Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


10 padomi, kas katru Tavu rītu padarīs saulaināku!

Redakcija
Redakcija

Rīti mēdz būt dažādi. Ir dienas, kad viss rit kā nākas – Jūs viegli pamostaties pie pirmajiem modinātāja saucieniem, esat enerģijas pilns un jūtat, ka nekas nespēs Jūs apturēt. Tomēr diemžēl jāatzīst, ka ne visi rīti ir tik priekpilni.
Rakstu sagatavojis draudzīgais aizdevējs Ondo.lv - ienāc un uzzini vairāk!

Nereti pie neizdevušās dienas tiek vainots slikts garastāvoklis vai domas, ka esat izkāpis no gultas ar kreiso kāju. Lai nebūtu dienas laikā jāmeklē iegansts neveiksmēm, ir vērts dienu iesākt pareizi jau no rīta, aiztaupot slikto garastāvokli vēlāk. Turpiniet lasīt rakstu un iepazīstieties ar ekspertu viedokļiem, lai noskaidrotu, kādas 10 lietas jādara no rītiem, lai turpmākā diena veidotos produktīva!

Sāciet ar vakaru!



Svarīgs priekšnoteikums pozitīvas un darbīgas dienas iesākšanai ir kvalitatīvs miegs. Lai Jūs naktīs gulētu ciešā un patīkamā miegā, ieteicams:

doties gulēt bez stresa. Adrenalīna pieplūdums, uztraukums un domu pilna galva Jūsu miegu padarīs nemierīgu, kā rezultātā pastāv lielāka iespējamība no rīta pamosties miegainam;
izvēdināt telpu. Svaiga gaisa pieplūdums guļamistabā veicinās kvalitatīvāku miegu;
klusums. Lai Jūsu miegs nebūtu saraustīts, vēlams doties gulēt, neatstājot ieslēgtas ierīces, kas rada skaņas.

Tomēr, ja esat ievērojis šos noteikumus, bet Jūsu rīti joprojām ir miegaini un Jūs nezināt, ko darīt, lai dienu iesāktu uz produktīvas nots, turpiniet lasīt rakstu!

10 svarīgi priekšnoteikumi

Eksperti uzskata, ka enerģija ir vienlīdzīga ar gribasspēku, kas nozīmē, ka, veltot mazāk gribasspēka, lai tiktu pāri dienas gaitā notiekošajām grūtībām, jo vairāk laika un enerģijas Jūs tajā ieguldāt. Bet, la diena būtu panākumiem pilna, pēc iespējas vairāk enerģijas jānovirza nevirs problēmu pārvarēšanai, bet plānoto darbu paveikšanai.

Darbības plāns

Dienas produktivitāti nosaka pirmās nomodā pavadītās stundas. Pirms pamošanās Jums būtu jāzina:
● ko darīsiet pirmajās stundās pirms pamošanās;
● kādas varētu būt dienas gaitā sagaidāmās grūtības;
● cikos būtu nepieciešams iesākt dienu, lai pirms darba vai skolas paspētu izdarīt visu plānoto.
Iepriekš der sagatavot arī apģērba komplektu, ko plānojat vilkt nākamajā rītā, kā arī brokastu sastāvdaļas, jo arī šīs šķietami nebūtiskās lietas no rītiem aizņem laiku, ko Jūs varētu veltīt dienas darbu veikšanai vai miegam.

Aizmirstiet par „vēl 10 minūtes miega”

Lai arī Jums šķiet, ka pamostoties nepieciešamas vēl vien desmit minūtes miega, lai justos daudz labāk, tas ir tikai māns, jo:
● šis laiks ir par mazu, lai miegs būtu kvalitatīvs. Viens miega cikls ilgst 90 minūtes, un, guļot vien 10 no tām, noteikti nebūsiet izgulējies labāk;
● beigās tas radīs vairāk kaitējumu nekā labumu, jo būsiet aizkavējies un nepaspēsiet izdarīt dienā plānotos darbus.

Regulārs miega režīms ir viens no būtiskākajiem faktoriem Jūsu pašsajūtai, uzsākot dienu, tāpēc izmetiet no galvas ideju par miega pagarināšanu uz neilgu laiku.

Meditācija



Veltiet laiku sev! Regulārs miers un domu sakārtošana ik rītu mazinās stresu un ļaus ikdienas grūtības pārvarēt vieglāk, samazinot laiku, ko pavadīsiet, mēģinot risināt radušās problēmas.

Ūdens organismam

Miega laikā nav iespējams uzņemt organismam tik svarīgo šķidrumu. Vienas vai divu ūdens glāžu izdzeršana no rītiem palīdzēs, jo:

1. novērsīs dehidrāciju;
2. pamodinās vielmaiņu;
3. veicinās gremošanas sistēmas darbību.

Pēc saviem ieskatiem varat pievienot ūdenim gurķus, piparmētru lapas vai citronu, lai dzēriens būtu atspirdzinošāks.

Rīta možumam – auksta duša

Vai esat novērojis, ka pēc aukstas rīta dušas vai sejas noskalošanas ar vēsu ūdeni jūtaties daudz možāks? Auksts ūdens Jūsu ķermenim no rītiem palīdzēs:

● mazināt gan stresu, gan muskuļu un locītavu sāpes;
● veicināt asinsriti;
● mitrinās ādu un palīdzēs novērst pietūkumu, kas varētu rasties.

Papildu šiem ieguvumiem, regulāra vēsa ūdens duša Jūsu matus padarīs gludākus un pēc izskata veselīgākus.
Svaigs gaiss un saules stari

Skābekļa pieplūdums ķermenim un spoži saules stari – tas ir īpaši būtiski no rītiem. Ja Jums nav iespējas ar kājām doties uz darbu vai skolu, mēģiniet atrast iespēju kaut 10 minūtes pavadīt, elpojot svaigu gaisu no rītiem, piemēram, baudot kafijas vai tējas tasi un apdomājot plānotos dienas notikumus.

Fiziskas aktivitātes

Spēka jonis muskuļos, labsajūtas hormoni un miers. Vai zināji, ka to paveikt varēsiet ar nelielām fiziskām aktivitātēm ik rītu? Tās var būt pavisam dažādas, piemēram:
● neliels rīta skrējiens muskuļu spēkam;
● palēcieni – 10 minūšu ilga lēkšana vai dejošana ķermeņa iekustināšanai;
● vingrinājumi locītavu un saišu stiprināšanai.

Brokastis

Neizejiet no mājas, ja neesat paēduši brokastis. Tas ir ļoti būtiski, jo brokastis ir galvenā ēdienreize. Vai esat dzirdējis teicienu, ka no rīta jāēd kā ķēniņam, bet vakarā – kā nabagam? Tas nav mīts, jo pareizi izvēlēta pārtika pēc pamošanās:

veicinās vielmaiņas atmošanos;
stiprinās Jūsu imunitāti;
uzlabos pašsajūtu visas dienas garumā.

Svarīgāko notikumu apkopojums

Lai diena neritētu stresa piepildīta un nenāktos pārdzīvot par neiekļaušanos laikā, sagatavojiet plānu, kuru katru rītu, pirms došanās ārpus mājas, izskatiet. Nospraudiet galvenos dienas notikumus un plānojiet laiku tā, lai noteikti paspētu izpildīt galveno, bet nepārdzīvojiet, ja darba diena izrādās pārāk īsa.

Laiks ar mīļajiem

Ir svarīgi no rītiem atvēlēt laiku arī citiem, piemēram:
● brokastojot kopā ar mīļoto;
● pārsteidzot sen neredzētu un nedzirdētu draugu ar telefonzvanu.

Svarīgs noteikums veiksmīgas un patīkamas dienas piepildīšanai ir Jūsu pavadītais laiks ar Jums svarīgiem cilvēkiem. Neaizmirstiet to un veidojiet savu ikdienu kopā!

Raksts tapis sadarbībā ar draudzīgo aizdevēju Ondo.lv - visiem jaunajiem Ondo.lv klientiem ir iespēja aizņemties līdz pat 425 EUR ar 100% atlaidi komisijas maksai.