Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Miris Latvijā dzimušais krievu humorists Mihails Zadornovs

Redakcija
Redakcija

Krievijas mediji ziņo, ka 69 gadu vecumā miris Jūrmalā dzimušais krievu satīriķis un rakstnieks Mihails Zadornovs. 2016. gada oktobrī radošā vakara laikā uz skatuves viņš piedzīvoja epilepsijas lēkmi, un viņu nogādāja slimnīcā, vēlāk Zadornovs ķīmijterapijas dēļ atcēla uzstāšanās un turpināja cīņu ar slimību.

“Organismā diemžēl atrasta nopietna kaite, raksturīga ne tikai vecumam. Ārstēt to vajag nekavējoties. Neko vairāk neprecizēšu, lai neizsauktu siekalas mūsu dzeltenajiem žurnālistiem. Citādi sāksies visa šī preses žļurga, bet man nepieciešams pilnīgs miers un līdzsvars. Cerībai uz nākotni vienmēr vajadzētu saglabāties – tāds ir mans skatupunkts. Un tāds tad arī ir mans šībrīža galvenais noskaņojums.”: Mihails Zadornovs 2016. gada rudenī.

Mākslinieks cīnījās ar smadzeņu vēzi un bija izgājis vairākus ārstēšanās kursus, bet šogad no ārstēšanās atteicās un nolēma mūža pēdējās dienas pavadīt ar tuviniekiem.

Dzimis 1948. gadā Jūrmalā, Zadornovs bija viens no populārākajiem krievu satīriķiem, kurš nekautrējās pasmaidīt par krievu tautas īpatnībām, bet vēl daudz asāk jokoja par amerikāņiem un viņu dzīves uztveri. Bieži savās uzstāšanās mākslinieks pasmaidīja arī par latviešiem un Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO. Mākslinieks daudz laika pavadīja un viesojās Latvijā. Zadornovs mīlēja daudz jokot arī par ikdienišķām situācijām, sarunāties ar publiku, un parasti koncerti Rīgā bijuši izpārdoti.

Video no youtube.com. 2006. gads

Satīriķim bija arī savs viedoklis par Krievijas vēsturi un 2012. gadā Rīgā Mihails Zadornovs prezentēja savu filmu "Rjuriks"

Video no Epadomi arhīviem:

Saprotot likteni un pesimistiskās veselības prognozes, īsi pirms aiziešanas, Mihails Zadornovs publiski atvainojies Pareizticīgo baznīcai, par ko daudz un asi jokojis un izsmējis savas darbības laikā. Mihails Zadornovs bija un paliks neviennozīmīgi vērtēta personība, bet viņa videoieraksti vēl ilgi liks miljoniem krievu valodā runājošiem cilvēkiem visā pasaulē pasmaidīt.