Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Pirmo reizi vēsturē Ķīnā tiks izrādīta Annas Brigaderes luga “Sprīdītis”

Redakcija
Redakcija

Rīgas Skolēnu pils teātris “Zīļuks” ir apstiprinājis dalību starptautiskajā mākslu festivālā The Arts Committee of the 2017 China-CEEC Cultural Season, kas norisināsies Ķīnā šī gada rudenī. Festivālā, kurā katru gadu dalībai tiek izvēlēti spilgtākie dažādu mākslu pārstāvji no Centrālās un Austrumeiropas valstīm, “Zīļuks” izrādīs Annas Brigaderes lugu “Sprīdītis”.

Kā informē Rīgas Skolēnu pils teātra “Zīļuks” projektu direktore Zane Goiževska, “luga “Sprīdītis” tika izvēlēta, jo tā lieliski atbilst festivāla koncepcijai – iepazīstināt Ķīnas iedzīvotājus ar citu valstu kultūras mantojumu. Veiksmīgā vizuālā un dramaturģiskā risinājuma dēļ “Sprīdītis” ir viena no pieprasītākajām izrādēm Latvijā un Starptautiskos festivālos, turklāt tā īpaši pielāgota brīvdabas skatuves specifikai. “Zīļuka” “Sprīdītis” ir viegli transformējams, dekorācijām izmantotas nevis lielizmēra konstrukcijas, bet gan lielas lelles – maskas, kas izrādi padara dinamisku, kustīgu un bērna uzmanību noturošu. Tomēr šobrīd, gatavojoties braucienam, lielās maskas ir arī viens no lielākajiem sarežģījumiem. Tās pārsniedz jebkurus pieļaujamos transportēšanas limitus. Līdz ar to mūsu māksliniecēm ir īpašs darbs, samazinot masku gabarītus, veidojot jaunas, salokāmas konstrukcijas. Kopš izrādes atjaunošanas 2003. gadā, izrāde bez pārtraukuma ir teātra aktīvajā repertuārā, nospēlēta vairāk nekā 110 reizes, izaugušo aktieru sastāvs nomainīts 8 reizes.

Lai padarītu izrādi uztveramu ķīniešu skatītājiem, sapratām, ka noteikti nepieciešams lugas teksta un dziesmu tulkojums ķīniešu valodā. Ieliku Facebook ziņu, ka meklējam kādu, kurš varētu šo tekstu atbilstoši pārtulkot, un ātri vien saņēmām ziņu no tulkošanas biroja Linearis”, norāda Zane Goiževska.

Kā atzīst Linearis Mārketinga un pārdošanas vadītājs Kārlis Ozols, Sprīdītis jau izsenis ir kļuvis par apzīmējumu cilvēkiem, kuri laimes meklējumos dodas prom no dzimtenes. “Arī Linearis var uzskatīt par Sprīdīti, jo pirms septiņiem gadiem pieņēmām drosmīgu lēmumu savu laimi meklēt visai eksotiskā tirgū – Ķīnā. Šajā laikā atvērtas jau divas filiāles, iegūti daudzi lieli klienti un palīdzēts arī citiem Baltijas uzņēmumiem iekļūt šajā tirgū. Tāpēc uzskatām par savu goda jautājumu atbalstīt Rīgas Skolēnu pils teātra “Zīļuks” viesošanos Ķīnā, nodrošinot lugas teksta un dziesmu tulkojumus ķīniešu valodā bez atlīdzības”.

Izrādes notiks:
26/09/2017 Hangzhou Polytechnic, Fuyang District, Hangzhou
1/10/2017 Garden Expo Park, Fengtai District, Beijing
2/10/2017 Garden Expo Park, Fengtai District, Beijing
un tajās laipni gaidīts ikviens interesents!