Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Pieci padomi, kā nokrāsot matus mājas apstākļos

Redakcija
Redakcija

Katras sievietes skaistākā rota ir viņas mati un ikviena vēlas, lai tie būtu veselīgi, biezi un spīdīgi. Turklāt nav noslēpums, ka lielākā daļa daiļā dzimuma pārstāvju regulāri krāso matus – vienaatjauno izbalējušo krāsu, otraizmēģina ko jaunu, bet cita nokrāso ataugušās matu saknes. Ņemot vērā ekonomisko situāciju, mūsdienās arvienvairāk sieviešu izvēlas krāsot matus mājas apstākļos.Taču, lai matu krāsošanas rezultāts nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus, ir vērts ievērot pāris būtiskas lietas. Schwarzkopf matu stilists AleksejsKrjukovs sniedz piecus padomus Latvijas sievietēm, kā kvalitatīvi nokrāsot matus mājas apstākļos un izskatīties,kā tikko iznākušāmno salona.

Atbilstoša krāsas izvēle

Patlaban veikalu plauktos ir sastopamas daudz un dažādas matu krāsas, kas liks apjukt ikvienai sievietei. Diemžēl, veikalā iegādājoties matu krāsu, nebūs klāt frizieris, kurš varētu sniegt padomu krāsas un īstā toņa izvēlei. Taču ir dažas pamatlietas, kuras ievērojot, var izdoties izvēlēties pareizo toni un krāsu. Pirmkārt,jāsaprot, kāds tonis ir piemērots jau esošai matu krāsai. Visām krāsām ir apzīmējošie cipari, kas nosaka kāds tonis tiks iegūts krāsošanas rezultātā. Taču tie diemžēl katram matu ražotājām atšķiras, tāpēc ieteiktu konsultēties ar frizieri par piemērotāko toni. Otrkārt, nepieciešams pievērst uzmanību matu krāsas sastāvam, piemēram, iesaku izvēlēties matu krāsas, kurās tiek izmantota jaunā OmegaPlex tehnoloģija, kas ļauj spēcināt krāsotus matus, samazinot to lūšanu līdz pat 90% un pasargā tos no turpmākiem bojājumiem.Profesionālā 3 soļu tehnoloģija piešķir matiem lielisku izskatu. Pirmajā solī ir serums matu lūšanas novēršanai, kurš, pievienots krāsas maisījumam, aizsargā matu iekšējās saites krāsošanas laikā. Otrajā solī ir atjaunojošs balzams uzklāšanai uzreiz pēc krāsošanas, kas atjauno matu šķiedras, ieslēdzot tajās krāsas intensitāti. Trešajā solī pēc trīs nedēļām jāuzklāj spēcinošs balzams, kurš atjauno sarautās saites matu šķiedru iekšienē, lai saglabātu matu skaistumu. Tehnoloģija radīta, iedvesmojoties no jaunākajām skaistumkopšanas salonu inovācijām.

Sagatavošanās matu krāsošanai

Lai nokrāsotu matus, nepietiks vien ar gumijas cimdiem un matu krāsu- nepieciešams gan trauks, kur sajaukt krāsu ar tās emulsiju, gan matu otiņa, gan sprādzes matu atspraušanai, lai sadalītu tos vairākās daļās, gan arī dvielis, ko uzklāt uz pleciem. Tikmēr, domājot par krāsas daudzumu, jāteic, kaīsiem matiem parasti pietiek ar vienu krāsas iepakojumu, taču pusgariem un gariem matiem, nepieciešami divi vai vairāk iepakojumi. Ja rodas šaubas, vai krāsas pietiks, iegādājieties vairākus iepakojumus, jo, kā zināms, labāk, lai paliek pāri, nekā pietrūkst un mati tiek nokrāsoti vien daļēji.
Jāpiebilst, ka, ja vēlaties mainīt savu izskatu pilnībā –piemēram, no tumšmates kļūstotpar blondīni, tad nekādā gadījumā to nedariet mājās. Pastāv pāris koloristikas likumi un viens no tiem ir, ka krāsa nebalina krāsu. Ja ir krāsoti tumši mati, tad ar blondas krāsas palīdzību tos neizbalinās. Lai mati netiktu neatgriezeniski sabojāti, iesaku šādā gadījumā atrasts labu meistaru un pārvērtības veikt salonā.

Krāsošanas tehnika

Ja plānots krāsot tikai ataugušās matu saknes, tad sākumā jākrāso matu ataugusī daļa, bet, kad puse laika pagājusino krāsas turēšanas matos, krāsu ieklāj atlikušajā matu daļā. Mati jākrāso sākot no priekšpuses uz pakauša daļu, savukārt sānus krāso pēc tam. Matus, kuruskrāso vēlāk, atsprauž ar matu sprādzēm, lai tie nepītos un netraucētu krāsošanai. Bieži vien, krāsojot ataugušus matus, krāsu uzreiz ieklāj visā to garumā. Tā rezultātā,mati būs vairākos toņos - intensīvāks tonis būs pamanāms uz dabīgajiem matiem jeb saknēm.

Matu mazgāšana

Nokrāsotie mati pēc attiecīgā laikā jāmazgā siltā, remdenā ūdenī. Svarīgi, lai tas nebūtu pārāk auksts vaipārāk karsts. Pirmajā reizē nepieciešams neliels daudzums ūdens un šampūna, lai saputotu krāsu un tad izskalotu. Pēc tam ieklāj vēlreiz šampūnu un atkal kārtīgi izskalo. Beigās nedrīkst aizmirstieklāt matu masku, kas pievienota pie matu krāsas. Izmazgātie mati pēc krāsošanas ir jānosusina dvielī, nevis stipri jāberzē, jo tas bojā mata struktūru.

Krāsas intensitātes saglabāšana pēc krāsošanas

Lai panāktu ilgnoturīgu krāsu, nozīme ir ne tikai matu krāsas izvēlē, bet arī ikdienas kopšanā – šampūnā, kondicionierī, matu maskā u.c. veidošanas līdzekļos. Ikdienā ir svarīgi izvēlēties pareizus matu kopšanas līdzekļus, kas piemēroti konkrētajam matu tipam. Svarīgi ir atcerēties, ka viss ir jādara ar mēru – tas pats attiecās arī uz matu masku un citu līdzekļu lietošanas biežumu. Pret matiem jāizturas ar mīlestību!