Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:324, Did:0, useCase: 3


7 efektīvas tautas metodes un receptes asinsspiediena pazemināšanai

Redakcija
Redakcija

Assinsspiediens tiek uzskatīts par paaugstinātu pie atzīmes, kas augstāka par 140/90. Tādu stāvokli dēvē par hipertoniju. Hipertonija rodas no pārmērīgas alkohola, nikotīna un sāls lietošanas, mazkustīga dzīvesveida, stresa un liekā svara. Lai cīnītos ar šo kaiti, jāievēro noteikta diēta, aktīvs dzīvesveids un pēc iespējas mazāk jāsatraucas par katru sīkumu. Ir arī vairākas efektīvas tautas metodes un receptes, kas palīdzēs šajā gadījumā.

Tautas metodes cīņā pret hipertoniju

1. Samaisa kopā 1 glāzi dzērveņu, 1 sasmalcinātu citronu, 5 ēdamkarotes mežrozīšu augļu un 1 glāzi medus. Maisījumu lieto pa vienai ēdamkarotei divas reizes dienā.

2. Samaisa kopā 50 g sarīvētas citrona miziņas, 1 glāzi sīpolu sulas un glāzi medus. Maisījumu uzglabā slēgtā traukā ledusskapī vai citā vēsā vietā. Lieto 3 reizes dienā.

3. 4 ēdamkarotes sasmalcinātu ceļmallapu aplej ar 250 ml degvīna un novieto uz 2 nedēļām tumšā vietā (slēgtā traukā) ievilkties. Tad izvilkumu izkāš un lieto 3 reizes dienā pa 30 pilieniem katrā reizē.

4. 1 ēdamkaroti rudzu miltu aplej ar 2 ēdamkarotēm verdoša ūdens un lieto no rīta tukšā dūšā.

5. Vienādās daļās samaisa kopā medu un svaigu biešu sulu. Lieto 3 reizes dienā pa 60 ml.

6. Katru dienu jāizdzer 400 ml svaigi spiestas hurmas sulas.

7. Katru vakaru jāgatavo karstas kāju vannas, bet uz sprandas var uzlikt sinepju plāksteri.