Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


5 padomi, kā uzlabot bojātus matus pēc vasaras

Redakcija
Redakcija

Līdz ar vasaras noslēgumu, diemžēl parādās arī pēc-vasaras matu bojājumi. Pēc uzturēšanās vējā, saulē, ūdenī, kas satur hloru, sālsūdenī un telpās, kur ir gaisa kondicionieris, mati var kļūt sausi, nepaklausīgi, var rasties problēmas tos ieveidot un noturēt tajos lokas, kā arī var paiet ilgāks laiks tos žāvējot. Ieteikumus, kā atdzīvināt matus pēc vasaras, sniedz Dove zīmola vadītāja Kertu-Kai Põldvere, lai sagaidītu rudens sezonu ar skaistiem un dzīvīgiem matiem.

Atgūsti matu dabisko mitruma līmeni
Kad vasara iet uz otru pusi, sausi mati ir galvenā problēma, ar ko var nākties saskarties. Mati nevar atjaunoties paši, tāpēc tiem ir nepieciešams dot to, kas ir tiem ir bijis atņemts. Ja mati ir kļuvuši sausi un lūst, tad rekomendēju izmantot intensīvu barojošu masku papildus mitrinošam šampūnam un kondicionierim.

Atceries par matu barošanu
Sievietes mēdz sūdzēties, ka mitrinošie kondicionieri pieplacina matus pie saknēm, tāpēc ir nepieciešams atcerēties uzklāt kondicionieri matu galos. Ja kondicionieris būs pie matu saknēm, tie zaudēs kuplumu, ātrāk sataukosies un pieplaks pie galvas.

Lieto matu ķemmi uzmanīgi
Mati, kurus vasara ir būtiski ietekmējusi, var būt grūti ķemmējami. Izvairies ķemmēt matus, kad tie ir slapji. Labāk izmanto pirkstus vai matu ķemmi ar plašiem zariņiem, kas ļaus tiem maigi slīdēt caur matiem. Jo sausāki ir mati, kad tiek ķemmēti, jo mazāka iespējamība tiem salūzt.

Apmeklē frizieri
Labākais veids kā padarīt neveselīgos un trauslos matus veselīgus, ir tos apgriežot. Nogriežot sašķēlušos matu galus, ne tikai atturēs no turpmākas matu šķelšanās un lūšanas, bet arī radīs iespaidu, ka mati ir garāki un ļaus uzturēt tos veselīgus un mirdzošus.

Apsedz savus matus
Mums vēl ir palikušas pāris vasarīgas dienas, tāpēc neaizmirsti valkāt cepuri vai kādu stilīgu bandanu, kas apsegs matus. Pārāk daudz saules mūsu matiem var būt tikpat slikti kā ādai. Kad mati ir cietuši no saules,
sāk noārdīties to dabiskais aizsargājošais slāni – kutikula. Tā rezultātā pasliktinās matu kvalitāte, kā arī tiek sausināta galvas āda.