Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:255, Did:0, useCase: 3


4 vērtīgas putras tavai veselībai, enerģijai un skaistumam

4 vērtīgas putras tavai veselībai, enerģijai un skaistumam
Foto: Iveta Apškrūma

Mēs visi zinām, ka putras ir uzturvielām bagāts un vērtīgs produkts, kas būtu jālieto uzturā vismaz vienreiz dienā. Putru sastāvā ir daudz šķiedrvielu, kas stimulē zarnu trakta darbību un attīra organismu no kaitīgām vielām. Tāpat tās satur ogļūdeņražus, olbaltumvielas un augu taukus, kā arī daudzus neaizstājamus vitamīnus (sevišķi B grupas vitamīnus) un minerālvielas. Bet galvenais- putras ir garšīgas!

GRIĶU PUTRA - tavam sirds stiprumam

Griķu putra ir bagāta ar B grupas vitamīniem un tādām minerālvielām kā kālijs, magnijs, dzelzs, fosfors. Ja skatāmies ogļūdeņražu, olbaltumu un tauku sastāvu, tad tieši griķu putra pārspēj visas pārējās. Turklāt griķu sastāvā esošās olbaltumvielas pēc sava aminoskābju sastāva tiek uzskatītas par pilnvērtīgākajām. Bez tam griķi ir bagāti ar lecitīnu, tāpēc sevišķi ieteicami tiem, kas sirgst ar kādu aknu kaiti.

Griķi palīdz izvadīt no organisma holesterīnu. Tāpēc griķu putru uzturā lietot ieteicams visiem, kas cieš no kādas sirds un asinsvadu saslimšanas vai cukura diabēta.

Lai putrā pēc iespējas vairāk saglabātu ārstnieciskās īpašības, vārot, nepievienojiet tai cukuru un vāriet ūdenī, nevis pienā.
Griķu putra labi garšo ar dažādiem dārzeņiem un vistu.


AUZU PUTRA- tavam skaistumam un labai pašsajūtai

Auzu putras sastāvā ir daudz magnija, fosfora, PP, C un B grupas vitamīnu, kā arī biotīns, kas uzlabo ne tikai pašsajūtu, bet arī ādas stāvokli un izskatu. Tāpat tās sastāvā ir daudz šķiedrvielu, kas tik ļoti nepieciešamas normālai zarnu trakta darbībai. Auzu putra veicina kaitīgo vielu izvadi no organisma un normalizē gremošanas trakta darbību.
Labi garšo kopā ar dažādiem augļiem, medu un pienu.

Turklāt auzu pārslas ir arī lielisks skaistumkopšanas līdzeklis, ar kuru grūti sacensties pat atpazīstamākajiem kosmētikas zīmoliem. Pamēģiniet 2 ēdamkarotes auzu pārslu uz nakti apliet ar verdošu ūdeni, bet no rīta putriņai pievienojiet nedaudz citrona sulas, sarīvētu burkānu un sarīvētu ābolu. Visu samaisiet un maskas veidā uzklājiet uz sejas. Paturiet 15- 20 minūtes, tad ar siltu ūdeni noskalojiet. Jūsu seja acumirklī iegūs starojošu izskatu, bet āda kļūs samtaini maiga.




KVIEŠU PUTRA tavam spēkam un enerģijai

Kviešu putras sastāvā ir daudz ogļūdeņražu, olbaltumvielu un aminoskābju. Tāpat tā satur daudz vērtīgu mikroelementu- kāliju, magniju, kalciju, fosforu, kā arī С, Е, РР un B grupas vitamīnus.

Kviešu putra ir lielisks imunitātes stiprinātājs un dabīgs enerģijas avots, tāpēc jo sevišķi ieteicama cilvēkiem, kas ikdienā veic fizisku darbu, Turklāt tā regulē vielmaiņu, pazemina holesterīna līmeni asinīs un uzlabo gremošanas orgānu darbību.

Bez visa iepriekš minētā, kviešu putras lietošana uzturā uzlabo smadzeņu, kā arī sirds un asinsvadu sistēmas darbību. Un vēl padara skaistus jūsu matus, nagus un ādu.

Kviešu putra labi sader ar riekstiem, medu, dārzeņiem un augļiem.

Pie kam tā ir viena vismazāk kalorijas saturošām putrām, tāpēc lieti noder tiem, kas vēlas atbrīvoties no kāda lieka kilograma.




RĪSU PUTRA tavam intelektam un veselībai

Rīsu putra ir viena no vissenākajām putrām. Tās sastāvā ir maz šķiedrvielu, toties daudz ogļūdeņražu. Taču galvenais- rīsu putra satur vielas, kas pozitīvi ietekmē nervu šūnu darbību un intelektu, kā arī atjauno zudušās enerģijas rezerves organismā

Tajā ir veselas astoņas cilvēka organismam nozīmīgas aminoskābes, PP un B grupas vitamīni, kā arī daudzi veselībai svarīgi mikroelementi.

Rīsu puta ieteicama pie kuņģa saslimšanām, nervu kaitēm un sirds darbības traucējumiem. Turklāt tā ir lielisks līdzeklis pret paģirām, tā kā ir spēcīgs absorbents un ātri izvada no asinīm toksīnus, kas veidojas alkohola sairšanas rezultātā,

Bez tam rīsu putra ir lielisks diētiskais līdzeklis. Atšķirībā no kviešu putras, tajā nav glutēna, līdz ar to rīsu putra būs piemērota arī alerģiskiem cilvēkiem.

Rīsu putra labi sader ar pienu, gaļu, dārzeņiem un augļiem