitāli, aizpildot pieteikuma anketu un pievienojot attēlus. Šāds formāts ļaus darbu vērtēšanas komisijai labāk izvērtēt fotogrāfiju tehnisko parametru autentiskumu. Tomēr, neraugoties uz mainītajiem noteikumiem, aicinām fotogrāfus nenobīties, piedalīties un cīnīties par godalgotu vietu.

Saistībā ar Vispārīgās datu aizsardzības regulas prasību izpildi (VDAR) mainītas arī konkursa pretendentu vecuma grupas – no 2020. gada bērnu grupa (līdz 12 gadiem), jaunieši (13–20 gadi), pieaugušie (21–50 gadi), seniori (51 un vairāk gadu). Bērnu grupas pretendentu vecākus aicinām ievērot visas konkursa nolikumā ietvertās prasības, pretējā gadījumā iesniegtie darbi netiks vērtēti.

Atgādinām, ka konkursa nolikumā var tikt veiktas izmaiņas, mainoties situācijai valstī saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumiem. Dalībnieki par to tiks informēti, kā arī aicinām sekot informācijai muzeja tīmekļa vietnē.

Konkursu muzeja 175. jubilejas gadā atbalsta Canon IB serviss ar fotogrāfiem noderīgu aprīkojumu, vērtīgas grāmatas dāvinās interneta veikals SIA „Krisostomus”, labāko darbu kalendāru izdos SIA „Brīvs”, ar balvām dalīsies arī Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs un Latvijas Dabas muzejs.