Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:344, Did:0, useCase: 3


Vēl tikai mēnesis līdz lielākajam zināšanu festivālam Baltijā - HELSUS 2016!

Redakcija
Redakcija

2016. gada 21. un 22. maijā Jelgavā ar pirmajiem ziediem savus zināšanu dārzus apmeklētājiem vērs divu dienu starptautiskais zināšanu festivāls HELSUS 2016. Šogad festivāls mājvietu radis Jelgavas Pasta salā un Jelgavas pilī, kur vienlaikus norisināsies lekcijas, fiziskie treniņi, darbnīcas, koncerti u.c. zināšanu un veselību bagātinošas nodarbes. “Ķermenis, Dvēsele, Veselība” ir festivāla atslēgas vārdi, caur kuriem sevi izzināt ir aicināts ikviens. Šogad HELSUS piedāvā programmu, kas vienuviet pulcēs vairāk kā 240 meistarus - zinātniekus, lektorus un praktiķus, kuri ar zināšanām dalīsies 7 HELSUS dārzos: Veselības dārzs; Uztura dārzs; Vides dārzs; Dvēseles dārzs; Sevis izzināšanas dārzs; Fiziskās prakses dārzs; Dārzs bērniem.

”HELSUS festivāla mērķis ir sniegt zināšanas, dāvāt dažādas prakses un veidus kā padarīt mūsu dzīvi apzinātāku, veselīgāku un saskanīgāku gan ar sevi, gan ar apkārtējo vidi. Ikkatram no mums ir dota iespēja paplašināt savu apziņu un pieņemties viedumā – izmantosim to! Tautas spēks ir garā, tautas gudrība – sirds viedumā. Ar HELSUS mēs vēlamies arī izcelt jaunus atklājumus zinātnē, kas liek pārdomāt līdz šim zināmo, iepazīstināt ar cilvēkiem, kuri uzdrošinās sekot savai sirdsbalsij, pārsteigt ar citādu skatījumu un iespēju “izkāpt no rāmja”. HELSUS ir vieta, kur iepazīt sevi, kur uzdrošināties, kur sajust, kur iedvesmoties, kur sajusties vienotiem! Būsim kopā arī šogad!,” tā par gaidāmo HELSUS festivāla aizsācēja Agnese Irbe.

HELSUS 2016 laikā ir paredzētas Latvijā vēl nebijušas aktivitātes. 21. maija vakarā interesenti ir gaidīti uz Eko Disko ar igauņu mūziķu dalību – ikviens varēs ļauties mūzikai un kustībai no alkohola brīvā vakarā, kas beidzas ar meditatīvu koncertu. Savukārt festivāla noslēgumā, svētdien notiks vērienīga latviešu tautas Gara stiprināšanas sadziedāšanās ar Vītolu ģimeni, grupu “Daba San”, Inesi Kozuliņu un Ingu Rancāni kā arī latvisko vērtību pārstāvošu cilvēku aicinājumiem un vēlējumiem.

Savukārt LLU ikvienam būs unikāla iespēja dzirdēt vienu no nedaudzajiem pētniekiem pasaulē, kurš akadēmiski nodarbojas ar nāvei tuvās pieredzes pētīšanu – Nīderlandes kardiologu, dr. Pimu van Lommelu. Zinātnieks ir pieņēmis HELSUS aicinājumu ar zināšanām dalīties arī Latvijā.

Katrs no HELSUS dārziem pulcēs dalībniekus, kuru stendos divu dienu garumā risināsies sarunas, lekcijas, meistarklases un darbnīcas, dodot iespēju uzzināt, izmēģināt un sajust ko jaunu. Festivālā darbosies vingrošanas laukums, kurā būs iespēja izmēģināt dažādas prakses gan lieliem, gan maziem. Pirts & SPA stūrītī varēs saņemt pirts pērienu un ļauties masāžām. Festivālā laikā savus spēkus interesenti varēs izmēģināt dažādās radošās darbnīcas.

Šogad festivālā pulcēsies dalībnieki gan no Latvijas, gan no ārvalstīm. Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt tādus lektorus, kā psihoterapeits Viesturs Rudzītis, izaugsmes treneris Andžejs Reiters, filosofijas zinātņu maģistrs Valdis Svirskis, gastroenteroloģijas profesors Anatolijs Danilāns, fiziķis un Tautskolas „99 baltie zirgi” veidotājs Ojārs Rode, dziedošās Vītolu ģimenes tēvs Jānis Vītols un citus. Savukārt no ārzemēm HELUS viesosies Nīderlandes kardiologs, pirmsnāves pieredzes pētnieks Dr. Pim van Lommel, Venēras projekta vizionāre Sue Evarat, Dr.psych., Prof., Biodejas pasniedzējs Markus Štuks.

HELSUS festivāla 2016 biļetes ir pieejamas www.eKase.lv.

Biedrība “HELSUS” ir izveidota 2015. gadā. Kustības sākums ir rodams idejā par cilvēka pašizglītību dažādās jomas – lai katrs no mums varētu būt laimīgs, garā izglītots un dzīvotu apzināti. Dzīves sfēras, kurās HELSUS redz cilvēka pilnveidošanos, ir izteiktas septiņos HELSUS dārzos: Veselības dārzs; Uztura dārzs; Vides dārzs; Dvēseles dārzs; Sevis izziņas dārzs; Fiziskās kultūras dārzs; Dārzs bērniem. Kustības darbība ir vērsta uz šo dārzu pārstāvju, HELSUS meistaru, zināšanu un prakšu nodošanu sabiedrībai. HELSUS aicina pieņemties gara spēkā un apzināti, mērķtiecīgi paplašināt apziņu, tiecoties uz viedumu. Latvija - valsts, kurā dzīvo VIEDI cilvēki. Ieklausīsimies sirdsbalsī, dvēselē un uzdrošināsimies pārmaiņām.