Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Pilatesa vingrojumi- ceļš uz veselību un ilgu mūžu

Redakcija
Redakcija

Pilatesa vingrojumu metode uz šodienu ir plaši pazīstama un populāra visā pasaulē. Šo metodi 20.gadsimta sākumā izveidoja Vācijā dzimušais Jozefs Pilatess un kopš tā laika metode ir attīstījusies dažādos veidos. Pilatesa vingrojumu pluss ir tāds, ka ar tiem var nodarboties gan sporta klubā, gan arī patstāvīgi mājas apstākļos. Un šī irtikai viena no tāsdaudzajām priekšrocībām.
Pilatesa vingrojumus var izpildīt jebkura vecuma un dzimuma cilvēki ar jebkuru fiziskās sagatavotības pakāpi. Traumu iespēja šajā sporta veidā ir praktiski neiespējama.

Pateicoties Pilatesa vingrojumu metodei tiek trenēta vēdera prese un muguras muskulatūra, uzlabojas stāja un koordinācija, palielinās lokanība un locītavu kustīgums. Vingrinājumi izveidoti tā, lai tiktu trenēti vēdera dziļākie muskuļi un muskuļi- stabilizatori, kas praktiski netiek vingrināti ne klasiskājā aerobikā, ne atlētiskajā vingrošanā.

Sievietēm vingrošana pēc Pilatesa metodes ir vienkārši neaizstājama, tā kā attīsta mazā iegurņa muskuļus, ļauj nodarboties ar vingrošanu grūtniecības laikā un tūlīt pēc bērniņa piedzimšanas, tādējādi uzturot savu ķermeni formā.

Visi vingrinājumi tiek veikti lēni, plūstošām kustībām, kas prasa pilnīgu koncentrāciju uz izpildes tehniku. Pilatesa vingrojumiem svarīga precizitāte un pareiza elpošana.

Vēdera prese atrodas pastāvīgā sasprindzinājumā visas nodarbības laikā,- Pilatesa metodē tai tiek iedalīta centrālā loma, nevis kā aerobikā- 5 līdz 10 minūtes treniņa noslēdzošajā daļā.
Tas saistīts ar to, ka Jozefs Pilatess aplūkoja ķermeni kā vienotu sistēmu, kuras detaļām jābūt optimālā mijiedarbībā, bet vēdera preses muskuļus viņš dēvēja par elektrostaciju, norādot, ka visa mūsu ķermeņa enerģija sakopota šai centrā. Prese un mugura- karkass, kas notur ķermeni taisnā pozīcijā. Taču katrs vingrojums izstrādāts tā, lai tā veikšanas laikā tiktu nodarbināts liels skaits dažādu muskuļu visā ķermenī, nevis atsevišķas muskuļu grupas.

Visu nodarbības laiku jūs sekojat savai stājai un jau pēc dažām nodarbībām pamanīsiet, ka automātiski rodas vēlēšanās saglabāt pareizu stāju visu laiku.

Pilatesa vingrojumi ne tikai nostiprinās jūsu muskuļus, bet arī iemācīs sajust savu ķermeni, dzīvot un kustēties harmonijā ar sevi. Šī metode palīdzēs jums apgūt pareizu elpošanu, kā rezultātā labāk tiks apasiņotas smadzenes un uzlabosies asins cirkulācija ķermenī. Kustību un pareizas elpošanas kopums ir atslēga uz labu pašsajūtu.

Un tik tiešam- pirmais, ko jūs pamanīsiet, vingrojot pēc Pilatesa metodes, būs veselības uzlabošanās. Mazāk nogurs kakla un plecu muskuļi, norims osteohondrozes simptomi, nostiprināsies vēdera prese.

Jūsu ķermenis būs harmonijā, līdz ar to mainīsies arī sava ķermeņa uztvere. Jūs iemācīsieties to pilnībā pārvaldīt, atbrīvosieties no motorās neveiklības- kustības kļūs precīzākas, skaistākas un koordinētākas. Uzlabojoties asinsritei, katra ķermeņa šūna saņems vairāk skābekli. Muskuļi kļūs vingri un spēcīgi, bet ķermenis- lokans.

Bez tam jūs iegūsiet dvēseles komfortu. Pozitīvs psiholoģiskais noskaņojums ir vēl viena priekšrocība, ko sniedz Pilatesa vingrojumu metode. Jūsos ienāks miers un apgarotība, izstrādāsies noturība pret stresu jeb citiem vārdiem sakot- jūsu dvēsele būs harmonijā ar ķermeni.

Pilatesa metode palīdzēs jums būt noteicējam pār savu dzīvi un veiksmīgāk tikt galā ar dažādām dzīves grūtībām.

Apgūt galvenos Pilatesa metodes vingrojumus mājas apstākļos jums palīdzēs apgāda Zvaigzne ABC izdotā Dženiferes Polmenas grāmata "Vienkārši Pilatesa vingrojumi", kopā ar kuru saņemsiet arī DVD, kas atvieglos pareizās izpildes tehnikas apgūšanu. Visi vingrojumi ir vienkārši izpildāmi un to izpildei nepieciešams minimāls aprīkojums.
Grāmatas autorei Dž. Polmenai ir vairāku gadu pieredze, vingrojot pēc Pilatesa metodes. Viņa sāka vingrot pēc šīs metodes būdama dejotāja, bet vēlāk turpināja, lai ārstētu hronisku muguras lejasdaļas savainojumu. Tad Dženifere uzsāka mācības intensīvos sešu mēnešu kursos, lai kļūtu par vingrošanas treneri.
Viņa ir strādājusi ar visu sagatavotības līmeņu un vecumu cilvēkiem, sākot no sportistiem līdz pacientiem, kuriem pēc slimības nepieciešama rehabilitācija.

Jautājiet grāmatu Zvaigzne ABC grāmatnīcās!