Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Uzziniet, kā ietaupīt naudu par bērna sporta nodarbībām

Redakcija
Redakcija

Kad visapkārt bērni mūsdienās ir aizrāvušies ar video spēlēm un mobilajām aplikācijām, tas vienkāršais fakts, ka jūsu bērns tā vietā izvēlas piedalīties sporta pasākumos un fiziskās aktivitātes, var likt jums tā priecāties, ka bieži jūs pat nepievēršat uzmanību tam, cik tas viss jūsu ģimenei izmaksā. Ka tik bērns ir aktīvs un nesēž visu dienu pie datora! Tomēr jums nav jāpārmaksā un nav jāmeklē labākā kredītu salīdzināšana, lai visu spētu atļauties un būtu atbalstoši vecāki sava bērna sporta karjeras sākumposmā. Lai izvairītos no potenciāliem un liekiem tēriņiem, kas rodas saistībā ar bērnu sporta aktivitātēm, ir vērts ņemt vērā dažus ieteikumus. Lasiet tālāk, lai uzzinātu – kādus tieši!

1. Pērciet lietotu sporta ekipējumu. Nav nozīmes, vai runa ir par beisbola cimdiem, pilnu hokeja ekipējumu, daiļslidošanas slidām, skrituļslidām vai jebko citu, kas nepieciešams jūsu bērna sporta nodarbībām, atrodiet veidu, kā šīs lietas pārpirkt lietotas no vecākiem bērniem. Jūsu bērns var izmēģināt jauno sporta veidu un pēc kāda laika var mainīt savas domas par piedalīšanos, padarot visu svaigi iepirkto ekipējumu par praktiski bezjēdzīgu. Bērni ļoti ātri izaug no apģērba un apaviem, tāpēc lietots ekipējums ir ideāls ielāps vienmēr prasīgajam sportam. Un, kad jūsu bērni izaugs no sava aprīkojuma, pārdodiet to tiešsaistē par simbolisku cenu, lai arī citiem ir iespēja ietaupīt, un jums – nedaudz atgūt ieguldītos līdzekļus.

2. Nepārspīlējiet ar nodarbību skaitu! Lielākā daļa bērnu vēlas spēlēt vairākus sporta veidus vienlaicīgi, jo viņiem ir grūti izvēlēties vienu mīļāko, kas varētu būt visai dārgs pasākums jums kā vecākiem. It īpaši, ja viņi bieži maina savas domas šajā jautājumā. Centieties ierobežot viņu dalību no vienas līdz divām aktivitātēm vienlaikus, kas būtiski samazinās jūsu izmaksas. Tas arī ļaus bērniem labāk izbaudīt un koncentrēties uz katru individuālo sportu.
3. Sagatavojiet veselīgas un zemu izmaksu uzkodas
, ko bērniem ņemt līdzi, kad viņiem ieplānoti ilgstoši treniņi vai izbraukuma spēles. Tas ir ne tikai labs veids, kā ietaupīt naudas līdzekļus, bet arī ļaus jums pārliecināties, ka sporta nodarbību starplaikos bērnam ir pieejamas veselīgas uzkodas un dzērieni, nevis našķi, ko var nopirkt vietējā kafejnīcā. Piepildiet savu bērnu uzkodu kārbas ar svaigiem augļiem un mājās filtrētu ūdeni, nevis dārgiem enerģijas dzērieniem, konfektēm vai čipsiem.

4. Dalieties ar transportu vai pievienojieties kādam no citiem bērnu vecākiem. Transports var būt nozīmīgi izdevumi, ja jūsu bērnu sporta aktivitāšu vieta atrodas tālu no mājām. Divreiz nedēļā doties 30 minūšu braucienā turp un atpakaļ var ātri iztukšot jūsu auto benzīna bāku. Tā vietā, lai brauktu paši, noorganizējiet līdzbraukšanas sistēmu ar citiem bērnu vecākiem, kas dzīvo pa ceļam vai jūsu rajonā. Varat, piemēram, mainīties pa nedēļām vai mēnešiem.

5. Ziedojiet bērna sporta komandai savu laiku. Brīvprātīgi dodoties uz treniņiem un noskaidrojiet, vai trenerim nav nepieciešama kāda papildus palīdzība, kas varētu samazināt jūsu ikmēneša dalības maksu. Piemēram, palīdzēt sagatavot zāli pirms vai pēc treniņiem, palīdzēt bērniem sagatavoties treniņam, veikt iesildīšanās vingrinājumus, braukt līdzi uz izbraukuma spēlēm un tamlīdzīgi. Tas ir lielisks veids, kā pavadīt patīkamu un ģimenisku laiku kopā ar saviem bērniem un būt pilnībā iesaistītiem viņu mīļākajās sporta nodarbēs. Papildus jums ir ekskluzīva iespēja tieši uzraudzīt sava bērna profesionālo attīstību.

Nav šaubu, ka bērnu sporta nodarbības mūsdienās ir krietni dārgākas kā jebkad agrāk. Taču ievērojiet šos pamatprincipus un aizmirstiet – aizdevumi bez nodrošinājuma jeb vakuudettomat lainat ja luotot vairs nebūs veids, kā nosegt sporta aktivitāšu izmaksas, jo jums pieejami daudz viedāki un finansiāli izdevīgāki pasākumi.