Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Lai kājas būtu slaidas un vingras. Speciālie vingrojumi kāju defektu novēršanai

Redakcija
Redakcija

Ne visas sievietes ir apmierinātas ar savu kāju formu. Dažām šķiet, ka tās ir pārlieku tievas, bezformīgas, citas sūrojas, ka kājas padevušās resnas vai arī tādas kļuvušas gadu gaitā.
Vai iespējams kaut ko darīt? Protams! Piedāvājam vingrojumu kompleksu, kas palīdzēs novērst ikvienu kāju defektu. Tikai jābrīdina: tam nepieciešams laiks, gribasspēks un, galvenais, pacietība.

Jāvingro katru dienu. Bez tam var arī skriet, slēpot, slidot, peldēt un spēlēt dažādas sporta spēles, sevišķi kāju muskulatūru nostiprina basketbols. Visu to darot, jāraugās arī, lai gaita būtu pareiza, lai ķermenis turētos taisni; pēc iespējas biežāk jāstaigā uz pirkstgaliem. Tikai sākumā tas šķiet nogurdinoši, bet laika gaitā šīs nodarbības pārvēršas par ieradumu. Ikviens solis nemanot kļūst par sava veida vingrojumu: piedomājot jūs sajutīsiet, kā ritmiski sasprindzinās un atbrīvojas kāju muskuļi, un tas nozīmē, ka muskuļi attīstās, pilnveidojas, kļūst spēcīgāki. Ja tie pietiekami un vienmērīgi attīstīti, pareizais muskuļu spēks labo kāju kaulu formu un tās kļūst skaistākas.

Ar speciālajiem vingrojumiem jānodarbojas regulāri un cik vien iespējams bieži- vislabāk no rītiem vai vakaros. Pirmajā mēnesī katru vingrojumu atkārto 5-6 reizes, nākamajos jau 10-15 reižu. Tos izpildot, nedrīkst steigties, viss jādara mierīgi, lēni, lai muskuļiem būtu lielāka slodze un tādējādi tos vairāk ietekmētu. Visus vingrojumus ieteicams veikt ar basām kājām.

Dažiem vingrojumiem sniedzam variantus, jo nodarbības paredzētas vairākiem mēnešiem. Tas nozīmē, ka vienā vingrošanas reizē jūs varat izvēlēties, piemēram, 1a vai 1b variantu. Abi nav jāpilda vienlaicīgi.

Un tā, sākam nodarbību.

Vingrojumi no 1 līdz 5 jāizpilda guļus uz muguras.

1a. Rokas aizlieciet aiz galvas un spēji sasprindziniet iztaisnotas kājas, nostiepiet pirkstgalus. Izjūtot pretestību, pirkstgalus atgrieziet sākuma stāvoklī. Vingrojumu atkārtojot, to variējiet, pirkstgalus vēršot sāns, uz āru un uz iekšu.

1b. Pārmaiņus sasprindziniet vienu kāju, tad otru un tad abas reizē. Pēc vingrojuma izpildes atbrīvojiet muskulatūru un vairākas reizes dziļi ieelpojiet.

2a. Piespiediet kājas pie grīdas, pēc tam tās atbrīvojiet, viegli saliecot ceļgalos, un atkal, sasprindzinot muskuļus, piespiediet pie paklāja.

2b. Ar slīdošu kustību tuviniet sev kāju pēdas un atkal tās attāliniet. Visu laiku ar kāju pirkstiem izpildiet kustību, it kā vēlētos satvert paklāju.

3a. Atbalstieties uz roku elkoņiem un iztaisnojiet kājas. Lēni, it kā sajūtot pretestību, salieciet un atlieciet pēdas. Vingrojumu atkārtojiet, paceļot iztaisnotās kājas ieslīpi uz augšu.

3b. Uzlieciet vienu kāju uz otras. Brīvi liecot vienu kāju ceļgala locītavā, virziet to pa apakšējo kāju turp un atpakaļ. Pēc tam mainiet kāju stāvokli.

4. Viegli salieciet rokas elkoņu locītavās. Atbalstoties uz pakauša un elkoņiem, atliecieties, sasprindziniet visu ķermeņa muskulatūru. Atbrīvojoties atgriezieties sākuma stāvoklī. Minūti atpūtieties.

5a. Rokas aizlieciet aiz galvas. Paceliet iztaisnotas kājas 45 grādu leņķī, iztaisnojiet pirkstgalus un tā izturiet 5 sekundes, pēc tam atgriezieties sākuma stāvoklī.

5b. Lēni saliecot kājas, piespiediet ceļgalus pie vēdera, pēc tam iztaisnojiet un lēni nolaidiet uz vēdera.

5c. Nedaudz paceliet ķermeņa augšdaļu, tā izturiet 5 sekundes un lēni atgriezieties sākuma stāvoklī.

6a. Nogulieties uz vēdera, rokas iztaisnojiet priekšā. Paceliet uz augšu cik vien iespējams iztaisnotas kājas un tā izturiet 5 sekundes. Lēni atgriezieties sākuma stāvoklī.

6b. Atlieciet ķermeņa augšdaļu un paceliet kājas uz augšu; šādu stāvokli izturiet 5 sekundes.

6c. Pārejiet stājā uz ceļgaliem, iztaisnojiet ķermeņa augšdaļu un uzlieciet rokas uz gurniem. Virzieties uz priekšu, slidinot ceļgalus pa paklāju. Pēc tam šo pašu vingrinājumu izpildiet ar paceltām rokām un nedaudz atliecot ķermeņa augšdaļu.

7. Piecelieties. Uz vietas pārmaiņus soļojiet un skrieniet uz pirkstgaliem, uz visas pēdas, pēc iespējas platāk plešot kāju pirkstus. Piezemēšanos izdariet elastīgi.

8. Atveriet durvis un nostājieties tā, lai tās atrastos starp kājām. Satveriet durvju rokturus, iztaisnojieties un pagrieziet ķermeni pa labi un pa kreisi. Galvu un kājas neizkustiniet no sākuma stāvokļa. Vingrojumu atkārtojiet, stāvot uz pirkstgaliem un ar rokām satverot durvis augstāk.

Kad izpildīts vien vai otrs vingrojumu variants, brīvi, vēzējot ar rokām, pastaigājieties pa telpu un atbrīvojiet visu muskulatūru.