Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


“Labvēlīgais Tips” laiž klajā jauno albumu “Kaste” un singlu “AIZA”

Redakcija
Redakcija

Ievērojot tradīcijas, grupa “Labvēlīgais Tips” 1.aprīlī laida klajā savu jaunāko veikumu – albumu “Kaste”, kurā apkopotas 14 dziesmas: “Doriaana Greja vecā seja”, “Kaste”, “Ciema aristokrāts” u.c. Vienlaikus klajā nāca arī grupas dalībnieka Normunda Jakušonoka (balss, taustiņi) un “Tipa orķestra” albums “Notikums”. Abi albumi tika svinīgi atvērti pagājušajā piektdienā, 31.martā, “Radio SWH” viesmīlīgajās telpās.

“Pēc septiņu gadu pārtraukuma atkal ir iznācis pilnais grupas “Labvēlīgais Tips” studijas albums. Kāpēc to prezentējam šeit, “Radio SWH”? Tāpēc, ka pirmo mēs prezentējām briesmīgā vietā uz Lāčplēša ielas – kultūras namā “Karakums”, kuras nosaukums radās, pateicoties vienai senai “Radio SWH” programmai, tā ka tas cikls tagad ir noslēdzies, un albuma pirmatskaņojums notiks jau šodien, “Radio SWH” tiešajā ēterā,” pauda grupas solists Andris Freidenfelds jeb Fredis, piebilstot: “Jaunajā albumā apkopoti visi singli, kas nākuši klajā šo gadu laikā, un arī pilnīgi jaunas, klausītājiem vēl nedzirdētas dziesmas.”

Savukārt par savu jauno (un pirmo!) soloalbumu Normunds Jakošonoks teic: “Bija jāpaiet 46 dzīves gadiem, lai es laistu klajā savu albumu, un tas priekš manis ir patiešām īpašs notikums. Gribu teikt lielu paldies Andrim Freidenfeldam, ka divus gadus viņš no mums atpūtās, līdz ar to bija iemesls savākties “Tipa orķestrim” un kaut ko padarīt. Šajā albumā ir šajos gados tapušo dziesmu apkopojums – mūzika mazliet vecākiem cilvēkiem. Paldies arī dzejdarim Guntaram Račam, kurš piekrita ar mums sadarboties, rakstot dziesmām vārdus!”

Atgādināsim, ka gan šīs, gan “Labvēlīgā Tipa” populārākās dziesmas varēs dzirdēt grupas koncerttūrē “Sudrabkāzas”, kas šā gada rudenī izskanēs vairākās Latvijas pilsētās un ar grandiozu šovu 27.oktobrī noslēgsies “Arēnā Rīga”.

Video no prezentācijas koncerta SWH studijā. (Epadomi TV arhīvs)

Līdz ar albuma iznākšanu grupa piedāvā klausītājiem jaunu singlu “AIZA”. Par dziesmas melodiju parūpējušies A. Freidenfelds, Ģ. Lūsis un N. Jakušonoks, par tekstu – Andris Freidenfelds, un to visu iemūžināt failos palīdzēja Lotars Lodziņš un Jānis Kalve no “Labo ierakstu studijas”. Ierakstā ukuleles un mandolīnas ieskaņot palīdzēja Valērijs Cīrulis no “Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestra”.

LABVĒLĪGAIS TIPS - AIZA