Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Vēlas aktualizēt pētnieku un sabiedrības uzmanību Liepājas lomai Latvijas valsts pirmsākumos

Redakcija
Redakcija

Atzīmējot Latvijas simtgadi, 2018. gada Liepājas muzejā plānots atklāt jaunu ekspozīciju “Latvijas Pagaidu valdības seši mēneši Liepājā”.

Ar zinātnisko konferenci “Liepāja Latvijas Neatkarības karā, 1918-1920”, kas notiks 11. un 12. maijā, Liepājas muzejs vēlas vērst pētnieku un sabiedrības uzmanību uz Liepājas un tās apkārtnes vēsturi - norisēm un notikumiem šajā tik nozīmīgajā Latvijas vēstures posmā - karā par jaundibinātās Latvijas neatkarību.

Konferences mērķis ir veicināt pētījumus par dažādām ar Liepāju un tās apkārtni saistītām norisēm un procesiem Neatkarības kara laikā un iepazīstināt ar tiem sabiedrību. Tajā ar referātiem uzstāsies pārstāvji no desmit dažādām institūcijām.

Šī ir pirmā konference, kurā aplūkoti notikumi un izvērtēta tieši Liepājas un tās apkārtnes nozīme Neatkarības karā. Konferences referātus iekļaus rakstu krājumā, kuru paredzēts izdot 2018. gadā. Gan konference un paredzētais rakstu krājums, gan izstādes veidošana sniegs lielu ieguldījumu Neatkarības kara pētniecībā - laikā, kad tika proklamēta Latvijas Republika un nosargāta tās neatkarība.

Konferencē būs iespēja iepazīties ar referātiem par slaveno liepājnieku, ārstu Jēkabu Alksni, kurš aktīvi līdzdarbojās vēstures procesos, atbalstot Latvijas Pagaidu valdību. Zīmīgi, ka klausītāju starpā būs arī Jēkaba Alkšņa mazdēls Valdis Liepiņš.

Liepājas muzejs aicina ikvienu interesentu apmeklēt konferenci, lai iepazītos ar jaunākajiem pētījumiem par Liepājas un tās apkārtnes vēsturi. Ar konferences programmu vari iepazīties šeit: Liepājas programma_PDF.pdf - Google Drive

Klausītājiem dalība konferencē ir bez maksas.