Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:330, Did:0, useCase: 3


Vīna terapija

Vīns- kā izcils ārstniecības līdzeklis dažādām kaitēm un profilaksei. Izmēģini vīna terapiju.

Novājēšana

Ja cilvēks strauji sāk zaudēt svaru, tam var būt vairāki iemesli- no parasta apetītes trūkuma līdz nopietniem vielmaiņas traucējumiem. Neatkarīgi no ārstu noteiktās diagnozes, dabīgo vīnu lietošana var tikai palīdzēt.
Vispiemērotākie šim nolūkam ir veci, viegli sarkanvīni. Ieteicams 30 minūtes pirms katras ēdienreizes izdzert 1/8 l. vīna. Vīnu var arī nedaudz uzsildīt un pievienot olas dzeltenumu un drusku medus.

Alerģijas

Alerģijas ir vielmaiņas procesu traucējumu izpausme. Tās izraisa organismā izveidojušies alergēni. Ieteicams katrā ēdienreizē izdzert pusglāzi viegla sarkanvīna. Sarkanvīni satur daudz kālija un stabilizē vielmaiņu.

Anēmija

Anēmijas gadījumā asinīs strauji samazinās sarkano asinsķermenīšu skaits. Cilvēks jūtas noguris, bieži reibst galva. Ieteicams katrā ēdienreizē izdzert vienu līdz divas glāzes sarkanvīna. Atšķirībā no baltvīniem, sarkanvīni satur vairāk dzelzs, kā arī B12 vitamīnu, kas veicina dzelzs uzsūkšanos un aktivizē sarkano asinsķermenīšu veidošanos.

Acu slimības

Varbūt pirmajā brīdī varētu šķist dīvaini, ka vīns varētu ietekmēt redzi, tomēr daudzi mediķi iesaka lietot vieglus sarkanvīnus samērā augstā kālija satura dēļ. Kālijs stiprina muskuļus, tātad arī acu muskuļu koncentrēšanās spējas. Ieteicams katru dienu izdzert divas līdz trīs glāzes viegla sarkanvīna.

Sašaurināti asinsvadi

Viegli sarkanvīni uzlabo asinsvadu sieniņu elastīgumu un paplašina tos. Katru dienu ieteicams izdzert 0,7 l viegla sarkanvīna, sadalot to pa glāzei visas dienas garumā.

Ekzēmas

Šai slimībai ir dažādas izpausmes un, protams, nepieciešama dermatologa konsultācija. Ārstēšanās procesa gaitā labs baltvīns vai sarkanvīns veicinās stāvokļa uzlabošanos, jo satur daudz minerālvielu, mikroelementu un vitamīnu. Maksimālā deva- 0,5 l dienā, sadalot to pa glāzei visas dienas garumā.

Aptaukošanās

Aptaukošanās ir nopietna kaite, kas uzliek organismam pārlieku lielu slodzi. Konsultējoties ar ārstu, ieteicams sastādīt izsvērtu diētu, kuru labi papildinās dabīgie vīni. Ieteicams dzert sausos sārtos vīnus, rislingus, kas piemēroti arī diabētiķiem. Ieteicams katru dienu izdzert apmēram 0,7 l pēc kalorijām nabadzīgas ēdienreizes.

Drudzis

Ar drudzi organisms dod signālu, ka tā aizsargsistēma darbojas. Parasti drudzis rada nogurumu, zūd enerģija. Līdz ar ārsta izrakstītajām zālēm vīns var pazemināt temperatūru. Jādzer sausie vīni. Tie satur fosforu, kas iedarbojas ļoti dinamiski, un sēru kālija sulfāta veidā, kas atindē organismu. Deva- līdz četrām glāzēm dienā.

Žultsakmeņi

Ir zinātniski pierādīts, ka regulāra dabīgo vīnu lietošana saprātīgās devās mazina risku iegūt žultsakmeņus, jo žultsceļos un žultspūslī neuzkrājas minerālizcelsmes nosēdumi. Profilakses nolūkā dienā ieteicams izdzert divas glāzes sausa baltvīna ar zemu alkohola saturu.

Gripa

Šī vīrusu izraisītā slimība bieži vien ļoti novājina slimnieka spēkus. Nogurums un enerģijas zudums var izraisīt sirds vājumu un nieru blokādi. Organismam steidzami nepieciešama efektīva un ātra enerģijas deva. Gripas laikā ieteicams dzert sarkanvīnus un baltvīnus, kas satur vairāk alkohola, ir kalorijām bagāti un stimulējoši. Šie vīni aktivizē arī imūnsistēmas pretestību. Deva- glāze vīna katras ēdienreizes laikā.

Kakla iekaisumi

Tā kā vīnam piemīt antibaktericīda iedarbība, tas lietojams rīšanas traucējumu un rīkles iekaisuma gadījumā. Vislabāk noderēs sarkanie vīni, jo tie satur tanīnu, kas mazina asins pieplūdumu iekaisušajām vietam. Bez tam tie iedarbojas tonizējoši. Neatsakoties no medikamentiem, ieteicams idzert arī pa glāzei vīna, ievērojot vismaz stundu lielu atstarpi.

Nervozas depresijas

Šādos gadījumos vislabāk palīdzēs sarkanvīni. Ja vīnu lieto nelielās devās, tas iedarbosies nomierinoši.

Osteoporoze

Lai mazinātu kalcija zudumus kaulaudos, jālieto uzturs, kas satur daudz kalcija un fosfora. Starp šīm vielām pastāv bioloģiska saistība. Tas nozīmē, ka kalcijs var uzsūkties kaulaudos tikai tad, ja organismā ir pietiekami daudz fosfora. Sarkanvīni satur abus šos vitāli svarīgos elementus. Ieteicams katru dienu ēdienreizē izdzert divas glāzes laba sarkanvīna.

Nieres

Veselas nieres uz vīnu reaģē ar pastiprinātu asins pieplūdumu un urīna izdalīšanos. Tā kā nieres izvada no organisma visu, kas ir nevajadzīgs un kaitīgs, vīna ietekme ir visai labvēlīga. Lai neveidotos nierakmeņi, ieteicami vieglie sarkanvīni ar nelielu alkohola saturu, jo tajos ir optimāla minerālvielu un skābju attiecība.
Akūtu vai hronisku nieru iekaisumu gadījumos to funkcijas var būt traucētas. Akūtos gadījumos, pirmām kārtām jau tad, kad urīna analīzes uzrāda daudz olbaltumvielu, vīnu lietot ir stingri aizliegts.

Organisma atveseļošana pēc slimībām

Pēc pārciestas slimības organisms ir novājināts. Lai ātrāk atgūtu spēkus, reizē ar atveseļojošu uzturu ieteicams lietot arī dabīgos vīnus. No medicīniskā viedokļa raugoties, priekšroka dodama sarkanvīniem. Tie veicina asinsķermenīšu veidošanos, jo satur dzelzi. Sarkanvīni satur arī enzīmu, kas veicina asinsķermenīšus veidojošā B12 vitamīna uzsūkšanos zarnās. Stabilizējas visa organisma darbība, ātrāk iestājas labsajūta. Ieteicams dzert vecākus (5-10 gadi) sarkanvīnus pa divām glāzēm katras ēdienreizes laikā.

Miega traucējumi

Ikdienas steiga un stress daudziem laupa veselīgu un dziļu miegu. Pirms gulētiešanas izdzeriet glāzi laba vīna. Vīns veicina mierīgu un veselīgu miegu. Tas nomierinoši iedarbojas uz centrālo nervu sistēmu. Sarkanvīnam ir īpaši izteikta miegu izraisoša īpašība. Tomēr ir lietas, kas noteikti būtu jāievēro. Par daudz alkohola nekad nenāk par labu. Iemiegot gan tas nebūs manāms, bet no rīta var draudēt īstas paģiras. Iesākumā pamēģiniet pirms gulētiešanas izdzert tikai vienu glāzi. Glāze nobrieduša, samtaina burgundieša, izdzerta mierīgā un atslābinošā atmosfērā, tiešām ir daudz labāka un, protams, veselīgāka par jebkuru tableti.

Vīns kā nomierinošs līdzeklis

Neviens cits dzēriens nespēj tik labi noņemt sasprindzinājumu. Šeit nav runa par bēdu slīcināšanu, bet gan par stresa kaitīgās ietekmes likvidēšanu. Kad pienācis vispiemērotākais brīdis iedzert glāzi nomierinoša vīna? Vēlā pēcpusdienā vai vakarā, kad dienas darbiem jau redzams gals, vīns dos ķermenim komandu atslābināties un darboties dabiskā ritmā.

Rakstā izmantoti ārzemju preses materiāli.