Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Dabīgi produkti pret pavasara alerģiju

Daudziem cilvēkiem pavasaris nav laiks, kad prieks pārpilda dvēseli par pirmajiem siltajiem saules stariem un ziedu pārpilnību. Kāpēc? Tāpēc, ka viņiem šis laiks saistās ar aizliktu degunu, šķaudīšanu un citiem nepatīkamiem simptomiem. Ja esat viens no viņiem, tad šis raksts noteikti domāts jums.

Mazināt alerģijas simptomus var pavisam vienkāršā veidā- lietojot uzturā attiecīgus produktus, kuru sastāvā ir daudz C vitamīna. Apmēram 500 mg C vitamīna katru dienu, un dzīve jums šķitīs daudz rožaināka, bet pavasaris- jaukāks.

BROKOĻI

Brokoļu sastāvā C vitamīna netrūkst, tāpēc tie ir spēcīgs antioksidants, kas šķidrina asinis un piedalās citos svarīgos organisma norises procesos, kas palīdz atvieglot alerģiskos simptomus. Vienā tasē brokoļu ir apmēram 80 mg C vitamīna. Tāpēc noteikti iekļaujiet tos savā ikdienas ēdienkartē visdažādākajos veidos.
Līdzīga iedarbība ir arī galviņkāpostiem un puķkāpostiem, kurus labākai ārstnieciskai iedarbībai vēlams lieot uzturā kopā ar olīveļļu.

NĀTRES

Nātres ir lielisks līdzeklis pret tūsku, kas rodas pavasara alerģijas rezultātā, taču ilgstoši lietot tās nevajadzētu, tā kā šis augs izsmeļ kālija rezerves organismā. Tomēr pavasara mēnešos, kad jūs nomoka alerģija, vāriet nātru tējas, zupas un biezeņus.
Tējas pagatavošanai aplejiet vienu ēdamkaroti sasmalcinātu nātru ar glāzi verdoša ūdens. Dzeriet 3- 4 reizes dienā. Alerģijas simptomi noteikti mazināsies.

KURKUMA

Kurkumai piemīt vairākas dziedinošas īpašības, no kurām viena- iekaisuma procesu un alerģijas simptomu mazināšana. Tāpēc, gatavojot maltīti, ārstnieciskos nolūkos noteikti pievienojiet savam ēdienam 1 ēdamkaroti kurkumas katru dienu.

SKĀBI KĀPOSTI

Arī skābi kāposti ir unikāls produkts, kuram netrūkst labu īpašību, tai skaitā bronhiālās astmas un alerģijas simptomu mazināšana.

ĶIPLOKI

Vēl viens dabīgs ierocis cīņā pret alerģiju ir kvercetīns- dabīgs bioflavonoīds, kas spēj saglabāt asinsvadu sieniņu stiprumu un nodrošināt to normālu caurlaidību- viela, kas lielā daudzumā atrodama ķiplokos. Tāpēc nebaidieties no specifiskā aromāta, kas piemīt šim garšaugam un droši lietojiet to katrā ēdienreizē. Galu galā veselība un laba pašsajūta ir svarīgāka.

TREKNAS ZIVIS

Lasis, skumbrija un sardīnes satur lielu daudzumu Omega-3 taukskābju, kas palīdz pasargāt šūnu apvalkus,- tieši to sairšana bieži vien ir par iemeslu alerģijas izpausmēm.
Tāpēc pēc iespējas biežāk savā ēdienkartē iekļaujiet tieši zivju ēdienus.

Un vēl! Atsakieties no gāzētajiem dzērieniem un paku sulām. Pēc iespējas vairāk dzeriet tīru ūdeni.