Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


Atklāts labdarības rokdarbnieku tirdziņš un Vecmāmiņu Lieldienskola

Redakcija
Redakcija

Tuvojoties pavasara gaidītākajiem svētkiem, tirdzniecības centrā Domina Shopping darbu sācis sirsnīgs rokdarbnieku Lieldienu tirdziņš, kura mērķis ir palīdzēt senioriem ar īpašām vajadzībām kaut nedaudz uzlabot savu materiālo situāciju. Līdzās tam darbojas arī Vecmāmiņu Lieldienskola – radošās darbnīcas bērniem, kurās seniori strādā bez atlīdzības. Abas aktivitātes organizē Invalīdu un Mazturīgo Senioru Atbalsta Fonds (IMSA Fonds) un tās tirdzniecības centrā norisinās no 11. līdz 16.aprīlim.

Tirdziņā piedalās vairāk nekā 25 seniori no visas Latvijas, kuri sarūpējuši gan tradicionālus, gan Lieldienu tematikā darinātus rokdarbus. Olas, zaķīši, cālīši un groziņi, kas darināti dažādās tehnikās, tirdziņā ir pieejami īpaši plašā izvēlē. Šie senioru darinātie rokdarbi būs lieliska Lieldienu dāvana gan lieliem, gan maziem, turklāt tie ir pa kabatai katram.

Līdzās rokdarbnieku tirdziņam IMSA Fonds tirdzniecības centrā ir iekārtojis arī Vecmāmiņu Lieldienskolu jeb radošās darbnīcas bērniem, kurās ikviens interesents aicināts piedalīties bez maksas. Tajās mazie un ne tik mazie ķipari zinošu vecmāmiņu pavadībā varēs apgūt dažnedažādas rokdarbu tehnikas, izgatavojot Lieldienu dekorus, piemēram, tamborētus cālīšus, pērļotus un filcētus zaķīšus, putniņus no dzijas. Būs iespējams iemācīties arī olu dekorēšanu ar pūpoliem un Latviju rakstiem, ādas siksniņas pīšanu un apgūt vēl daudz un dažādas noderīgas lietas.

Rokdarbnieku tirdziņa darba laiks no 11. līdz 15.aprīlim ir no plkst. 10:00 līdz 21:00, bet 16.aprīlī no plkst. 10:00 līdz 19:00.

Savukārt Vecmāmiņu Lieldienskola darbosies katru dienu no 11. līdz 16.aprīlim laikā no plkst. 10:00 līdz 19:00. Abas aktivitātes atrodamas tirdzniecības centrā Domina Shopping, Ieriķu ielā 3, Rīgā.