Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


No 11. janvāra Rīgas iedzīvotājus aicina pieteikties latviešu valodas bezmaksas attālinātiem kursiem

Redakcija
Redakcija

No pirmdienas,11. janvāra, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) aicina Rīgas iedzīvotājus pieteikties latviešu valodas bezmaksas attālinātiem kursiem. Informācija par pieteikšanos, tajā skaitā izglītības iestāžu saraksts un to kontakttālruņi būs pieejami tīmekļa vietnē Integrācija Kursi pirmajā pusgadā notiks attālināti, un tiem pieteikties varēs, sazinoties ar iestādēm telefoniski.

Valodas apmācības iestādi Rīgas iedzīvotāji varēs izvēlēties paši, atbilstoši pievienotajam sarakstam, un pieteikties tieši pie kursu īstenotājiem. RD IKSD speciālisti iedzīvotājus kursu apmeklējumam nepieraksta.

Konkurss „Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem” tiek īstenots Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros, un tā mērķis ir finansiāli atbalstīt projektus, kas nodrošina iespēju pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem, izņemot skolēnus un bezdarbniekus, apgūt latviešu valodu A un B līmeņa ietvaros. Šādi kursi tiek nodrošināti no 2010. gada, un šajā laikā kursus apmeklējuši vairāk nekā 14 000 iedzīvotāji.

Bez maksas latviešu valodu būs iespēja mācīties tiem, kuri savu dzīvesvietu ir deklarējuši Rīgā.