Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Detoksikācija. Kad organismam jānāk palīgā

Redakcija
Redakcija

Ik dienu mēs nonākam saskarē ar milzīgu daudzumu toksisku vielu. Nekvalitatīvi pārtikas produkti, apkārtējās vides piesārņojums, alkoholisko dzērienu lietošana, nikotīna dūmi u.tt. Liela daļa šo kaitīgo elementu ilgi saglabājas apkārtējā vidē pēc izdalīšanās no pirmavota. Šādu procesu ietekmē notiek cilvēka organisma aizsargsistēmu novājināšanās un tas piepildās ar toksīniem. Materiāls ievietots sadarbībā ar skaistumkopšanas industrijas portālu Intensa.Pro

Cilvēka dzīves laikā šie toksiskie elementi var uzkrāties taukos un kaulos, un to iziršanas un izvades process notiek ļoti lēni. Rezultātā šāda pieaugoša toksiskā slodze var izraisīt dažādus fiziskus un psihiskus traucējumus, t.sk. novecošanās pazīmju priekšlaicīgu parādīšanos un ādas stāvokļa pasliktināšanos, matu izkrišanu, nagu trauslumu, depresiju, atmiņas pasliktināšanos un nogurumu.

Tieši tādēļ ārsti un kosmetologi iesaka saviem pacientiem periodiski veikt organismu un ādas detoksikāciju veicinošas procedūras.

Organisma detoksikācijas veidi

Detoksikācija ir veids, kā organismu un ādu atbrīvot no toksīnu uzkrājumiem. Šīs procedūras veicina apmaiņas procesu darbības aktivizēšanos, paaugstina ādas elastību, uzlabojas sejas krāsa un asinsvadu tonuss, tiek likvidēti iekaisuma procesi, notiek ādas mitrināšana un tās novecošanās profilakse. Šādas darbības nodrošina ilgāku šūnu dzīvotspējas aktīvo fāzi, un ir ne vien labas pašsajūtas, bet arī būtiska ādas stāvokļa uzlabošanās ķīla.
Ir vairākas nebūt ne sarežģītas detoksikācijas metodes, - sākot no cenas ziņā ļoti dārgām un beidzot ar tādām, kas nemaksā praktiski neko. Lūk, dažas no tām:

Ūdens lietošana uzturā

Visvienkāršākā un tai pat laikā arī pati svarīgākā detoksikācijas metode ir ūdens lietošana ikdienā. Mūsu ķermeņa sastāvā ir ūdens, tādēļ tas tam pastāvīgi ir nepieciešams. Ūdens izvada toksīnus no gremošanas sistēmas, kā arī no visiem orgāniem un ķermeņa šūnām. Šī iemesla dēļ ārsti iesaka izdzert ne mazāk kā vienu litru ūdens dienā.

Taču vienmēr ir jāatceras par ūdens kvalitāti. Parastā virtuves krāna ūdenī ir daudz ķimikāliju un piesārņojuma, tādēļ neieciešams iegādāties augstvērtīgu ūdens attīrīšanas sistēmu vai arī pirkt dzeramo ūdeni pudelēs.
detoksikacija

Diēta

Uzturā lietojamo produktu pareiza izvēle ļauj organismam patstāvīgi atbrīvoties no toksīniem un šlakvielām. Ieturot diētu, ir iespējams ierobežot organismā toksīnu plūsmu, taču tai pat laikā iekšējie orgāni un āda turpina izvadīt kaitīgās vielas ierastajā tempā. Rezultātā dažādās indes un to daudzums ķermenī samazinās.
Ar diētu daudzumu, stingrumu un ilgumu nedrīkst pārspīlēt, jo tiek ierobežota ne vien toksīnu nokļūšana organismā, bet tas neuzņem arī cilvēka normālas dzīves nodrošināšanai nepieciešamos vitamīnus.

Sauna

Viens no dabiskiem toksīnu izvades veidiem ir svīšana, tādēļ pirts vai sauna arī ir lieliska detoksikācijas metode. Augsta temperatūra un zems mitruma līmenis liek šūnām atdot milzīgu mitruma daudzumu, kurā ir arī šlakvielas un toksīni. Taču arī pret karsēšanās procesu jāizturas prātīgi, jo atsevišķos gadījumos šīs procedūras nav ieteicamas un pat kontrindicētas.

Sausā tīrīšana

Šī detoksikācijas metode ir ļoti vienkārša un neprasa nedz naudas, nedz laika patēriņu. Tīrīšana stimulē limfātisko un imūno sistēmu darbību, vienlaicīgi uzlabojot atmirušo šūnu lobīšanos un jaunu šūnu veidošanos. Viss, kas nepieciešams procedūras veikšanai – birstīte ar dabiskiem sariem un dažas sekundes laika.

SPA- detoksikācija

Šajā gadījumā toksīnu likvidēšana notiek, pateicoties bioķīmiskajiem procesiem. Caur speciālu ierīci ūdens sāls šķīdums nonāk enerģētiski uzlādētos jonos, kas, savukārt turpina ceļu uz cilvēka organismu, novadot ķermenī negatīvi lādētos jonus.

Bioķīmisko reakciju kompleksas iedarbības rezultātā joni izdala lielu enerģijas daudzumu un pusstundas laikā toksīni ātri un organismam nekaitīgā veidā tiek izvadīti.

Sarežģītā mijiedarbība organismā veicina iekšējo orgānu atjaunošanos, kā arī stimulē fermentu aktivizācijas procesus, paātrina vielmaiņu un veicina šūnu dzīvotspēju. Efektīva rezultāta iegūšanai jāveic jonu detoksikācijas procedūru kurss.

Limfodrenāža

Masāža un limfodrenāža ir sena un pārbaudīta toksīnu izvadīšanas metode. Šī metode palīdz novērst liekā šķidruma uzkrāšanos audos, uzlabo apmaiņas procesus tajos un pastiprina limfas plūsmu, kas aktivizē šlakvielu izvadīšanu.

Pielietojot šo detoksikācijas tehniku, notiek arī svara samazināšanās, tādēļ to nereti izmanto anticelulīta programmās.
Vairāk par šo metodi jūs varat izlasīt ŠEIT

Ietīšanās procedūras

Aļģu, mālu un dubļu ietīšanās procedūras ir ļoti efektīvs organisma detoksikācijas veids, īpaši to var teikt par jūras aļģu ietīšanām. To iedarbības noslēpums ir to sastāvs – tajās atrodami simtiem minerāli un citi aktīvie komponenti, kas dziļi iedarbojas uz ādu. Šīs vielas šķel taukus un sasniedz tos tauku slāņus, kuros slēpjas toksīni.

Visveiksmīgāk šis process padodas jūras brūnaļģei fukusam. Tajās ir īpaša viela, kas, nonākot šūnās, absorbē toksīnus. Pēc tam neitralizētās toksiskās vielas no organisma izvadās dabiskā ceļā – caur sviedru dziedzeriem, aknām un nierēm. Jūras aļģe fukuss paralēli šim aktivizē arī endokrīnās sistēmas darbību, palīdzot normalizēt hormonālo fonu un uzlabojot ādas apgādi ar asinīm.

Neapšaubāmi, visām iepriekšminētajām toksīnu izvadīšanas metodēm ir atšķirīga iedarbība. Katrai no tām ir savas priekšrocības un arī nepilnības, tādēļ pirms izdariet izvēli par labu kādai no tām, konsultējieties ar kosmetologu vai ārstu.

Materiālu sagatavoja Intensa.Pro redakcija