Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


Populāri sportisti sacentīsies “Zvaigžņu braucienā” Rallijkrosa Kausa ietvaros Bauskā

Redakcija
Redakcija

Populāri sportisti sacentīsies “Zvaigžņu braucienā” Rallijkrosa Kausa ietvaros Bauskā
M. Neikšāns

Šajā nedēļas nogalē, 2. Septembrī, norisināsies vērienīgas sacensības Bauskas trasē “Mūsa Raceland”, kur ESSVE Latvijas Rallijkrosa kausa sezonas 5. posma ietvaros norisināsies “Zvaigžņu brauciens” ar visā pasaulē zināmu latviešu sportistu – driftera Kristapa Bluša, moto frīstaila pilota Mārtiņa Aleksandroviča, rallija braucēju Māra Neikšāna un Matīsa Mežaka, kā arī jauno talantu Mārtiņa Seska un Beātes Klipas dalību.

Turpinoties Latvijas Rallijkrosa kausa izcīņai, nedēļas nogalē tiks noskaidroti ātrākie braucēji četrās klasēs - LADA RX, Open RX, Touring Car un Super 1600. Latvijas Rallijkrosa kausa posms Bauskā no citiem atšķirsies ar "Zvaigžņu braucienu”.

Ar speciāli pārbūvētām Volvo automašīnām “Zvaigžņu braucienā” ar spēkiem mērosies visā pasaulē, jo īpaši ASV, zināmais Kristaps Blušs, kurš pasaules atzinību iemantoja ar savām difta prasmēm. Viens no viņa braucienu video izpelnījies arī slavenā BBC raidījuma “Top Gear” veidotāju uzmanību. Viņam blakus uz starta līnijas stāsies Eiropā zināmais moto frīstaila braucējs Mārtiņš Aleksandrovičš (Alex), kurš savā karjerā izpildījis ne vienu vien pārdrošu triku, bet šogad pēc Polijas šovā piedzīvotā smagā kritiena paziņoja, ka noslēdz savu motofrīstaila karjeru. Lai gan Mārtiņš vēl dziedē gūtās traumas, pats atzīst, ka nekas viņu nevar apturēt no trakulībām trasē. Abiem sliktajiem zēniem vietu centīsies ierādīt astoņkārtējais Latvijas rallija čempions Māris Neikšāns, kurš, lai arī noslēdzis rallija karjeru 2012. gadā, 2016. gada februārī FIA pasaules rallijreida čempionāta pirmajā posmā izcīnīja uzvaru. Mūsa Raceland ir viņa māju trase, kuru viņš labi pārzina.

“Šobrīd uz autosporta skatuvi noraugos vairāk no malas, jo oficiāli karjeru esmu beidzis. Autosportā turpinu darboties kā treneris sportistiem no Eiropas valstīm un Krievijas, strādāju ar Latvijas rallijkrosa talantu Reini Nitišu. Šādās sacensībās piedalos, jo tā ir iespēja nezaudēt prasmes un ir interesanti sacensties ar sportistiem no citām disciplīnām. Tā kā sacensības būs mājās, ceru uz vietējo atbalstu”, dalību sacensībās komentē Māris Neikšāns.

“Zvaigžņu braucienā” blakus trīs karstgalvjiem varēs redzēt arī pieredzējušo autosportistu Matīsu Mežaku, kurš braucis gan Krievijā, gan leģendārajās Eiropas trasēs. Šobrīd Matīsu var redzēt dažādās disciplīnās pašmāju sacensībās. Pieredzējušajiem autosportistiem konkurenci sastādīt centīsies divi jaunie talanti – LMT Autosporta Akadēmijas dalībnieki – rallija pilots Mārtiņš Sesks, kurš šobrīd savā klasē ir līderis Latvijas rallija čempionātā un vicečempions Igaunijas čempionātā, un Beāte Klipa, kura 2014.gadā kļuva par Latvijas un Baltijas čempioni autokrosā. Viņa būs arī vienīgā sieviete šajā braucienā.

Jānis Bergs, Latvijas Rallijkrosa kausa organizators: “Šīs, manuprāt, būs ļoti interesantas sacīkstes, jo tuvojoties kausa izcīņas seriāla beigām, konkurence starp sportistiem kļūst aizvien saspringtāka. Īpaši aizraujoša būs cīņa atbalstītāju iemīļotajā un visvairāk pārstāvētajā LADA RX klasē, jo līdz šim katrā no posmiem bija cits uzvarētājs. Tāpat ikvienā posmā rūpējamies, lai interesanti būtu gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Tāpēc, uzzinot, ka Mūsa Raceland trase piedāvā braucienu ar Volvo automašīnām, sapratām, ka mums tas jāizmanto. Rīkojot šo posmu īpaši piedomājām lai tas būtu atpūtas pasākums, kas piemērots visai ģimenēm. Arī šajā posmā bērniem būs iespēja braukt ar rotaļu automašīnām. Ceram, ka šajā posmā būs perfekts balanss starp izklaidi un patiesām autosporta emocijām, kas neatstās vienaldzīgu nevienu Latvijas Rallijkrosa kausa līdzjutēju un dalībnieku.”
Skatītāji aicināti izmantot iespēju iegādāties ieejas kartes iepriekšpārdošanā Biļešu Serviss kasēs vai Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU...