Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Stila videopadoms: ikdienas grims rudenim

Redakcija
Redakcija

„Lai uzklātais grims lieliski izskatītos, pati svarīgākā ir pareiza tā uzlikšanas secība,” stāsta modes un izklaides centra „Rīga Plaza” videopadomu stiliste Ieva Ivanova. „Soli pa solim, izmantojot sev atbilstošākos kosmētikas produktus, ir iespējams iegūt perfektu rezultātu mājas apstākļos,” turpina Ieva.

Pirmais solis grima uzklāšanā ir sejas attīrīšana. Arī no rīta uz sejas ir sakrājušies putekļi un ādas atmirušās daļiņas, kas jānotīra ar speciāliem kopjošajiem līdzekļiem. Grimam ir nepieciešams labs pamats. Pirmais produkts, ko uzklāj uz sejas pēc kopjošās kosmētikas, ir grima bāze. Tā nepieciešama sejas ādas toņa korekcijai un grima noturības palielināšanai.

Taukainai sejas ādai piemērotas speciālas matējošās bāzes, kas neļauj parādīties spīdumam, tajā pašā laikā nesausinot ādu un nepiepildot poras.

Apsārtušai ādai ideālas ir bāzes ar zaļganu toni, kas nomaskē sārtumu.

Vispopulārākās ir gaismu atstarojošās bāzes, kas sejas ādai liek dabiski mirdzēt un sīkās krunciņas padara nemanāmākas.

Ja uz acīm plāno likt ēnas, ieteicams lietot arī speciālu acu ēnu bāzi, kas piešķir papildu noturību, nodrošina vieglāku acu ēnu izpludināšanu un dod izteiksmīgāku ēnu pigmentu.

Izteiktus sejas defektus maskē korektors, kas parasti ir pēc konsistences biezāks un sedzošāks nekā tonālais krēms. Lieto, lai nomaskētu tumšos lokus zem acīm, pigmentācijas plankumus, pumpas un citus defektus.

Mūsdienās grima pamatam tiek piedāvāts ļoti daudz produktu. Izvēloties ir jāzina nolūks, kādam kosmētikas līdzeklis tiks lietots. Ikdienai vispiemērotākie būs viegli maskējoši, mitrinoši un ar saules aizsargfiltru papildināti BB, CC un DD krēmi. Izteiktākus sejas defektus maskē sedzošāki tonālie krēmi. Arī tie ir ar ļoti dažādu konsistenci un sastāvu. Atliek vien izraudzīties sev visatbilstīgāko.

Birstošo pūderi lieto, lai nofiksētu tonālo krēmu un noņemtu spīdumu. Ļoti uzmanīgi jāizvēlas pūdera tonis, lai tas nebūtu pārāk dzeltens vai tumšs. Vislabāk izraudzīties caurspīdīgu un uzklāt ar lielu pūderotu pavisam nedaudz, lai neradītu maskas efektu. Kompaktais pūderis ir tonālā krēma un birstošā pūdera apvienojums, kas noderēs steidzīgajām dāmām. Ar tumšu kompakto pūderi veic sejas ovāla korekciju. Piemēram, lai nomaskētu apaļus vaigus, to uzklāj platā leņķī zem vaigu kauliem un izpludina ar vaigu otiņu. Vaigu sārtums atsvaidzina pelēcīgu un nogurušu seju. Bronzas toņi piešķir sejai iedeguma efektu. Īpaši starojošu seju var iegūt pavisam viegli – ar gaišu, mirdzošu pūderi izgaismojot vaigu kaulus un zonu zem uzacīm.

Uzacīm ir liela loma sejas vaibstu veidošanā. Divi galvenie produkti to kopšanai ir pincete un zīmulis. Ar pinceti izrausta lieko, ar zīmuli piezīmē trūkstošo. Īpaši dabīgam efektam var pamēģināt uzacis iezīmēt ar speciālām ēnām, izmantojot smalku otiņu.

Ikdienai vislabāk izvēlēties veikalā jau sakomplektētas acu ēnu paletes dabīgos toņos. Tās uzklāj pavisam nedaudz, sākot no gaišākā toņa un beidzot ar tumšāko acs ārējā stūrī. Ar acu zīmuli dabīgam efektam velk līniju apmēram vienu trešdaļu no acs ārējā stūrīša. To jācenšas darīt pie pašām skropstu saknēm un jānobeidz ar izzūdošu līniju.

Vakara grimam parasti jāizvēlas viens akcents – vai nu lūpas, vai acis!
Katrai sievietei piestāv kāds no tumšajiem lūpu krāsas toņiem, tikai rūpīgi jāizvērtē un jāizvēlas atbilstošais. Rudenī aktuāli kļūst tumšāki un piesātinātāki toņi, šogad – līdz pat izteikti tumši brūnam un melnam. Matētas vai spīdīgas lūpu krāsas – tas paliek katras pašas ziņā. Matētās būs noturīgākas un karstumā neizplūdīs.

Izceļot acis ar košām acu ēnām, jāpārliecinās, vai konkrētais tonis piestāv acu, matu un ādas krāsai. Rudens toņi vienmēr būs piesātināti un tumšāki nekā vasarā. Tonis, kas piestāvēs gandrīz ikvienai, šoruden atkal ir ļoti aktuāls – tirkīzs dažādās variācijās: no zilzaļa līdz pat spilgti zaļam vai piesātināti zilam. Acu iekšējais stūris vienmēr jāizgaismo ar vieglu perlamutra toni. Pārējo plakstu noklāj ar divām tumšākām savstarpēji saskanīgām krāsām, acs ārējā kaktiņā vienmēr uzliekot tumšāko. Tikai jāņem vērā, ka ēnas ar perlamutru krunciņas padarīs izteiktākas. Tām dāmām, kuras par to uztraucas, labāk izmēģināt matēto toņu variācijas.

Aizvadītajā gadā modes un izklaides centrs „Rīga Plaza” aizsāka tradīciju saviem apmeklētājiem dāvināt izglītojošus un iedvesmojošus stila seminārus par modi – „Stila 3dienas” –, kas notika reizi mēnesī. Turpinot aizsākto, „Rīga Plaza” šogad piedāvā stila videopadomus. Seko tiem līdzi „Youtube.com” kanālā „Mammamuntetiem.lv”.