Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Ābolu etiķis - skaistuma un veselības atslēga

Redakcija
Redakcija

Ābolu etiķī ir neskaitāmi daudz derīgo vielu, kuras var un vajag izmantot katrai sievietei skaistumkopšanā. Kādā veidā izmantot ābolu etiķi notievēšanas nolūkos un matu skaistumam, kādas receptes, kur ietilpst ābolu etiķis, palīdzēs atbrīvoties no celulīta un atgūt sejas ādas maigumu – par to šajā rakstā.

Ābolu etiķis notievēšanai

Sāksim ar kādu no sieviešu mīļākajām tēmām – notievēšana un uzzināsim, kā ābolu etiķis palīdz cīņā ar liekajiem kilogramiem. Izrādās, viss noslēpums slēpjas pektīnā, kura ir ļoti daudz ābolu etiķī – tas palīdz notievēt, izvadot no organisma visas šlakvielas, regulējot vielmaiņas procesu organismā, uzlabojot zarnu trakta darbību. Turklāt ābolu etiķis normalizē nātrija-kālija balansu, kas mazina apetīti, rezultātā, notievēšanu. Ja gribat izmantot ābolu etiķi notievēšanai, dzeriet ābolu etiķi, kas atšķaidīts ar ūdeni, 30 minūtes pirms ēšanas, proporcijā 1 glāze ūdens uz 1 ēdamkaroti ābolu etiķa. Šis lieliskais dzēriens mazinās izsalkumu, neļaujot pārēsties un rezultātā, ātrāk notievēt. Rekomendē pievienot ābolu etiķi dažādiem salātiem, aizstājot ar to sāli, kas, kā zināms, kaitē veselībai un traucē notievēšanai.

Ābolu etiķis matu skaistumam

Ābolu etiķis daudz tiek lietots mājas kosmetaloģijā, piemēram, kā līdzeklis matu skaistuma atjaunošanai. Skalojiet matus ar ābolu etiķa maisījumu – 2 ēdamkarotes ābolu etiķa uz 2 glāzēm silta ūdens - pēc matu mazgāšanas ar šampūnu. Regulāri veicot šādas procedūras ar ābolu etiķa palīdzību, jūs atgriezīsiet matiem spīdumu un mīkstu struktūru, tie kļūs vairāk paklausīgi un mīkstāki, turklāt, aizmirsīsiet par blaugznām.

Ļoti efektīva ir maska matiem, kas pagatavota no ābolu etiķa: 1 tējkarote etiķa, 1 ēdamkarote medus un 0,5 glāzes ūdens. Šo maisījumu vajag iemasēt matos 30 minūtes pirms matu mazgāšanas.

Matiem, kā arī visam organismam, palīdzēs ābolu etiķa iekšķīga lietošana. Veiciet ārstēšanās kursu, normalizējot apmaiņas procesus: katru dienu lietojiet 1 glāzi vārīta ūdens ar 1 ēdamkaroti etiķa vienas nedēļas garumā. Pēc nedēļas pārtraukuma atkārtoti izejiet ābolu etiķa lietošanas kursu.

Ābolu etiķis pret celulītu

Ābolu etiķis labvēlīgi ietekmē ne tikai matus, bet arī palīdz tikt vaļā no celulīta. Biežāk ābolu etiķi izmanto kā līdzekli cīņā ar celulītu veicot ietīšanu. Šim mērķim samaisa etiķi ar ūdeni vienādās daļās un ierīvē problēmzonās. Tad pārklāj ar plēvi un aptin ar kaut ko siltu (var vienkārši ietīties segā). Pēc stundas plēvi noņem, nomazgā šīs zonas ar ūdeni un uzklāj mitrinošu krēmu. Ābolu etiķis ietilpst arī līdzeklī, kas paredzēts anticelulīta masāžai. Lai likvidētu celulītu, samaisiet 3 daļas ābolu etiķa ar 1 daļu olīveļļas vai citu masāžai paredzētu eļļu. Ierīvējot problemātiskās zonas ar šo maisījumu, veiciet vieglas masāžas seansu ar masāžas spilventiņa palīdzību. Šādu masāžu paredzēts veikt divas reizes dienā.

Ābolu etiķis sejas skaistumam

No ābolu etiķa iespējams pagatavot tonizējošu un barojošu masku sejai: vienu olu samaisiet ar tējkaroti medus un ceturtdaļu tējkarotes etiķa, uzlieciet maisījumu uz sejas ādas un kakla, atstājiet uz 20 minūtēm, pēc tam noskalojiet seju ar siltu ūdeni.

Lūk, lielisks toniks sejas ādai – uz 100 gramiem ūdens tējkaroti ābolu etiķa. Lieliski atsvaidzina seju, padara ādu mīkstu, izlīdzina grumbas. Vēl variants – ja pilīti ābolu etiķa iepilina ledus pagatavošanas formiņā, ar kuru vēlāk tīriet seju, ikrīta tonizējošais efekts būs vēl vairāk pamanāms.

Autors: kleoo.lv