Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:329, Did:0, useCase: 3


“Selga” aicina ziedot jaundzimušo atvēsināšanas iekārtas iegādei

Iecienītākais cepumu zīmols “Selga” šogad atzīmē 60 gadu jubileju un tam par godu jau cetur-to gadu, turpinot korporatīvās sociālās atbildības iniciatīvu, aicina sabiedrību iesaistīties akci-jā “Par īstu bērnību”, lai palīdzētu sarūpēt jaundzimušo "kūlingu" jeb atvēsināšanas iekārtu Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcai. Šāda iekārta ir nepieciešama, lai grūtās dzemdībās dzimušiem bērniņiem mazinātu komplikāciju sekas un savlaicīgi varētu sniegt pa-līdzību. Zīmola “Selga” sociālā kampaņa “Par īstu bērnību” norisināsies no 21.marta līdz 30.aprīlim, no katra akcijas laikā iegādātā zīmola “Selga” produkta 1 eiro cents tiks ziedots nepieciešamās "kūlinga" jeb atvēsināšanas iekārtas iegādei.

Dr. Dina Apele-Freimane Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Jaundzimušo intensīvās terapijas un aprūpes nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja skaidro: “Stradiņu slimnīcai būtu ļoti nepieciešams mazuļu "kūlings" jeb hipotermijas iekārta. Šī iekārta arvien vairāk nepieciešama, jo mūsu perinatālajā centrā gandrīz 50% dzemdību ir ar paaugstinātu risku mātes saslimšanas vai ar grūtniecību saistītu sarežģījumu dēļ. Tādejādi paaugstinās arī komplikāciju risks jaundzimušajam. Viena no šādām komplikācijām ir akūta hipoksija dzemdību laikā jeb, citiem vārdiem sakot, bērniņam dzimstot, daļēji vai pilnībā tiek pārtraukta skābekļa piegāde smadzenēm, kas dažas stundas vēlāk rada strauju smadzeņu šūnu bojāeju, radot paliekošus nervu sistēmas bojājumus vai pat mazuļa nāvi. Daudzviet pasaulē un arī Latvijā, kā vienīgā ārstēšanas metode, tiek izmantota vadāmā hipotermija jeb jaundzimušā atvēsināšana, uzsākot to 6 stundu laikā pēc dzimšanas un uzturot konstantu pazeminātu ķermeņa temperatūru, aptuveni 33,5 grādu robežās turpmākās 72 stundas. Ir pierādīts, ka šī metode par 50% samazina konstatējamu smadzeņu bojājumu risku nākotnē . Tas ir būtisks solis veiksmīgai mazuļa tālākajai attīstībai.”

“Orkla Confectionery & Snacks Latvija” sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Inese Blaune norāda: “Jau kopš 2012. gada aicinām sabiedrību iesaistīties sociālā iniciatīvā “Par īstu bērnību” un šis gads ir īpašs, jo zīmols “Selga” atzīmē 60 gadu jubileju. Kopumā šo gadu laikā zīmola Selga sociālās iniciatīvas kampaņās ir piedalījušies miljoniem Baltijas iedzīvotāju, kas palīdzējuši sarūpēt bērnu veselības stāvokļa diagnostikai un aprūpei nepieciešamās iekārtas. Pateicoties iedzīvotāju līdzdalībai, šo gadu laikā mums kopā ir izdevies palīdzēt 41 bērnam ar dzirdes problēmām visā Baltijā, sarūpējot digitālos dzirdes aparātus, piecām Latvijas slimnīcām tika ziedoti sirds darbības mērītāji, savukārt vienai Igaunijas slimnīcai tika ziedots elpošanas inkubators, kā arī pērn divām Latvijas slimnīcām tika sarūpētas neinvazīvās diagnostikas iekārtas – bilirubinometri. Lai šo sapni varētu piepildīt, Selga aicina iesaistīties un turpināt šo mīlestības pilno tradīciju un vairot labo, sniedzot atbalstu jaundzimušajiem un viņu vecākiem.”

Tirdzniecības vietās visā Latvijā akcijas “Par īstu bērnību” “Selga” produkti būs pieejami jau no 21. marta, un tie būs atpazīstami pēc īpaša akcijas noformējuma stendiem un plakātiem.