Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:330, Did:0, useCase: 3


Ūdens maģiskais spēks un iedarbība

Redakcija
Redakcija

Ūdens - visā dzīvā ciltstēvs. Mēs burtiski tiecamies pie ūdens - upēm, ezeriem, jūrām un okeāniem, lai iegremdēties harmonijas un pilnīgas atslābināšanās sajūtās.

Doties pie ūdens – visvieglākais, vissenākais un visizplatītākais veids, kā atjaunot spēkus. Vienalga, vai tās ir antīkās termas, tradicionālie karstie avoti, minerālie ūdeņi vai Melnās jūras limāni – visur un vienmēr ūdens sola atslābināšanos un atpūtu. Taču ūdens var ne tikai dot spēku, bet arī atņemt to, piemēram, ja jums nākas peldēt pret straumi vai ilgāku laiku atrasties spēcīgos viļņos. Seno Austrumu zināšanu sistēma savā veidā traktē šīs ūdens īpašības un piedāvā savas, empīriskajā veidā izveidotas rekomendācijas, kā izmantot ūdens enerģiju savā labā.

Ūdens līdzsvara atjaunošanai

Ūdens – viena no visspēcīgākajām stihijām un pirmajiem elementiem, kuri ir Seno Austrumu filozofisko sistēmu pamatā. Saskaņā ar to priekšstatu, šī stihija personificē iņ enerģiju, sievišķo sākumu. “Nav nekas brīnumains, ka mēs tiecamies pie ūdens, kad gribam atpūsties, - uzskata bioloģisko zinātņu doktors, Ķīniešu tradicionālās medicīnas institūta direktore Elvīna Naumova. – lieta tāda, ka pilsētas dzīvē mums visiem ir pārak daudz jaņ enerģijas, kuru producē praktiski visi mūsu tehnogēnas civilizācijas objekti. Šāda disbalansa rezultāts – pastāvīgs nervu sistēmas uzbudinājums. Ūdens to “dzēš”, atgriežot miera un harmonijas sajūtu”. Tieši ar intuīcijas tieksmi atjaunot iņ-jaņ līdzsvaru, ir attaisnojama mūsu vēlme ieiet dušā pēc grūtās dienas, it kā burtiski nomazgājot no sevis spriedzi.

Ūdenim ir tik spēcīgas enerģētiskās īpašības, ka pietiek vienkārši skatīties uz to, lai sajustu atvieglojumu,vienalga, vai tas būtu ezers, ūdnskritums, strūklaka vai vienkāršs akvārijs.. Taču visvienkāršākais paņēmiens līdzsvara atjaunošanai ir roku un sejas mazgāšana. Tomēr arī pārcensties nav vēlams. Saskaņā ar seno Ķīniešu filozofiju, iņ enerģijas “pārsvars” pār jaņ var izraisīt spēka zudumu, depresiju un bailes.

Meditācija vannā

Šis meditācijas veids ir labs ar to, ka ļauj katram palikt vienatnē un samazināt līdz minimumam visu mums kaitīgo enerģijas sablīvējumu.

Tātad: aizdedziniet sveces, uzlieciet relaksējošu mūziku ar dabas skaņām un sagatvojiet siltu vannu (ūdens temperatūrai jāatbilst ķermeņa temperatūrai). Pievienojiet ūdenim dažus pilienus ēteriskās lavandas eļļas un iegremdējieties siltajā ūdenī tā, lai tas būtu aptuveni ausu līmenī. Aizveriet acis un atslābinieties: iedomājieties, kā jūsu pleci pamazām kļūst arvien vieglāki, atslābinās vēdera muskuļi, rokas un kājas. Elpošana kļūst vienmērīga, pielīdzinoties mierīgai jūras viļņu šalkoņai. Paguliet šādi 20 minūtes un jūs būsiet atbrīvojiušies no stresa un gatavi veselīgam un mierīgam miegam.

Veselības jūra

Ūdens ir spēks un kā ar jebkuru spēku, arī ar ūdeni jāapietas uzmanīgi. No vienas puses, tam ir unikālas spējas attīrīt organismu no toksīniem, taču no otras puses – ūdens spēj uzkrāties organismā, radot iņ pārākumu un enerģijas disbalansu kurš savukārt, noved pie iekšējo orgānu darbības traucējumiem.
Saskaņā ar senās ķīniešu medicīnas priekšstatiem, Rietumū mūsdienu modernā teorija par to, ka labākai veselībai jādzer pēc iespējas vairāk ūdens – ir aplama. Pirmkārt tāpēc, ka ūdens pārdozēšana traucē normālai gremošanas procesu norisei un, otrkārt, tāpēc ka tas mazina seksuālo vēlmi uguni un reproduktīvās spējas.

Lai neizjauktu iņ- jaņ līdzsvaru organismā, nepieciešams lietot ne vairāk par diviem līdz trim litriem ūdens diennaktī (ieskaitot šķidro ēdienu), pie kam tas jādara vienmērīgi un pamazām, lai nevienā brīdī nenonāktu līdz slāpju stāvoklim.

Tā kā ka ūdens ir sievišķās enerģijas nēsējs, sievietes daudz labāk sajūt šo stihiju un intuitīvi seko tai. Ieklausieties sevī un savā organismāj. Piemēram, a jums patīk melnā krāsa un jūs labprāt valkājat melnās krāsas apģērbu, ziniet, ka tā ir ūdens stihijas spēka izpausme. Vai: varbūt jums ir nosliece uz tūsku? Pēc ķīniešu domām, neapzinātā mīlestība pret melno krāsu un nieru darbības traucējumi var būt saistīti savā starpā. Pie kam Ūdens stihija ietekmē ne tikai nieres, bet arī aknu darbību. Ja novērojat pie sevis šo orgānu darbības traucējumus, izmantojiet apģērbā vairāk baltās krāsas – lai metāla stihija, kuru simbolizē šī krāsa, kompensētu Ūdens stihijas ietekmi.

Ūdens pozitīvai mājas enerģētikai

Ūdens ir nepieciešams jebkuras mājas pozitīvai enerģētikai: Tieši tāpēc ķīnieši savus namus rotā ar miniatūrām strūklakām un hologrāfiskiem ūdenskritumiem. Ūdens ir vajadzīgs visa dzīvā attīstībai un augšanai. Ssaskaņā ar fen– šui tas ne tikai līdzsvaro mūsdienu mājās pārsvarā esošo jaņ enerģiju, bet arī neitralizē nelabvēlīgās enerģijas ietekmi. Šo efektu spēj panākt arī neliels akvārijs vai vienkārši skaists kādas ūdenstilpnes attēls.