Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:344, Did:0, useCase: 3


Izdevniecība "Avots" piedāvā grāmatu dabas un mistikas cienītājiem

Redakcija
Redakcija

“Mēness, daba, cilvēki” ir izdevums tiem, kurus interesē dzīvības un enerģijas ritmi: proti, kā tie izmantojami savā labā.

Mēness, dāvādams mūsu planētai stabilitāti un nodrošinādams ūdeņu pašregulāciju, mūsu eksistencei ir tik pat svarīgs debesu ķermenis kā Saule. Mēness ir ne vien dabas, bet arī cilvēka ciklu noteicējs. Mēness ietekmē mūsu planētas un tās iemītnieku auglību.

Grāmatas ievaddaļu veido kodolīga informācija par cilvēka un Mēness attiecībām dažādās kultūrās un laiku lokos, kam seko izvērstas praktiskās sadaļas. Pirmajā no tām izdevuma sastādītāja Ilze Vjatere sīki uzskaita (un paskaidro) attiecīgajās dienās veicamos dārzkopības darbus. Norādīts, kas uzsākams konkrētajā gadalaikā, fāzē un zodiaka zīmē, lai maksimāli izmantotu dabas ritmus savā labā, un uzzinām arī to, pie kā nebūtu ieteicams ķerties, lai lieki neizniekotu savus, sēklas un dēsta spēkus. Piemēram, ja Mēness ir Jaunavas zīmē, šis laiks būs neauglīgs; stādīt un sēt nebūs svētīgi, savukārt ravēt – pats laiks, jo nezāles neatzels. Piedevām labi iesakņosies pārstādītie augi. Turpinājumā ir apkopoti konkrēti augi un darbi, kas raksturīgi katram gadalaikam.

Grāmatas beigu nodaļā uzzinām, kā Mēness mūs ietekmē vienas diennakts gaitā. Kad un kāpēc jūtamies vismožāk, kad jāuzmanās, piemēram, tiem, kam raksturīgs zems asisnsspiediens vai ir nosliece uz depresiju.

Norādīts arī tas, kuri no litoterapijas akmeņiem (kristāliem) palīdz atvieglot soli cilvēkiem, kas skarbāk izjūt enerģijas svārstības un izdzīvo it kā bez iemesla mainīgus noskaņojumus. Uzzinām, kurš laiks ir svētīgāks attiecībām, kurš – veselībai, bērniem, mājas solim un veiksmei darbā.

“Mēness, daba, cilvēki” ir izdevums tiem, kuri vēlas saprast un apzināti izmantot dabas ciklisko plūdumu savā labā. Kamēr dažs to veic intuitīvi, citam patīk “zināt, kas slēpjas aiz apvāršņa”.

Grāmatas tehniskie parametri:
13x21cm, mīkstie vāki, 179 lpp.