Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Fiziskas aktivitātes vismaz 90 minūtes nedēļā – veselīga dzīvesveida pamats

Redakcija
Redakcija

Veselīgs dzīvesveids, regulāras sportiskas aktivitātes un sabalansēts uzturs ir kļuvušas par mūsdienu cilvēka pamatvajadzībām. Turklāt jo īpaši aktuāls šis jautājums kļūst iestājoties pavasarim – kad pēc garās ziemas organismam nepieciešama papildus enerģijas un vitamīnu deva. Tirdzniecības centra Domina Shopping sporta centra City Fitness trenere Egija Gudermane sniedz vērtīgus padomus, kā ik dienas uzturēt sevi veselīgā un sportiskā formā.

Labas veselības garants - fiiziskas aktivitātes vismaz trīs reizes nedēļā
Cilvēka ķermenis ir veidots tā, lai nemitīgi būtu kustībā. Taču mūsu dzīvesveids, darba vide, fizisko aktivitāšu trūkums un ikdienas paradumi uzliek savus noteikumus. Tieši tāpēc muguras sāpes, paaugstināts asinsspiedies, liekais svars, enerģijas un dzīvesprieka zudums ir bieži sastopamas problēmas. “Vismaz 30 – 45 minūšu sportošana 3 līdz 4 reizes nedēļā palīdzēs gan tikt galā ar jau esošām veselības problēmām, gan izvairīties no jaunām,” pārliecināta ir Domina Shopping City Fitness trenere Egija Gudermane.

Kā sevi uzturēt labā fiziskā formā?

Pēc pamošanās – kārtīgi izstaipies! Ja neesi garo distanču piekritējs, sāc dienu ar vingrošanu vai ritmisku rīta pastaigu 30 minūšu garumā, kurai seko kontrastduša. Šāda rīta rosme dos spēku radošai un enerģijas pilnai dienai. Turklāt būs daudz labāka nekā rīta kafija.

Pirms sāc apmeklēt sporta zāli apdomā, kāpēc to vēlies darīt un izvirzi sev konkrētus mērķus – uzlabot veselību, izveidot muskuļu reljefu, atbrīvoties no liekā svara, mazināt stresu vai gūt pozitīvas emocijas. Savukārt ceļā uz mērķi, koncentrējies uz pozitīvo, nevis grūtībām. Svarīgi, lai fiziskās aktivitātes sniegtu prieku un no treniņa gūsti baudu. Tad izvirzīto mērķi sasniegt būs daudz vieglāk un ātrāk. “Iesaku sportot kopā ar ģimeni un draugiem, tā būs gan jautrāk, gan arī viens otru motivēsiet un neļausiet novirzīties no mērķa, “ komentē Domina Shopping City Fitness trenere Egija Gudermane.

Veselīgs un pilnvērtīgs uzturs – Tavs ikdienas sabiedrotais!

Ik rītu uzreiz pēc pamošanās tukšā dūšā izdzer glāzi ūdens. Pieaugušam cilvēkam vēlams dienas laikā uzņemt vismaz 2 līdz 3 litri ūdens - galvenais nesagaidīt sajūtu, kad vēlme padzerties ir pārvērtusies slāpēs.
Tuvojoties pavasarim, īstu veselības lādiņu vari uzņemt ar bērzu un kļavu sulām. Tās satur bioloģiski aktīvas vielas un labvēlīgi ietekmē vielmaiņas procesus. Turklāt tās visvērtīgākās ir uzreiz pēc tecināšanas. Arī zaļumi un dīgsti ir labs vitamīnu avots organisma spēcināšanai pavasarī. Pievieno tos salātiem un citiem ēdieniem. Ik dienas uzņem vismaz 400 g dažādas krāsas svaigus dārzeņus – veido uz sava šķīvja īstu krāsu terapiju.
Īpaši uzmanīgi uzturā lieto augļus un ogas. Lai arī tie satur vitamīnus un minerālvielas, tajos lielos apjomos ir arī vienkāršie cukuri. Tie uzņemti pārmērīgā daudzumā var būt par iemeslu svara pieaugumam. Augļus atstāj kā veselīgu desertu vai uzkodu starp ēdienreizēm!

     [+] [-]

, 2013-05-21 14:32, pirms 11 gadiem
Savas aktivas atputas davanas iegadajos sheit Aktīvā atpūta | Dāvanas, dāvanu kartes |...