Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Stila videopadoms: Kā ar aksesuāriem pasvītrot ķermenī pievilcīgo un koriģēt nepilnības

Redakcija
Redakcija

“Ne tikai krelles un auskari, bet arī somas, apavi, lakati, cimdi, cepures un gredzeni ir aksesuāri, kas palīdz veidot individuālo stilu,” stāsta modes un izklaides centra “Rīga Plaza” videopadomu stiliste Ieva Ivanova. “Aksesuāru mērķis ir ne tikai atsvaidzināt tēlu, parādīt tā raksturu un piešķirt “rozīnīti”, bet arī pasvītrot ķermenī pievilcīgo un koriģēt nepilnības.”

Smalkas ķermeņa uzbūves sievietēm jāizvēlas smalkas rotas.

Smalki metāliska spīduma aksesuāri lieliski saskan ar viegliem un gaisīgiem audumiem, kas piemēroti gandrīz ideālam augumam. Lai izskatītos gaumīgi un eleganti, nekad nevajadzētu izmantot uzreiz visus īpašumā esošos aksesuārus – rokas pulksteni, auskarus, rokassprādzes, ķēdes u.c. Jāizvēlas divi līdz trīs aksesuāri, kurus gaumīgi saskaņo ar tērpu.

Lielāka auguma dāmām piemērotas masīvas rotas.

Labi izskatīsies rotas no dabīgiem materiāliem, piemēram, koka, akmeņiem vai gliemežvākiem. Izvēlies apģērbu no stingra auduma, lielas jostas un apjomīgus lakatus. Ja šaubies, kur un kādus papildelementus izmantot koptēlā, seko vienkāršam nosacījumam – ar aksesuāriem neizcel to ķermeņa daļu, kura pašai nešķiet tik pievilcīga, jo aksesuārs pats par sevi piesaista cilvēku skatienus. Ar aksesuāru pasvītro sev tīkamāko ķermeņa daļu, piemēram, izteiksmīgu dekoltē izdaiļo ar krāšņu rotu.

Izvēloties aksesuārus, jāņem vērā vecums!

Arī vecumam ir nozīme aksesuāru izvēlē. Sievietēm “labākajos gados” vairs nepiedienas nēsāt lētu bižutēriju. Labāk izraudzīties kaut vienu, bet dārgmetāla rotu. Gredzens, auskari vai kaklarota no dārgmetāla izcels un pasvītros eleganto stilu. Vēl ir iespēja izvēlēties īsto pērļu rotas, kas der jebkurās dzīves situācijās, sākot no ikdienišķām gaitām un beidzot ar saviesīgiem pasākumiem. Ja viena pērļu kaklarota šķiet garlaicīgi, var izmēģināt pērles vairākās rindās. Starp citu, liela kaklarota tuvu pie kakla novērsīs uzmanību no vairs ne tik līdzenās ādas.

Ar aksesuāriem piešķir tērpam citu raksturu.

Viens no nosacījumiem aksesuāru izmantošanā ir tos ļoti rūpīgi saskaņot ar koptēlu. Piemēram, darbam birojā, kur jāizvēlas klasiskais stils, ar rotām aizrauties nevajadzētu – lakatiņš ap kaklu, līdzīga toņa rokassprādze un auskari ir pilnīgi pietiekams komplekts. Kā akcentu var pieskaņot tāda paša toņa somu.

Nereti rodas situācijas, kad pēc darba birojā ir jāapmeklē kāds saviesīgs pasākums. Šajā gadījumā galvenā loma koptēlā ir tieši aksesuāriem – tie piešķir svinīgumu. Izvēlies greznas rotas, nelielu vakara rokassomiņu, un šāds komplekts apvienojumā ar žaketi un biksēm liks tev izskatīties lieliski. Protams, būtiska nozīme ir arī matu sakārtojumam, grimam un smaržām.

Mūsdienās aktuāls ir haoss.

Mūsdienās viens no raksturīgākajiem rotu un aksesuāru izvēles veidiem ir pilnīgs haoss. Haoss materiālos, garumos, proporcijās un krāsās. Šeit nevarētu piemērot teicienu “kas par daudz, tas par skādi”, tieši otrādi – jo vairāk, jo labāk, kārtu kārtām sakombinējot dažubrīd nesavienojamas lietas. Tikai atceries, arī šajā gadījumā jāpieturas pie harmonijas, rotas un aksesuārus izvirzot kā galveno akcentu un apģērbu komplektējot kā to fonu.

Vēl būtisks jaunums šoruden ir gredzeni. To ir tik daudz, lieli un dažādi, ka tie pat var aizņemt galveno vietu koptēlā. Gredzenus var izvēlēties kā vienīgo rotu apģērbā, un, kombinējot ar atbilstīgu manikīru, tie izskatīsies efektīgi, bet ne pārspīlēti.