Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Autosportistes Karlīnes Štālas TOP 5 padomi aktīvam dzīvesveidam un mundruma iegūšanai pavasarī

Redakcija
Redakcija

Nupat strauji un paliekoši savas tiesības dabā piesaka pavasaris, kas vienmēr līdzi nes arī ziemā uzkrāto nogurumu kopā ar vēlmi sajust dabas atmošanās procesus un atgriezties aktīvākā dzīves ritmā. Latviešu panākumiem bagātajai autosportistei Karlīnei Štālai šis pavasaris iezīmējas ne tikai ar aktīvāku brīvās dabas iespēju baudīšanu, bet arī to, ka viņa ir kļuvusi par Rexona aktīva dzīvesveida akcijas "UZDRĪKSTIES:VAIRĀK!" galveno vēstnesi, ar mērķi motivēt sabiedrību pievērsties sportiskākam dzīvesveidam un pārkāpt pāri iedomātajām robežām.

Lūk, TOP 5 Karlīnes Štālas ieteikumi katram, kurš šajā pavasarī vēlas būt aktīvs un mundrs.

Nr.1 Maksimāla saules baudīšana

“Pavasarī katram cilvēkam iestājas posms, kad pēc garās ziemas ir jūtams tāds kā spēku izsīkums un vēlme uzņemt jaunu enerģiju. Katrs to cenšas īstenot savādāk, bet man pavasarī viens no galvenajiem enerģijas uzņemšanas avotiem ir viennozīmīgi saule! Kad dienas kļuvušas garākas un saulainākas, es cenšos izmantot katru izdevību vairāk uzturēties ārā, kad spīd saule. Apvienojumā ar pastaigu svaigā gaisā tie ir ideāli vitamīni,” uzsver autosportiste.

Nr.2 Svaigi augļi un dārzeņi – lielisks vitamīnu avots

Pavasaros tiek daudz runāts par nepieciešamo vitamīnu uzņemšanu, lai organisms varētu sagatavoties daudz aktīvākajam dzīvesveidam, ko sev līdzi nes saulainais un siltais laiks, taču nav īsti pareizi tomēr izteiktāku uzmanību veselīgam dzīvesveidam pievērst tikai konkrētos gadalaikos. “Ņemot vērā, ka mans dzīvesveids ir ļoti aktīvs, par veselīgu uzturu esmu interesējusies jau sen, tāpēc esmu pārliecināta, ka to ievērot ir svarīgi ne tikai pavasarī, bet arī ziemā. Protams, pavasaris, ir laiks, kad sāk viss plaukt un zaļot, un mēs varam vairāk uzņemt tieši svaigos vitamīnus,” pauž Karlīne Štāla.

Nr.3 Pastaigas svaigā gaisā

Vai ir kāds cilvēks, kurš 31.decembrī kaut reizi dzīvē nav apņēmies mainīt savu dzīvesveidu un kļūt aktīvāks, veselīgāks? Un cik no šīm apņemšanām ir piepildītas reālajā dzīvē? Taču ne jau viens datums gadā ir noteicošais, lai ko mainītu dzīvē. Tādēļ Karlīne tiem, kuri vēlas mainīt savu dzīvi, rosina to darīt tieši pavasarī. “Laiks paliek siltāks, tāpēc var sākt ar garākam pastaigām. Pēc tam var sākt izpildīt dažādus vingrinājumus, vieglus skrējienus,” iesaka Karlīne.

Nr.4 Optimisms un māka priecāties arī par maziem pozitīviem notikumiem

Lai fiziskās aktivitātes rezultētos ar acīmredzamiem ieguvumiem, jāmēģina atrast tieši tā nodarbe, kas sagādā vispozitīvākās emocijas. Vēl noteikti ir vērts darīt pavisam ne grūtas lietas – vairāk smaidīt, mācīties novērtēt katru mazāko pozitīvo sīkumu, kas mums dots, iet vairāk ārā dabā, lutināt sevi un ļaut sev arī atpūtas mirkļus. Tas viss kopā jums radīs lieliskas emocijas un labu pašsajūtu.

Nr.5 Ja pat viss nenotiek kā iecerēts – raugies uz to viegli

„Nevajag neko ļoti strikti plānot un likt grafikos. Man tuvs cilvēks nesen atsūtīja šādu tekstu: "neaizraujies ar dzīves plānošanu – visskaistākās lietas notiek pašas no sevis". Man dzīvē patīk lietas saplānot, bet tad, kad kaut kas nenotiek kā plānots, tas spēj apbēdināt, tāpēc šādos mirkļos mēģinu sev atgādināt šo domu,” uzsver Karlīne.

Kā zināms, šajā pavasarī Karlīne kopā ar vēl deviņiem Latvijas iedzīvotājiem piedalās Rexona aktīva dzīvesveida akcijā "UZDRĪKSTIES:VAIRĀK!", kuras laikā divas nedēļas jānēsā speciālas aproces, kas mēra viņu ikdienas aktivitāti, miega ilgumu un uztura kvalitāti. Akcijas beigās eksperimenta laikā iegūtos rezultātus vērtēs sporta un dzīvesstila eksperti.

“Darīt, noticēt saviem spēkiem un uzdrīkstēties vairāk! Šīs akcijas ietvaros mēs ne vien vēlamies pārliecināties par to, cik tad īsti sportisks ir Latvijas iedzīvotājs, bet arī aicināt cilvēkus novērtēt sevi objektīvi un pārkāpt pāri iedomātajām barjerām, kas, iespējams, iepriekš nav ļāvušas sevi pilnvērtīgi realizēt. Viens no veidiem kā veicināt savu attīstību, ir sākt nodarboties ar sportu, piekopt aktīvu dzīvesveidu un atmest kaitīgos ieradumus. Pirmkārt, šādi uzlabosies ne vien ārējais izskats, bet arī pašsajūta, un cilvēks kļūs par sevi pārliecinātāks. Turklāt panākumi vienā jomā iedrošinās cilvēku spert soli uz priekšu un uzdrīkstēties arī citus savus sapņus pārvērst realitātē,” stāsta akcijas galvenā vēstnese Karlīne Štāla.