Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:324, Did:0, useCase: 3


9 vienkāršas lietas, kas palīdz saglabāt veselību rudenī

Redakcija
Redakcija

Iestājoties vēsākam laikam, pastāv liels riks saaukstēties vai saķert kādu nepatīkamu vīrusu. Taču no tā visa var diezgan viegli izvairīties, ievērojot tikai dažas vienkāršas lietas.

1. Beidzoties vasarai, dienu ieteicams sākt pārmaiņus ar siltā un vēsā ūdens dušu. Ja tādu iespēju nav, var aplaistīties ar vēsu ūdeni un norīvēties, līdz kļūst silti.

2. Ēdot medu, nostiprinās sirds veselība. Paņemot medu karotītē un to pakāpeniski laizot, tiek stimulēti mēlē esošie receptori, kas uzlabo sirdsdarbību.

3. Samaltu rozīņu, vīģu un žāvētu aprikožu maisījums ar medu stiprinās nervu sistēmu un palīdzēs tiem, kas bieži slimo ar elpceļu iekaisumiem.

4. Organisma imunitāte ir atkarīga no kuņģa un zarnu trakta darbības, tāpēc ieteicams vairāk lietot ābolus, ķirbjus, kabačus, kāļus un rāceņus. To šķiedrvielas attīrīs organismu.

5. Ēdot mazāk un samazinot lietotās āls daudzumu, organsima šūniņas labāk tiks galā ar aizsardzības funkcijām. Ēdieneizē apēstajam būtu jāietilpst vienā plaukstā.

6. Tā kā cilvēka organisms ir pašregulējoša sistēma, tam nav vēlami mākslīgie stimulatori- alkohols, stipra kafija, stipra tēja un nikotīns.

7. Lietojot auzu putras, organisms attīrās.

8. Vēlams aiziet gulēt savlaicīgi. Viena pirms pusnakts nogulēta stunda ir līdzvērtīga divām atpūtas stundām. Izgulēšanās ir īpaši svarīga brīžos, kad mainās laika apstākļi.

9. Mājas apstākļos gatavoti brūkleņu vai dzērveņu dzērieni ļauj vieglāk izturēt ar gadalaiku maiņām saistītās stresa situācijas un apgādā asinsrites sistēmu ar pietiekami lielu šķidruma daudzumu, palīdzot sirdij.

Ieskaties! Tasir noderīgi!

Apgādā Zvaigzne ABC izdotās grāmatas Ilgmūžības seifa 12 atslēgas autors Jurijs Guščo apgalvo, ka "mūsdienās veselība ir pats dārgākais un trauslākais "produkts", to pērk, pārdod, maina, atjauno un konservē". Analizējot cilvēka dzīves personisko un sociālo faktoru ietekmi uz viņa profesionālās aktivitātes līmeni un ilgumu, autors ir centies atbildēt uz jautājumu par ilgmūžības plānošanu atkarībā no reālajām iespējām – kā veidot dzīvi, lai, nenovirzoties no savas filozofijas un mērķiem, saglabātu fizisko un garīgo veselību. Grāmatā aplūkotas 12 "atslēgas", kuras pareizi izmantojot, iespējams būtiski pagarināt aktīvās ilgdzīvošanas periodu: 1 - elpošana, 2 - ūdens, 3 - kustības, 4 - uzturs, 5 - psiholoģija, 6 - attīrīšanās, 7 - dzīvesvietas ekoloģiskais statuss un dzimšanas laiks, 8 - darbs, 9 - iedzimtība, 10 - medicīniskā aprūpe, 11 – izglītība, 12 – derīgie un kaitīgie ieradumi.

Grāmata aicina optimizēt dzīves stilu, atkāpties no gadiem veidotās ieradumu sistēmas un no veselības "patērētāja" kļūt par tās "radītāju".