Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Palutini savu sejas ādu ar maskām, ko vari pagatavot pati

Sejas maskas, kuras ir jau ar visām nepieciešamajām sastāvdaļām ,lai koptu sejas ādu, var uzglabāt ilgāk nekā pašas gatavotu masku, tomēr starp tām varētu būt grūti izvēlēties īsto.
Toties dārzeņus un augļus, ja vien domā par veselīgu uzturu, vari iegādāties, zinot, ka tos varēsi izmantot gan sejas maskai, gan gardam un veselīgam našķim.

Avokado
Tam piemīt barojošas un nomierinošas īpašības.
Der visu tipu ādai, it īpaši sausai un nobriedušai.
Sejas maskai jāizvēlas tie avokado, kuri ir mīkstāki, lai to varētu vienmērīgi uzklāt uz ādas.

Kāposts
Tas palīdz ārstēt iekaisušu un pumpainu ādu.
Kāposta lapas jāiemērc verdošā ūdenī, kas lapas padarīs mīkstākas un, kad tās atdzisušas, liek uz sejas un patur 10 minūtes.

Medus
Uzklājot medu plānā kārtiņā uz sejas, tas palīdz nomierināt ādu un mazina krunciņas, kā arī dezinficē, attīra , baro un tonizē sejas ādu.
Medus maskai ,kas labi iedarbosies uz sausu ādu, būs nepieciešams 1 saputots olas dzeltenums, 1 ēdamkarote saldā krējumaun pustējkarote medus. Rūpīgi sajaucot visas sastāvdaļas, izveidoto masu uzklāj uz sejas ādas un patur 10 minūtes.

Kukurūzas milti
Izveidosies nomierinoša maska, ja kukurūzas miltus sajauks ar nelielu daudzumu ūdens, kas labi palīdzēs sakarinātai un sausai sejas ādai.

Alus raugs
Alus raugs stimulē nogurušu sejas ādu un īpaši labi iedarbojas uz taukainu sejas ādu.
Alus raugu jāsajauc ar siltu ūdeni tā, lai izveidotos klīstera veida masa un, uzklājot uz sejas, jāatstāj uz 10 minūtēm.

Gurķi un medus
Šī maska derēs visiem ādas tipiem, it īpaši jūtīgai ādai.
Tā mitrinās un nomierinās sejas ādu.
sastāvdaļas, kas nepieciešamas maskas pagatavošanai ir 2 tējkarotes saldas mandeļu eļļas, pusotra tējkarote medus un 1 ēdamkarote nomizota un sarīvēta gurķa.
Vispirms tīrā sejas ādā iemasē eļļu, tad klāj uz sejas medu un pēc tam pāri klāj sarīvēto gurķi.

Olīvu eļļa un laima
Sejas maska no 2 tējkarotēm olīvu eļļas un pustējkarotes laima sulas mīkstinās un atsavaidzinās nobriedušu sejas ādu.Olīvu eļļu un laima sulu jāsakūļ masā līdz tā kļūst duļķaina.
Uzklājot sakulto masu uz sejas ādas, to var atstāt līdz pat 30 minūtēm.