Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:324, Did:0, useCase: 3


Ko darīt, ja nosali un jūti, ka tūlīt saslimsi

Redakcija
Redakcija

Ikvienam no mums ir gadījies nosalt vējā un salā vai samirkt lietū tā, ka saproti- tūlīt būšu slims. Taču, ja laicīgi noreaģē, no saaukstēšanās ir iespējams izvairīties.

1. Sāc ar karstu salvijas tēju. Tā labi spēj tikt galā ar dažādiem vīrusiem, tāpēc pieskaitāma pie ļoti efektīviem ārstniecības līdzekļiem! Vispirms mierīgi caur nāsīm ieelpo garaiņus- sākumā mikrobi vairojas nāsīs, mēģinot iekļūt tālāk organismā. Šāda inhalācijas tiem nepatīk! Kad tēja padzisusi, to lēnām izdzer. Vīrusiem ļoti nepatīk arī eikaliptu tēja, kas ir ļoti bagātīga ar fitoncīdiem un ēteriskām eļļām. Taču to izmanto tikai inhalācijām – kārtīgi saelpojies, bet nedzer.

2. Ja pēc tējas un inhalācijas vēl nepāriet sajūta, ka esi nosalis, ieej karstā vannā. Šī ir tā reize, kad ūdenim vajag pievienot skuju ekstraktu. Tas satur terpēnus, kas paplašina ādas kapilārus un veicina svīšanu.

Kādai jābūt ūdens temperatūrai? Vislabāk - līdz 38 grādiem. Jo karstais ūdens sekmē organisma uzsilšanu. Ķermeņa temperatūra paaugstinās, bet liela daļa vīrusu aiziet bojā jau 38 grādu siltumā. Tāpēc paaugstināta temperatūra ir aizsardzības mehānisms. Turpretim ja paaugstināto ķermeņa temperatūru "nosit" ar zālēm (kā arī bieži dara), cilvēks riskē, ka slimos ilgāk – nīks vismaz nedēļu un pat garāku laika periodu.

3. Iedarbīga ir arī cita metode, ko personīgās sarunās iesaka arī paši ārsti. Pēc nejaukas pārsalšanas jāuzsilda upeņu sula, tai jāpievieno nedaudz melnā balzāma. Šis dzēriens uzreiz aktivizē asinsriti, organisms sasilst un temperatūras kāpums rada nelabvēlīgu vidi organisma ienaidniekam.

Starp citu, ja imūnsistēma stipra, tad pēc pārsalšanas cilvēks nesaslims. Daba tā iekārtojusi, ka mūsu organismam ir liela amplitūda, kurā tas spēj pats sevi aizsargāt, un – jo imūnsistēma spēcīgāka, jo amplitūda lielāka.