Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Ziemas aktīvās atpūtas iespējas Rīgā

Redakcija
Redakcija

Šogad Rīgā iekārtotas vairākas ziemas aktīvās atpūtas vietas - slēpošanas trases un slidotavas, lai rīdzinieki un pilsētas viesi varētu atpūsties svaigā gaisā, sportojot tepat pilsētā. Iedzīvotājiem šobrīd ir pieejamas sešas Rīgas pašvaldības finansētas slidotavas un trīs slēpošanas trases, kuras var izmantot bez maksas.

Šogad Rīgas publiskā mākslīgā ledus slidotava jau no decembra sākuma darbojas laukumā pie Rīgas Kongresu nama. Slidotavas darba laiks ir katru dienu no plkst 10.00 līdz plkst. 22.00. Visiem apmeklētājiem slidotava pieejama bez maksas, taču tiem, kuriem nav sava inventāra, ir iespēja inventāru nomāt, jo pie slidotavas darbojas nomas punkts.

Aktīvi atpūsties iespējams Uzvaras bulvārī 15, kur darbojas ziemas aktīvās atpūtas parks, kurā ir iespēja gan slidot, gan slēpot. Tajā izveidota vairāk nekā kilometru gara distanču slēpošanas trase, kurā iespējams slēpot gan klasiskajā solī, gan slidsolī. Savukārt tie, kuri dod priekšroku slidošanai, var izmantot dabīgā ledus slidotavu. Gan slēpošanas trasi, gan slidotavu apmeklētāji ar savu inventāru var izmantot bez maksas, taču ir pieejama arī inventāra noma, nodrošinot ikvienu ar kvalitatīvām slēpēm un slidām.

Dabīgā ledus slidotavas darbojas arī Sarkandaugavas reģionālajā sporta centrā pie bērnu un jauniešu centra “Laimīte” (Sarkandaugavas iela 24). Bez slidotavas Sarkandaugavā ir pieejams arī hokeja laukums un slēpošanas trase. Sporta centrā iedzīvotājiem pieejams arī slēpošanai un slidošanai nepieciešamais inventārs. Dabīgā ledus slidotavas ir arī pie Rīgas Anniņmuižas vidusskolas (Kleistu iela 14), pie Rīgas Ķengaraga vidusskolas (Maskavas iela 273) un pie Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas (Parādes iela 5c). Pie visām slidotavām, izņemot Kleistu ielā 14, darbojas inventāra nomas punkts.

Daudzveidīgas ziemas aktīvās atpūtas iespējas pieejamas pie Rīgas 84. vidusskolas (Lielvārdes iela 141). Iedzīvotāji var slēpot blakus skolai ierīkotajā distanču slēpošanas trasē un atbilstošos laika apstākļos, kad ir sniegs un vairākas dienas gaisa temperatūra ir zemāka par 0 grādiem pēc Celsija, ir iespēja izmantot arī blakus esošo kalnu braukšanai ar ragavām. Tuvākajā laikā skolas aktīvās atpūtas laukumā tiks atklāta arī mākslīgā ledus slidotava.

Informācija par Rīgas pašvaldības slēpošanas trasēm pieejama tīmekļa vietnē www.rigaslepo.lv, savukārt informācija par slidotavām atrodama Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnē www.sports.riga.lv.

Rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir pieejamas arī aktīvās atpūtas iespējas, ko nodrošina vairāki uzņēmumi un institūcijas. Slidotava, slēpošanas un kameršļūkšanas trase Mežaparkā, atpūtas kompleksā „Sniega Parks”, kā arī slēpošanas trase Biķernieku mežā un Brīvdabas muzeja teritorijā. Savukārt slidotavas darbojas arī Grīziņkalna skeitparkā un atpūtas centrā “Lido”.