Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertsezonas noslēgums

Redakcija
Redakcija

7. septembrī no 19.00-23.00 šīs vasaras 20 brīvdabas koncertu ciklu, kurš aizsākās 4. maijā, noslēgs teatralizēts populārās mūzikas koncerts „Š ū b e r t s, v ī n s un V ī n e ”

Koncertā iekļautas 20 no 603 komponista Franča Šūberta dziesmām latviešu valodā. Dziesmu skanējumu
papildinās Edgars Kramiņa stāsts par komponista dzīvi un fragmenti no Heinrich Berté dziesmu spēles „Trejmeitiņas”, kura faktiski nenoiet no muzikālo teātru skatuvēm visā pasaulē.

Visi koncerta dalībnieki, neatkarīgi no savas pamatnodarbošanās, balss akustisko struktūru pilnveido Vokālajā
akadēmijā pedagoga, Dr.paed. Edgara Kramiņa vadībā, strādājot gan pie izpildošās meistarības elementu – elpošanas, artikulācijas, ķermeņa motorikas, gan fonētiskās dzirdes, redzes un citu sajūtu konsolidācijas.

Vokālais pedagogs Edgars Kramiņš izglītības ceļu uzsācis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas Zēnu kora klasē. Profesionālo izglītību ieguvis Krievijas Teātra mākslas institūta Muzikālā teātra fakultātē, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas vokālās pedagoģijas akadēmiskajā un profesionālajā programmā un Latvijas Universitātes maģistra un doktorantūras studiju programmās. 2005. gadā ieguvis pedagoģijas zinātņu doktora grādu. Radošās darbības pirmā desmitgade saistīta ar režisora darbu Nacionālajā operā, aktiera, režisora un mākslinieciskā vadītāja pienākumu veikšanu Rīgas Muzikāli poētiskajā teātrī. Šobrīd viņš aktīvi darbojas pedagoģijā un līdzās konsultanta pienākumu veikšanai, piedalās dažādu mākslas konkursu žūrijās. Ir Vokālās akadēmijas dibinātājs, retorikas rokasgrāmatas „Runāsim skaidri, spilgti, iedarbīgi!” un vairāku zinātnisko publikāciju autors. Darbojas tādās sabiedriskās organizācijās kā Latvijas Teātra darbinieku savienība, Aleksandra Čaka biedrība, Latvijas, Austrijas un Eiropas Balss skolotāju asociācijās un kopš Latvijas Nacionālās Skolotāju savienības atjaunošanas 2009. gadā ir tās priekšsēdētājs.

Pianiste Gertruda Jerjomenko profesionālo izglītību ieguvusi E. Dārziņa mūzikas vidusskolā un J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Savas koncertmeistara prasmes papildinājusi meistarklasēs Vācijā, Dānijā, Krievijā u.c. Kā pianiste koncertmeistare un klavesīniste aktīvi piedalās dažādos koncertos un mūzikas festivālos Latvijā, kā arī ārpus tās robežām.

PIEDALĀS:
Muzikālā teātra aktieris, režisors un vokālais pedagogs Edgars Kramiņš
Vokālās akadēmijas audzēkņi: Baiba Bite, Elīna Borhes, Annija Cintiņa, Sandis Grava, Herberts
Kašs, Samanta Kolpaka, Amanda Krauja, Jānis Krūmiņš, Vija Kurpniece, Alise Potapoviča, Aiva Pundiņa, Monta Zaļkalne u.c.
Pianiste: Gertruda Jerjomenko
Režisore: Biruta Bauma
Horeogrāfe: Paula Gorobeca
Kormeistare: Margarita Dudčaka

Ieeja bez maksas.

Koncertu rīko Kalnciema kvartāls ar Lielvārdes alus atbalstu.