Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:255, Did:0, useCase: 3


Izraēlas diēta ne tikai novājēšanai, bet arī pašsajūtas uzlabošanai

Izraēlas uztura speciālisti ir izstrādājuši interesantu tievēšanas metodiku, kas ļauj ne tikai atbrīvoties no liekā svara, bet arī attīrīt organismu no kaitīgām vielām, tādējādi uzlabojot vispārējo pašsajūtu. Izraēlas dietologi uzskata,- lai veiksmīgi novājētu, nav jāatsakās no noteiktiem produktiem. Var ēst visu, taču pareizi sakombinējot produktus savā starpā.

Piemēram, zivis var ēst tikai kopā ar svaigiem dārzeņiem. Olas, gaļu un sieru var lietot uzturā gan kopā, gan arī ar dārzeņiem zaļā krāsā, taču tos nedrīkst ēst ar augu eļļu, skābiem augļiem, pienu, krējumu, kā arī produktiem, kuru sastāvā ir ciete. Pienu vispār ieteicams lietot atsevišķi un vienu pašu.

Tauki tiek labi pārstrādāti, lietojot uzturā graudaugus un svaigus dārzeņus. Zaļas krāsas dārzeņi visvairāk sniedz labumu, ja tos savieno ar produktiem, kuru sastāvā ir ciete un olbaltumvielas. Bet saldus augļus vislabāk ēst atsevišķi un nekādā gadījumā tos nelietot uzturā kopā ar olbaltumvielas saturosiem produktiem, graudaugiem vai maizi.

Uztura režīms, sekojot izraēliešu diētai

No rīta tukšā dūšā jāizdzer pavisam nedaudz olīveļļas. Jāsāk ar tējkaroti, bet, kad pie šī produkta pierasts, pakāpeniski olīveļļas devu var palielināt līdz vienai ēdamkarotei.

Pēc piecpadsmit minūtēm jāizdzer glāze dabīga jogurta (bez piedevām) vai kefīra.

Pirmajām brokastīm jāsastāv no griķu vai auzu biezputras, biezpiena, mīksti vārītas olas, zirņiem, dārzeņu salātiem, kuriem pievienota kukurūza, un tasītes zaļās tējas.

Otro brokastu laikā var apēst 200- 300 g svaigu augļu.

Pusdienās drīkst ēst jebkuru zupu, piekožot vienu rupjmaizes šķēli. Tāpat atļauts vinegrets vai citi dārzeņu salāti, vārīta vai sautēta gaļa vai zivis (vārītas vai ceptas cepeškrāsnī) un cepti āboli.

Launags tāds pats kā otrās brokastis: 200-300 g augļu.

Savukārt vakariņās augļu muslis ar kefīra vai jogurta glāzi. Augļu muslis nedrīkst būt veikalā pirkts, tas jāgatavo mājas apstākļos pašiem, sajaucot kopā vienādās daļās sasmalcinātas dateles, vīģes, žāvētas aprikozes, žāvētas plūmes un valriekstus. Šādi pagatavots muslis ne tikai ir ļoti garšīgs, tas arī normalizē zarnu trakta darbību.