Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Video: Rīgas svētkos par godu Rīgas ostas jubilejai notiks vairākas aktivitātes ūdenī

Redakcija
Redakcija
Rīgas svētkos, atzīmējot Rīgas ostas 815. gadadienu, vairākas aktivitātes notiks gan Daugavā, gan pilsētas kanālā.

Svētku pirmajā dienā, 14. augustā, Daugavā starp Vanšu un Akmens tiltu no plkst. 10.00 risināsies sacensības burāšanā „Baltic Sail Nations Cup”, kur piedalīsies komandas no Vācijas, Polijas, Lietuvas un Latvijas. Tā būs jahtu cīņa par ceļojošo kausu, kas šobrīd atrodas Rostokā.

15. augustā no plkst. 11.00 notiks burāšanas sacensības „Match Race”, kas solās būt vizuāli iespaidīgs un līdzjutējiem spraigs pasākums. Cīņa ir „viens pret vienu” duelis - stratēģijas un taktikas spēle, kur īsā distancē vienā pārī sacenšas divas komandas. Šogad Rīgā sacensībās spēkosies 10 augstākā līmeņa „Match Race” burātāju komandas no Šveices, Holandes, Somijas, Lietuvas, Latvijas un Polijas. Atbilstoši noteikumiem pirmajā dienā izslēgšanas posmā katrai komandai ir jāsacenšas ar katru, attiecīgi pusfināls un fināls notiks otrajā dienā. Latviju pārstāvēs vairākkārtējs pasaules un Eiropas čempions burāšanā, kapteinis Madars Alviķis ar komandu.
Līdztekus šīm aktivitātēm iedzīvotāji 15. augustā gaidīti 1. Daugavas kausa izcīņas sacensībās peldēšanā atklātā ūdenī, kas notiks Lucavsalas peldvietā, kā arī 16. augustā uz Airēšanas svētki „Nāc un airē!”, kas šogad notiks jau 12. reizi.

Plašāk par burāšanas sacensībām nelielā video intervijā pastāsta Rīgas domes Ārlietu pārvaldes projektu koordinatore Linda Puķīte un pasākuma organizators Matīss Alviķis.
Vērtējums: +1