Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:125, Did:0, useCase: 3


Viedoklis: Profesionālā un pilsoniskā distrofija, kas apkaunoja Latvijas, Dānijas un Eiropas Savienības karogus

Redakcija
Redakcija


Šodien mediji vēsta, ka par sava bērna nolaupīšanu Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) apsūdzētās Kristīnes Misānes izdošana ir īslaicīgi apturēta. Vai tas notiktu, ja nebūtu iejaukusies sabiedrība? Noteikti nē! Šīs sāgas sakarā, Epadomi redakcijā savas pārdomas iesūtīja rakstnieks un publicists Jānis Ūdris. Izrādās, šī nebija pirmā reize, kad Latvijas instances negrib aizstāvēt savus pilsoņus bērnu tiesību jautājumos. Publicējam viedokli pilnā apmērā

Jānis Ūdris:

Kristīnes Misānes epopejas un Dānijas tiesas lēmuma sakarā atcerēsimies notikumu, kas Latvijas vārdu apkaunoja jau pirms 11 gadiem:

Citāts no Diena.lv, 24. marts, 2009: Šoks, dusmas, bezspēcība un līdzjūtība bija tās sajūtas, kas pārņēma, kad 16.marta vakarā uzzināju par mazās Emīlijas nolaupīšanu. Emīlijas „tētiņš” bija ieradies no tālās Austrālijas, nolīdzis kādu palīgu un pa abiem kopā viņi meitenīti ar varu atņēma mātei tepat Rīgā ziemas pievakarē pie lielveikala „Spice”. Tālākais ir kā nelāgs seriāls. Pēc vairākām stundām vīrietis ar nozagto bērnu tika aizturēts Tallinā. Māte saņēma zvanu no Tallinas policijas un jau devās ceļā pēc Emīlijas, kad cits zvans sagrāva visas cerības – izrādās BĢLM ierēdņi uz Tallinas policiju nosūtījuši atļauju Tasičam bērnu izvest no Igaunijas. Tagad meitenīte jau ir Austrālijā un Mirjanai Ādamsonei stāv priekšā ilga un dārga tiesāšanās, lai atgūtu savu mazo meitiņu.

Pilns raksts par notikumiem pirms 11 gadiem ŠEIT

Mūsu tautas paruna saka, ka gudrais mācās no citu kļūdām, muļķis no savām. Bet kā nosaukt tos, kas vispār nemācās no kļūdām? Kas pat visderdzīgākās kļūdas aizmirst?

Un kā izskaidrot absurdo mehānismu, kas lemjošos amatos iebīda pelēcības ar iztapīga suņa skatienu ārzemnieku prasību priekšā?

Vai tiešām mūsu valsts nav pelnījusi Atmodas ideālu, Baltijas ceļa un Barikāžu sardzes cienīgus politiķus un ierēdņus?! Vai tiešām tādi nav atrodami mūsu talantīgajā nācijā?!

Kur ir problēma? Varbūt mūsu pašapziņas trūkumā? Atkal un atkal pie lemšanas pielaižot tādus, kas apkauno Latvijas karogu?

Tāpat, kā Dānijas tiesa tikko apkaunojusi divus – savu un Eiropas Savienības karogus!

Bet nejauksim Dānijas tiesas kaunpilno lēmumu ar dāņu tautu! Dāņiem tagad par saviem distrofiskajiem cietpauriem ir kauns tāpat, kā mums par saviem!

Raksta autors: rakstnieks un publicists Jānis Ūdris

Redakcijas piebilde: viedoklis tapis pirms 19.02 paziņojuma par izdošanas aizturēšanu.