Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


HELSUS 2018 festivāls jau šosestdien

Redakcija
Redakcija

19. maijā, verot vasaras vārtus, tiekamies veselības un garīgā dzīvesveida festivālā “HELSUS 2018”. Festivāla viesiem Uzvaras parka teritorija Jelgavā tiks atvērta no plkst. 10:00 un līdz pat plkst. 01:00, sagaidot arī muzeju nakts viesus mācīsimies, iesaistīsimies, priecāsimies un augsim.

Šī gada tēma ir “Saime simtgades ceļos”, tādēļ lielu uzsvaru liekam uz ģimeni, tās vērtībām, tradīcijām, problēmu risināšanu un ģimenes veselību. Dienu sāksim uz lielās skatuves ar bungu skaņām un dziesmām, kam sekos aizraujošā psihoterapeita Viestura Rudzīša nodarbība “Hipotēzes par sievišķības un vīrišķības arhetipiskajiem pamatiem”. Šogad festivāla darbība norisināsies 28. dalībnieku teltīs un kupolos, kur visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja klausīties lekcijas, uzdot jautājumus un piedalīties dažādās nodarbībās un meistarklasēs.

Saglabājot festivāla atslēgvārdus “Ķermenim, Dvēselei, Veselībai” norisināsies gan jogas nodarbības Kundalīnī jogas pasniedzējas Agates Vucinas vadībā, runāsim par Sargeņģeļiem ar Maiju Kadiķi, veiksim ķermeņa diagnostiku uztura pieturā pie MEDA VD konsultantes Daces Meijas, klausīsimies lekciju Evitas Štālas vadībā par savstarpējās sievietes un vīrieša attiecībām pēc bērna. Latvijas Biodanzas skolotāju asociācija un Veselīgas izglītības centrs prezentēs tēmu “Ģimenes spēks un labizjūta”, geštaltterapeites Ilze Pavasare un Līga Vaite runās gan par to, kā saglabāt savu identitāti un būt kopā ar kādu, gan, kas ir neatkarība, brīvība un pašdisciplīna. Savukārt, Kristīne Vallere vadīs nodarbību par neirografiku - apzinātā zīmēšana, algoritms: Neirokoks. Savas dzimtas resursu apzināšana, kā arī daudz, daudz citas sfēras tiks apspriestas, pulcējot jomu speciālistus Uzvaras parka teritorijā visas dienas garumā.

Vieni no gaidītākajiem šī gada viesiem ir tieši ģimenes – pilnā sastāvā. Iegūt paliekošas atmiņas būs iespējams “Hennas stūrītī”, praktiski darboties meistarklasē pagatavojot savu individuālo, dabīgo smaržu būs iespējams teltī “Smaržas burvība”, par interesantiem konkursiem, kuros būs iespēja laimēt vērtīgas balvas, tiks padomāts. Dienas garumā paralēli norisināsies arī Latvijas mājražotāju tirdziņš un būs iespēja gardi paēst.

Šī gada festivāla HELSUS organizatoriskais partneris Moreno institūts Latvijā min par šī gada festivālu: “Šķiet, ka festivāls šogad būs īpaši košs un intensīvi piesātināts, jo vienā dienā būs baudāms tas, kas citkārt divās. Vieta, kur smelties daudz atbildes, idejas un iedvesmas.”

Vakars paredzēts pieaugušajiem, pāriem un pārīšiem – klausīsimies Dimantras Antras lekciju par “seksuālo veselību”. Ļoti bagātīgas nodarbības būs iespējams apmeklēt pie Ritas Lasmanes un atrast atbildes uz īpaši “kutelīgiem” jautājumiem, apmeklējot pikanto lekciju par to “Ko sievietes vēlas no vīriešiem attiecībās un ko vīrieši no sievietēm”, kā arī mācīsimies erotiskās masāžas pamatus. Saulei rietot ar šamaniskām balsīm, gongu skaņām, kotomo, kokli, bungām, zvaniem, Tibetas un kristāla dziedošajiem traukiem un citiem instrumentiem vērsim vārtus arī Muzeju Nakts apmeklētājiem uz "Meditatīvo ceļojumu mūža gadalaiku skaņās". Tiekamies “HELSUS 2018”!

Festivāls ik gadu risinās ar Jelgavas pilsētas un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūra” atbalstu. Informācija par festivāla dalībniekiem, atrašanās vietu un norisi meklē: HELSUS | Pašizziņas platforma Seko līdzi arī jaunumiem festivāla facebook.com lapā.

Biļetes biļešuserviss.lv kā arī visās biļešu servisa kasēs.

Otrais HELSUS festivāls 2016. gadā.
Video no Epadomi un KultūrasVēstis.lv arhīviem

Trešais HELSUS festivāls 2017. gadā.
Video no Epadomi un KultūrasVēstis.lv arhīviem