Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Iznācis Ingunas Dimantes jaunais romāns “Ilūziju spēles”

Redakcija
Redakcija

Vieglu un romantisku romānu cienītājas iepriecinās ziņa, ka tikko iznācis latviešu rakstnieces Ingunas Dimantes jaunākais romāns “Ilūziju spēles”. Inguna Dimante ir vairāku grāmatu autore (pēdējos gados iznākuši darbi “Nāve Kraukļu ciemā”, “Skaistuma impērija”, “Komjaunietes pūra nauda”) un raksta gan detektīvus, gan romantiskus romānus. Lai gan rakstīšanai pievērsusies salīdzinoši nesen, šobrīd rakstniece strādā aktīvi un ražīgi. Viņas romānu varoņi dzīvo tepat Latvijā, ir parasti cilvēki, kuru dzīvēs parādās lielāki vai mazāki samezglojumi – interesanti, ka rakstniecei labi padodas gan pirmā plāna tēlu, gan arī otrā un trešā plāna varoņu apraksti. Īsi, bet precīzi ieskicējot katra galvenās īpašības, Inguna Dimante parāda ne vien viņu atšķirīgos uzskatus un mērķus, bet arī savstarpējo attiecību galvenās nianses.

Romāna “Ilūziju spēles” galvenie varoņi ir Vēveru ģimene – Sibilla un Dagnis. Viņš ir veiksmīgs interjera dizainers, savukārt Sibilla rūpējas par to, lai abi gana bieži “zīmētos” smalko aprindu saietos, tā gādājot, lai Dagņa biroja “Deviņi Sapņi” veidotie darbi būtu pieprasīti. Vārdu sakot, žilbinošs pārītis, kuru dzīve ir apskaužami lieliska. Tiesa, gan Dagnim, gan Sibillai ir katram savi noslēpumi, kuru atklāšana varētu šokēt ne vienu vien. Viņš vēl joprojām atceras savu pirmo mīlestību Itu. Savukārt Sibillas noslēpums ir pārlieku personisks, lai to atklātu pat labākajām draudzenēm vai terapeitam.

Dagņa biroja jaunā darbiniece Laima, kura sagādā izcilu pasūtījumu, arī lolo kādas dvēseles rētas. Tādas, iespējams, ir pat biroja jaunajai klientei, atbildīgai ministrijas darbiniecei Sarmītei Pelsei, kuras dzīvokļa rekonstrukcijas projektu vēlas veidot Dagņa birojs “Deviņi Sapņi”. Tā nu šie ārēji veiksmīgie cilvēki nokļūst attiecību strupceļā, no kura jāmeklē izeja. Un te spēlē iesaistās ne vien Dagnis, Sibilla un Laima, bet arī Ita, Tālis, Klāra, Juris, psihoterapeite Dace un citi personāži. Kas ir tās komponentes, bez kurām veiksmīgas attiecības nav iespējamas? Kurā brīdī cilvēks ir mīlestībai par vecu? Vai vispār ir iespējams atrast ideālo otro pusīti? Vai šķiršanās vienmēr notiek liktenīgu apstākļu iespaidā? Šie un citi it kā triviālie jautājumi ir tie, kas liekas svarīgi Ingunas Dimantes romāna “Ilūziju spēles” varoņiem – un beigās, kā jau romantiskā romānā pieklājas, visi atšķetina samezglojumus un zaudējumu vietā nāk ieguvumi. Citam – sirdslietās, citam – finansēs.

Pieejama arī e-grāmata.