Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Ķiploku receptes pret dažādām vainām, kaitēm un slimībām

Redakcija
Redakcija

Vai zinājāt, ka pietiek dažas minūtes pakošļāt ķiploka daiviņu, lai pilnībā attīrītu mutes dobumu no dažādām baktērijām. Tiesa, daudzi to izvairās darīt specifiskā aromāta dēļ, ko ķiploks atstāj mutē. Ir gan viena metode, kā no šī aromāta atbrīvoties- pakosļāt svaigas pētersīļa lapiņas, kas pilnībā aizstāj visdārgāko mutes dezodorantu, pie kam ir dabīgs mutes atsvaidzinātājs.

Ļoti vērtīgs ir ķiploku un medus maisījums attiecībā 1:1. Šis maisījums jālieto pa 1 tējkarotei pirms došanās pie miega, uzdzerot siltu ūdeni, ja jūs piemeklējusi, gripa, saaukstēšanās vīrusi, bronhīts, klepus, pneimonija, bronhiālā astma vai garais klepus.

Ārstējot iesnas, ieteicams katrā nāsī ievietot pa ķiploka daiviņai uz 10-15 minūtēm vai visas dienas garumā ik pa brīdim ostīt sarīvētu ķiploku.

Gripas profilaksei ieteicama putriņa no ķiplokiem, āboliem un medus attiecībā 1:1:1.

Ja jums ir stenokardija ar aizdusu ieteicama sekojoša recepte: ņem 1 litru medus, 10 citronus un 5 ķiploka galviņas. No citroniem izspiež sulu, ķiplokus notīra un sarīvē, pievieno medu un visu samaisa. Gatavo maisījumu iepilda noslēgtā traukā un novieto vēsā vietā uz nedēļu.
Pēc tam lieto pa 4 tējakrotēm vienu reizi dienā, taču lietošanai jābūt lēnai, pēc katras tējkarotes ieturot apmēram minūtes pauzi.

Hipertonijas gadījumā ir nepieciešams pirms došanās pie miega apēst 1-2 ķiploka daiviņas divas dienas pēc kārtas, tad uz divām dienām uztaisīt pārtraukumu un tādā veidā miksēt divu nedēļu garumā.

Ja ciešat no sirds neirozes, apēdiet katru dienu 1-2 ķiploka daiviņas.

Putriņā samalts ķiploks lieti noderēs pie ādas problēmām un saslimšanām- psoriāzes, kārpām, zvīņēdes, plikpaurības, ilgi dzīstošām, strutainām rētām.
Šajos gadījumos marlē ietītu ķiploku putriņu pielieciet pie problemātiskās vietas uz 10 minūtēm. Sākumā izskatīsies, ka iekaisums pieņemas spēkā, taču pēc tam rēta ātri iztīrīsies no strutām un sadzīs. ķiploks veicina strauju pietūkuma samazināšanos, noņem sāpes un veicina dzīšanas procesus. Pie spēcīgiem sastrutojumiem vēlamas ķiploka kompreses 3-4 dienu garumā.

Ja ir problēmas galvas matainajā daļā, tad ķiploku putriņa jāiemasē, galvā jāuzliek cepurīte (der vannas vai vienreiz lietojamā plastikāta cepurīte) vai lakatiņš un jāpatur 10 minūtes.

Ekzēmas un citu infekciozo ādas slimību gadījumā lieto smēri, ko gatavo no novārītu ķiploku putriņas, kas sajaukta ar medu attiecībā 1:1. Slimo vietu apsmērē ar gatavo smēri un nosien ar marles saiti.

Angīnas, astmas un garā klepus gadījumā sasmalcina 5 ķiploku daiviņas, ieliek tās tējkannā un pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc tam caur tējannas snīpi ar muti izdara ieelpu, bet caur degunu izelpo- un tā 15 reizes. Procedūru atkārto divas reizes dienā.

Ja ciešat no reimatisma, podagras, locītavu saslimšanām, kā arī saaukstēšanās gadījumā, veiciet masāžas ar putriņā samaltu ķiploku un eļļas maisījumu. Eļļas vietā var izmantot pīļu vai zosu taukus.

Radikulīta gadījumā marlē ietītu ķiploka putriņas kompresi uz 20- 30 minūtēm jāuzliek uz krustiem (jostas vietas rajonā). Pēc tam vieta, kur atrdās komprese, jānoskalo ar siltu ūdeni (lai nerastos apdegumi) un jāierīvē ar 1 ēdamkaroti kvalitatīvas saulespuķu eļļas.

Ķiploku putriņa labi palīdz arī pret tulznām.

Hemoroīdus var ārstēt sekojoši: ņem seklu metāla trauku, tā dibenā ievieto sakarsētus sarkano ķieģeļu gabalus, kuriem pa virsu pārber sīki sasmalcinātu ķiploka galviņu. Kad parādās dūmi, jāizģērbjas un jāapsēžas virs trauka. Dūmu vannai jāilgst 3-5 minūtes.
Šis ir ļoti sens hemoroīdu ārstēšanas paņēmiens, taču lēts un iedarbīgs- pēc 3-4 seansiem būsiet brīvs no nepatīkamajām problēmām.

Ķiploku plaši pielieto ginekoloģijā. Pie dzemdes fibromas, ja ir spēcīga asiņošana, tamponus mercē ķiploku putriņā un ievada vagīnā. Sevišķi labi tas noder tām, kurām ir stipras sāpes un nepatīkams aromāts.
Var darīt arī tā: ņemt 3 vidēja lieluma ķiploka daiviņas, saspiest tās un pārliet ar 100 ml silta ūdens. Ar šādu šķīdumu taisīt klizmas divreiz dienā- no rīta un vakarā.

Ļoti efektīvs ķiploks ir pret cērmēm un spalīšiem. šim nolūkam ņem viena ķiploka galviņu, notīra, sasmalcina, pārlej ar pusglāzi (100 ml) verdoša ūdens vai svaiga (karsta) piena un nostādina 15-20 minūtes. Atdzisušu maisījumu izkāš un lieto kā divas mikroklizmas, kas veicamas pirms došanās gulēt.
Tāpat var apēst 3 ķiploka daiviņas tukšā dūšā kopā ar marinētu siļķi un pēc divām stundām izdzert caurejas zāles.

Ja moka zobu sāpes, daiviņa ķiploka jāsarīvē, jāietin marlītē un jāpiesien uz 10-15 minūtēm pie plaukstas pamatnes vietā, kur var sajust pulsu. Ja zobs sāp kreisajā pusē, ķiploku komprese jaliek uz labās rokas plaukstas pamatnes un otrādi- labajā pusē sāpošu zobu remdēs komprese, kas uzlikta uz kreisās rokas plaukstas pamatnes.

vispārīgi spēcinošs un pretsklerotisks līdzeklis noder ķiploku uzlējums. Lai to pagatavotu, 300 g notīrītu ķiploku ieber 0,5 l lielā pudelē un pārlej ar 90%spirtu (derēs arī 70% degvīns). Pudeli novieto tumšā vietā uz 3 nedēļām, pēc tam lieto katru dienu pa 20 pilieniem, kas iejaukti pusglāzē piena, mēnesi no vietas.
Šādi gatavots uzlējums palīdzēs arī pret rūgšanas un pūšanas procesiem zarnu traktā, pret atoniju un kolītu, hipertoniju un aterosklerozi, sklerozi un mazasinību.

Citādi gatavotu ķiploku uzlējumu lieto, ja ir iekaisusi mutes gļotāda vai smaganas, kā arī pret angīnu, stomatītu un parodontozi. Šajā gadījumā 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 1 stundu ievilkties. Pēc tam to var izmantot kā skalojamo līdzekli vai inhalācijām.

Pret podagru, reimatismu, nierakmeņiem, kā arī, lai attīrītu organismu no kaļķa un tauku nogulsnēm, strauji uzlabotu vielmaiņu, pazeminātu asinsspiedienu, ievietojiet pudelē 100 g putriņā sasmalcinātu ķiploku un pārlejiet ar 0,5 litriem degvīna. Pudeli nolieciet tumšā vietā uz 4 nedēļām, ik pa laikam saskalinot to.
Pēc tam šķidrumu izkāsiet caur marli un lietojiet trīs reizes dienā pa 1 tējakrotei pirms ēšanas.
Šādi gatavots uzlējums palīdz arī pret galvassāpēm, trokšņiem ausīs, čūsku kodumiem.
Tāpat tas mazina iekaisumu procesus organismā, cīnās ar hipertoniju, stenokardiju, sklerozi, atjauno redzi un nogalina stafilokoku.

Ja moka kuņģa vai divpadsmitpirkstu zarnas čūla, kā pretsāpju līdzeklis noderēs ķiploku novārījums: ņem 30 g smalki sagrieztu ķiploku, 1 glāzi (200 ml) piena un 30 g cukura. Visu liek katliņā, uzvāra, turpina vārīt uz lēnas uguns 10 minūtes, tad nostādina 2 stundas. Lieto 4 reizes dienā 1,5 stundu pirms vai pēc ēšanas:
- bērniem līdz 7 gadu vecumam pa 2 ēdamkarotēm,
- bērniem no 8 līdz 14 gadu vecumam pa 1/4 glāzes dienā,
- no 15 un vairāk gadu vecuma pa 1/3 glāzes dienā.

Šādi pagatavotu novārījumu lieto arī kā urīndzenošu līdzekli tūskas gadījumā, pie urīnpūšļa saslimšanām, akmeņiem urīnceļos, prostatīta.

Tas ir ļoti efektīvs, ja ir liesas un aizkuņģa dziedzera saslimšanas, kā arī pret galvassāpēm, impotenci, bezmiegu, elpas trūkumu un aptaukošanos.

Tāpat ķiploku novārījums bremzē vēža šūnu vairošanos. Kā profilaktisku līdzekli to lieto pret dizentēriju, tīfu, ļaundabīgo audzēju saslimšanām.

Kaut arī nepatīkama, taču ļoti efektīva ātrai organisma attīrīšanai ir ķiploku sula. Tā bagāta ar sinepju eļļu, kā arī citiem attīrošiem elementiem. Ķiploku sula veicina apetīti un kuņģa sulas izdalīšanos, uzlabo zarnu trakta darbību un darbojas kā urīndzenošs līdzeklis. Tās sastāvā esošās ēteriskās eļļas attīra plaušas un bronhus no gļotām, palīdz izdalīties caur ādas porām dažādām organismam kaitīgām vielām.
Ļoti iedarbīga ķiploku sula ir pret dažādiem zarnu parazītiem un dizentērijas ārstēšanai.

Tāpat tā noder pret saaukstēšanos un iesnām: ņem 1 nedaudz burkānu sulas, tikpat daudz augu eļļas un dažus pilienus ķiploku sulas. Samaisa visu kopā un pilina degunā 4 reizes dienā pa 2-3 pilieniem.

Garā klepus gadījumā ķiploka sulu, kas samaisīta ar cūku taukiem, ierīvē ādā kakla un krūšu daļas rajonā.

Ar svaigu ķiploku sulas palīdzību var likvidēt kārpas un dažādus plankumus uz ādas, apziežot tos ar sulu 2-3 reizes dienā.

Ja jums nepieciešams stiprināt matu saknes, arī šeit noderēs ķiploki- ierīvējiet galvas mataino daļu ar ķiploku sulu 1-2 reizes nedēļā, apsieniet lakatu un paturiet ķiploku sulas masku matos 1-2 stundas.

Pret dažādām spazmām, asinsvadu paplašināšanai, kā arī pret aizdusu un sklerozi palīdzēs sekojoši pagatavota ķiploku eļļa: notīrītu un putriņā samaltu ķiploka galviņu ielieciet burcinā, pārlejiet ar 200 ml saulespuķu eļļas un ievietojiet ledusskapja apakšējā plauktiņā. Nākošajā dienā ķiploku eļļai pievienojiet 1 tējkaroti citrona sulas.
Lietojiet 3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas vienu mēnesi.

Ēdīsim ķiplokus un būsim veseli!