Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Kā atgūt sudrablietām agrāko spožumu?

Redakcija
Redakcija

Rotaslietas ir gandrīz katras sievietes neatņemama sastāvdaļa. Gan ikdienā, gan svētkos ir patīkami uzlikt kādu skaistu rotaslietu, kas papildina kopējo tēlu. Rotaslietas ir dažādas, sākot no vienkāršas bižutērijas līdz pat dārgmetālu rotām. Katram cilvēkam ir sava gaume attiecībā uz rotaslietām, tāpēc arī mūsdienās to klāsts ir ļoti plašs.

Vienas no populārākajām un pieprasītākajām rotām ir no sudraba. Tomēr ir arī daļa cilvēku, kuri tās neizvēlas, jo ar laiku sudrablietas zaudē savu spožumu un neizskatās vairs tik pievilcīgi. Taču par to noteikti nevajadzētu uztraukties. Sudrablietas ir viegli tīrīt un ir vairāki paņēmieni, ar kuriem var pavisam vienkārši atgūt sudrablietu agrāko spožumu.

Sudrablietas sāk sūbēt, ja tās ilgāku laiku netiek lietotas. Piemēram, ja Jums mājās ir sudraba svečturi vai galda piederumi, ko izmantojat tikai pāris reizes gadā kādos īpašos svētkos, tad pavisam noteikti tie kļūst nespodri. Arī sudraba auskari, sudraba kaklarotas un sudraba gredzeni ar laiku nosūbē. Taču visus šos iepriekš minētos priekšmetus var atsvaidzināt un padarīt tos atkal spodrus.

Kas jādara? Atliek vien izmēģināt kādu no turpinājumā minētajiem padomiem.

Alumīnija folija
Alumīnija folija noteikti atrodas katrās mājās. Iespējams, ka līdz šim nevienam nav ienācis prātā, ka ar tās palīdzību var tīrīt sudrablietas. Bet izrādās, ka alumīnija folija diezgan vienkārši spēj atgūt sudrablietām to agrāko spožumu. Kas ir nepieciešams?

Katliņā jāielej viens litrs ūdens, tam jāpievieno viena tējkarote sodas un gabaliņš alumīnija folijas. Tālāk nepieciešams uzkarsēt ūdeni. Kad ūdens jau ir sakarsis, tajā jāiemērc tā sudrablieta, ko nepieciešams spodrināt. Jāatceras, ka ilgāk par desmit sekundēm sudrabu nevajadzētu turēt katliņā. Kad sudrablieta būs izmērcēta, to visai viegli varēs nomazgāt ar pastu, kas sastāv no sodas un tīra ūdens.

Veļas pulveris
Nākamais paņēmiens, kā nospodrināt sudrablietas, ir ļoti līdzīgs iepriekš minētajam, tikai bez karsēšanas. Nepieciešams bļodā ieklāt alumīnija foliju un pēc tam tajā ieliet karstu ūdeni. Ūdenim nepieciešams pievienot ēdamkaroti veļas pulveri un to samaisīt. Tālāk šajā šķīdumā aptuveni vienu minūti ir jāmērcē sudrablietas. Kad tas būs izdarīts, netīrumus no sudraba varēs viegli nomazgāt ar tīru ūdeni.

Kečups
Jā, arī kečups lieliski spēj notīrīt netīrumus no sudrablietām. Vispirms nepieciešams sameklēt papīra salveti un uz tās uzsmērēt kečupu. Pēc tam ar šo salveti jāsāk tīrīt sudrablietas. Vislabākos rezultātus varēs iegūt, ja kečups būs pāris minūtes pastāvējis uz sudraba priekšmeta. Tādējādi netīrumi būs atmiekšķējušies un tos būs vienkāršāk notīrīt.

Kukurūzas ciete
Ja Jums mājās glabājas kukurūzas ciete, tad to arī var izmantot sudrablietu spodrināšanai. Viss, kas jādara, jāsajauc ciete ar ūdeni, kamēr izveidojas pastai līdzīga konsistence. Tālāk šo pastu, izmantojot papīra salveti vai auduma lupatiņu, jāklāj uz sudrablietām un tās jāspodrina līdz kļūst tīras. Pēc tam sudrablietas jānoskalo ar tīru ūdeni.

Banānu mizas
Ja savā uzturā lietojat banānus, tad pavisam noteikti nākamā sudrablietu tīrīšanas metode Jums būs noderīga. Ar banānu mizām arī iespējams atbrīvot sudrablietas no netīrumiem. Lai to izdarītu, nepieciešamas pāris banānu mizas, ko jāieliek blenderī. Tām jāpievieno pavisam nedaudz ūdens un jāblendē, kamēr izveidojas pastas konsistences masa. Pēc tam šī masa jāliek uz drāniņas un jāsāk spodrināt sudrablietas. Kad tas izdarīts, sudrablietas nomazgā ar tīru ūdeni.

Ir daudz veidu, kā iespējams nospodrināt apsūbējušās sudrablietas. Atliek vien izvēlēties, kura Jums pašam ir ērtākā un tīkamākā.