Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Ar piemiņas koncertu atcerēsies 1949. gada represijas

Redakcija
Redakcija

25. martā plkst. 16.00 Latvijas Kara muzejā, Smilšu ielā 20, notiks Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltīts koncerts “Celies, mana dvēsele”.

25. marts Latvijā ir sēru diena. Diena, kad pieminam un atceramies Komunistiskā genocīda upurus. Tas bija notikums, ko nevaram un nedrīkstam aizmirst, kad no savām mājām un dzimtenes svešumā tika aizvesti daudzi tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Kaut arī laiks savā ritējumā ir neapturams un ar katru gadu arvien tālāk attālinās 1949. gada 25. marta traģiskie notikumi, ik gadu tiek rīkoti pasākumi, kuros cilvēki godbijībā noliec galvas to personu priekšā, kuras šo notikumu tika pārdzīvojušas – gan tiem kuri vēl dzīvi, gan cietušo piederīgo un viņu radinieku priekšā. Šī atcerēšanās un pieminēšana ir tas, ko mēs mūsdienās spējam viņiem sniegt, kā arī veids, kā informēt sabiedrību par pagātni un vēsturi.

Koncerta “Celies mana dvēsele” programmā izskanēs patriotiskas un spēcīgas latviešu komponistu oriģināldziesmas un tautas dziesmu apdares, kuras izpildīs KTMC “Ritums” vīru koris “Tēvzeme” (mākslinieciskais vadītājs Tālivaldis Gulbis), Tukuma skolotāju koris “ Vanema” (diriģents Jānis Ozols), LU sieviešu koris “Minjona” (mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags) un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas 1.-2. klašu zēnu koris (diriģents Tālivaldis Gulbis). Kopā ar koriem uzstāsies arī solisti – Jurģis Marcinkevičs, Artūrs Zvirbulis un Evija Vanaga. Koncertu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis.

Ieeja koncertā bezmaksas.
Pasākumu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments