Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Saposies skaista! Ko darīt un ko nedarīt pirms svētkiem?

Redakcija
Redakcija

Pienācis laiks, kad gada izskaņas pasākumi – korporatīvās Ziemassvētku balles, Jaunais gads un citi saviesīgi pasākumi vairs nav aiz kalniem, tāpēc Latvijas Ārstu kosmetologu asociācija izstrādājusi vairākus noderīgus padomus, kā sagatavoties svētkiem un izskatīties lieliski katrā ballītē, ja līdz tai atlikusi pat tikai viena nedēļa.

“Tā kā sieviete mūsdienās apvieno sevī vairākas lomas, esot gan profesionāla darbiniece, gan gādīga māmiņa, gan čakla mājas pavarda uzturētāja un citas, nereti par sevi sanāk atcerēties tikai pēdējā brīdī. Lai saviesīgajos pasākumos sievietes varētu izskatīties daiļas un nogurumu liecinošās pazīmes būtu nemanāmas, sievietēm iesakām gatavoties jau laikus,” atgādina Latvijas Ārstu kosmetologu asociācijas vadītāja Ināra Stepanova.

Tāpat Latvijas Ārstu kosmetologu asociācijas speciālisti izstrādājuši padomus mirdzošas sejas ādas iegūšanai, ko īstenot pirms svinīgā pasākuma. Lai sagatavotos, iespējams konsultēties gan pie speciālistiem, gan vairākus ieteikumus īstenot mājās pašas spēkiem. Lūk, septiņi skaistuma padomi, kā arī ieteikumi, no kādām kosmētiskajām procedūrām pirms svētkiem vajadzētu īpaši izvairīties:

1. padoms: Krunciņu efektīvai izlīdzināšanai

Lai iegūtu jauneklīgāku izskatu un samazinātu noguruma pazīmes, atbrīvotos no pieres horizontālajām grumbiņām, “vārnu kājiņām” acu zonā vai tā saucamās “dusmu grumbas” starp uzacīm, iespējams izmantot botulīna injekcijas. Jāatceras, ka injekcijas iespējams veikt vēlākais 2 nedēļas pirms pasākuma. Tāpat iespējams izmantot arī maigu mīmisko grumbiņu korekciju, kas nemaina mīmikas vaibstus. Sejas ovāla, apjoma korekcijai, grumbiņu un lūpu kontūras apjoma korekcijai palīdzēs filleru injekcijas.

2. padoms: Starojošai sejas ādai

Veicot intensīvi kopjošas un atjaunojošas procedūras salonā, sejas āda labāk elpos, līdz ar to efektīvāk iedarbosies ādas kopšanas līdzekļi un būs vieglāk uzklāt make-up. Pirmssvētku dienā gludai un starojošai sejas ādai visefektīvākās būs sejas liftinga procedūras, kuras ietver arī sejas maskas un masāžas. Ievērojami palīdzēs bipolārās radiofrekvences kombinācija ar maigi pulsējošu infrasarkano gaismu – paredzēta neinvazīvai grumbu samazināšanai. Šī terapija stimulē kolagēna sintēzi, kas rada liftinga efektu.

3. padoms: Mirdzošai sejas ādai, ja tā ir sausa un nogurusi

Progresīvas mitrinošas manuālas vai kombinētas procedūras, kuras veic ar profesionālās tehnikas palīdzību, dziļi mitrinās ādas audus un piešķirs tiem tvirtumu, uzlabos mikrocirkulāciju un atjaunos ādas dzīvības enerģiju. Salonā iespējams jautāt par fotoatjaunošanas procedūru, kas veicinās ādas atjaunošanās efektu, kā arī uzlabos ādas tekstūru un krāsu.

4. padoms: Gludai un starojošai ādai

Labam ādas izskatam galvenais ir tīrība un skābeklis. Ja ir vēlme panākt ātru efektu, noderēs enzīmu pīlings, kas nodrošina saudzīgu, bet ļoti efektīvu ādas attīrīšanu. Tāpat iespējams kombinēt kafijas biezumus vai samaltas auzu pārslas ar ūdeni. Šo masu nepieciešams iemasēt ādā, neaizmirstot par lūpām. Masku jāpatur piecas minūtes un tad jānoskalo. Pīlings efektīvi attīrīs un atsvaidzinās sejas ādu – āda uzelpos un varēs sagatavoties aktīvo vielu uzņemšanai.

5. padoms: Maigai un samtainai ādai

Maigām rūpēm der dabīgie līdzekļi, kuri atrodami ikvienas saimnieces plauktos, piemēram, kafijas biezumi, auzu pārslas vai rupjmaize. Ja tiek lietota vēl pirms tam neizmēģināta dabīgā maska, jāraugās vai no kāda produkta nav alerģijas, kas gala rezultātā var veidot ādas tūsku un apsārtumu. Dabīgās maskas attīra, mīkstina un atjauno ādu, padarot to samtaini maigu. Jāatceras, ka šis efekts nav ilgnoturīgs, būs nepieciešams šo procedūru atkārtot.

6. padoms: Gludai un maigai roku ādai

Dāmām pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas pīlinga līdzekli ieteicams lietot arī rokām, lai nogludinātu un sakoptu ādu, tad arī manikīrs izskatīsies labāk. Pēc tam nepieciešams uzlikt roku masku. Ja tāds nav pa rokai, derēs arī barojošs krēms. Lai efekts būtu spēcīgāks, pēc procedūras veikšanas ieteicams uzvilkt kokvilnas cimdus un ļaut pusstundu roku ādai atpūsties.

7. padoms: Mirdzošam acu skatienam

Sagurušu, apsārtušu acu skatienu uzlabos aptiekā nopērkamās mākslīgās asaras. Biroju darbiniekiem, kuri lielāko dienas daļu pavada, strādājot pie datora, būtu nepieciešams mākslīgās asaras lietot regulāri. Ja pasākuma dienā pamani, ka acis ir apsārtušas, tad pilienus vajadzētu izmantot jau no paša rīta un atkārtoti iepilināt trīs stundas pirms pasākuma – katrā acī pa vienam pilienam.

No kā izvairīties pirms svētkiem?

Lai gan pēdējā brīdī bieži vien gribas panākt maksimāli labu ārējo izskatu, jāpatur prātā, ka dažas procedūras īsi pirms pasākuma veikšanas novedīs tikai pie sliktākiem rezultātiem. Piemēram, vienu nedēļu pirms svinīgā pasākuma nevajadzētu veikt virslūpas vaksāciju, dziļu ādas tīrīšanas procedūru vai ķīmiskos pīlingus, jo dažu dienu laikā var parādīties ādas kairinājuma pazīmes (apsārtums, tūska), kas var atsevišķos gadījumos turēties nedēļu un vairāk.

Tāpat īsi pirms pasākuma nav ieteicams izmēģināt jaunus kosmētiskos līdzekļus un dekoratīvu kosmētiku – nereti notiek alerģiskas reakcijas uz jauniem kosmētiskiem līdzekļiem, kas izpaužas kā kontaktdermatīts. Noteikti nevajadzētu veikt „pumpu likvidāciju” mājas apstākļos – pēc pašrocīgas pumpu likvidācijas var parādīties apsārtums un iekaisums.