Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:330, Did:0, useCase: 3


HELSUS aicina: Kaldini sevi, rotā tautu!

Redakcija
Redakcija

2016. gada 21. un 22. maijā Jelgavā HELSUS festivāls 2016 aicinās savu izziņas ceļu rast ikvienam. Lai paveiktu iecerēto, vienuviet šogad pulcēsies vairāk kā 240 meistari - zinātnieki, lektori un praktiķi, kuri ar zināšanām dalīsies 7 HELSUS dārzos: Veselības dārzs; Uztura dārzs; Vides dārzs; Dvēseles dārzs; Sevis izzināšanas dārzs; Fiziskās prakses dārzs; Dārzs bērniem.

Ikdienas darbi, sajūtas un vēlmes - kurp tie mūs ved? Vai sabiedrībā nereti nostādītais skrējiens pēc statusa, karjeras, atpazīstamības mūs dara patiesi laimīgus, piepildītus, cilvēcīgus, veselus, dodošus un smaidīgus? Vai tas viss rada spēcīgas ģimenes un tautu? Vai vieno mūs? Vai ļauj iedziļināties un sekot savai sirdsbalsij? Šie ir jautājumi, kuru šķetināšanu HELSUS ir apņēmies šogad.

Cilvēki pašreiz lielākoties apgūst zinības pirmajos dzīves gados, ejot skolā un augstskolā. Pēc tam šī virzība diemžēl bieži vien apsīkst. Cilvēks dodas darbā, strādā smagi, ieslīgst telefonsarunās un TV raidījumos, ceļo uz ārzemēm. Malā tiek mesta šo mūžseno jautājumu: “Kas ir dzīve?”, ”Kas realitāte un prāts? ”, ”Kāda ir šīs eksistences jēga? ” - tirdīšana , uzskatot tos par neakadēmiskiem un nenopietniem. Taču kā faktu pieņemot apziņas nemirstību, tiek kardināli mainīta pasaules realitāte, uztvere un cilvēka ikdienas rīcība. Uzskatu, ka ikvienam svarīgi ir ne tikai turpināt Pasaules izziņu akadēmiskajā līmenī, bet arī, uzkrāt garīgās zināšanas un praksi, kas atbilst viņa dvēseles valodai,” tā par pašizglītības nozīmi izsakās reanimatologs un HELSUS lektora Dr.PimvanLommellekcijas “Vai nāve pastāv? Pētījums par nāvei tuvo pieredzi” ievadlektors Pēteris Kļava.

Skaidra un apzināta rīcība ļauj cilvēkam uz apkārtējo vidi palūkoties no jauna, to radīt pašam. Taču sevis izziņa un pilnveide ir ilgstoša, tā nedrīkst apstāties pēc atestāta vai diploma saņemšanas. Vai tā būtu mācību iestāde, vai dzīves skolas pieredze – zināšanu ieguve pašizglītības ceļā dod iespēju kritiski izvērtēt piedāvāto realitāti un noteikt mūsu vietu tajā. Tādējādi mēs kļūstam spējīgi ieklausīties sevī un citos, vērot, būt šeit un tagad un uzdrošināsimies pārmaiņām. Mēs esam vienoti savā starpā, kā ar dabu, tā ar Visumu. Mēs esam kā šūniņas vienotā organismā. Tikai kopīgi krājot zināšanas, mēs varam kaldināt sevi, rotāt Latvju tautu.

Ir pienācis laiks mums izkāpt no māmuļas klēpja un ķerties pie darba. Vieda tauta top no spēcīgiem un varošiem piederīgajiem. Dižu Latviju varam veidot, ja gudrību ikkatrs nesīsim kā prātā, tā sirdī. Mums ir jāklausās savā sirdī un jārosās savā zemē vienotībā un mīlestībā. Paveries apkārt un saredzi, ko Tu dāvāsi savai māmuļai? Kā tu par viņu rūpēsies? Kā tu mīlēsi savas māsas un brāļus? Saules meitas un Dieva dēlus…Tevī ir viss, lai taptu un dotu. Tikai atceries, tikai atmosties!

HELSUS festivāla 2016 biļetes ir pieejamas”Ekase.lv”.