Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


Kas šogad sagaida Šerloka Holmsa dzimšanas dienas viesus?

Redakcija
Redakcija

Jaunais gads Rīgā tradicionāli sākas ar krāšņu jo krāšņu kostīmu parādi – Šerloka Holmsa dzimšanas dienu. Šogad tā notiks jau 8.janvārī. Pasaulē slavenākais pēdu dzinējs Šerloks Holmss jau sesto reizi aicina uz savas neoficiālās dzimšanas dienas svinībām. Un jau sesto reizi šajā dienā galvaspilsētas centru piepildīs īsteni džentlmeņi un lēdijas – izcilā Holmsa, viņa uzticamā drauga un kolēģa Vatsona, kā arī citu spilgtu Konana Doila darbu varoņu līdzinieki.

Svētku rīkotāji kā ierasts ir sagatavojuši piesātinātu programmu, kuras bagātīgajā pasākumu un norišu kopumā ikviens varēs atrast ko īpašu tieši sev. Vēlamies atgādināt, ka galvenie svinību notikumi ir bez maksas. Vienīgais nosacījums – apģērbs Artura Konana Doila darbu varoņu stilā un priecīgs noskaņojums.
Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinību programma

12:30-13:00
Svinību dalībnieku pulcēšanās un reģistrācija gājienam uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kāpnēm (Kr. Valdemāra 10a). Labāk ģērbto dalībnieku izraudzīšana notiks sekojošās nominācijās:

/ LABĀKAIS HOLMSS
Nominācijai der visi diženā detektīva atveidi – no grāmatām, filmām līdz individuālām interpretācijām par tēlu. Apģērbam nav jābūt pilnībā nokomplektētam - pietiks ar detaļām, kas radīs tēla atpazīstamību.

/ LABĀKAIS PERSONĀŽS
Šajā nominācijā var pieteikties visi iemīļotās grāmatas tēlu atveidotāji. Sākot ar doktoru Vatsonu un bīstamo taču tik harismātisko profesoru Moriartiju līdz jaukajai misis Hadsonei un skaistulei Irēnai Adlerei. Starp gājiena dalībniekiem noteikti sastapsiet seru Henriju, doktoru Mortimeru, Berimoru un daudzus citus.

/ LABĀKAIS ČETRKĀJAINĀ DRAUGA TĒLS
Apakšnominācijas:
/ "Īsts džentlmenis" (jebkurš atveids no Holmsa līdz Moriartijam)
/ "Misis Hadsones suns " (jebkurš “sieviešu” suņa tēls)
/ "Labākais duets" (saimnieks un viņa suns vienotā koptēlā)

/ LABĀKAIS MAZĀ VAROŅA TĒLS
Ik gadu mūsu krāšņajā kostīmu parādē piedalās arī mazie svinību viesi, kas atveido holmsus, konsteblus un slavenā detektīva draugus, kā arī misis Hadsones mazmeitiņas.

/ LIELISKĀKO ŪSU UN BĀRDAS ĪPAŠNIEKS
/ ELEGANTĀKAIS DŽENTLMENIS

PIETEIKŠANĀS NOMINĀCIJĀM UN DALĪBA GĀJIENĀ IR BEZ MAKSAS

13:00-13:30
Gājiens uz svinību galveno norises vietu, kas šogad būs Vērmanes dārzs (no Elizabetes ielas puses).

13:30 – 14:30
Dalībnieku defilē uz Vērmanes dārza skatuves. Uzvarētāju noskaidrošana. Svētku programma uz Vērmanes dārza skatuves tiks atklāta ar skotu terjeru parādi Skotijas stilā, kas tiek rīkota ar dzīvnieku aizsardzības biedrības "Tutti palīdzība dzīvniekiem" atbalstu. 
14:30 – 15:00
Labāk ģērbto dalībnieku paziņošana visās nominācijās.

14:00-16:00
“Auzu biezputra, ser” – vecās, labās Anglijas tradicionālās brokastis. Berimoru lomās iejutīsies kafejnīcas „MamKafe” vadītāji. Vieta - Vērmanes dārza estrādes teritorija.

15:00 – 15:30
Flešmobs „ Lielākais Holmsa fotouzņēmums no putna lidojuma”, kurā piedalīties aicināti visi svinību viesi. Fotogrāfi - Vadims Siščikovs un Sergejs Ortinkis.

15:30-17:00
Rīgas Beikerstritas kostīmētā rekonstrukcija. Fotografēšanās pie “Holmsa” durvīm. Norises vieta – Jauniela 22, Vecrīga.
12.00-18.00
Tējas dzeršana “Five-o’clock tea” kafejnīcā “Madam Brioš”
Tradicionālās angļu tējas baudīšana ar aprikožu ievārījumu un auzu pārslu cepumiem misis Hadsones un citu sera Artura Konana Doila stāstu varoņu sabiedrībā visu svētku norises laiku.
Adrese: Doma laukums 6 (Rīgas biržas muzejs), ieeja no Mazās pils ielas.
12:00-18:00
Retro fotosalonā “Pie Bertiljona kunga”, jūs sajutīsiet īsto Beikerstrītas gaisotni, pārģērbsieties par 19. gadsimta dāmām un kungiem un iemužināsiet to mirkli fotogrāfijā, kuru varēsiet saņemt turpat uz vietas. Veco labo laiku atmosfēru veidos talantīgas vijolnieces Natālijas Grigorovičas interaktīvā muzikālā performance, omulīgs bibliotēkas interjers un austrumu tējas ceremonijas Jurija Podusova izpildījumā.
Vieta – „Cafe Film Noir” kinoteātrī „Splendid palace”, Elizabetes ielā 61. Foto iespējams saņemt uzreiz. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr.: +37129148691.

11:00-17:00
Ekskursijas pa Igora Masļeņikova filmas “Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi” uzņemšanas vietām. Kino mīļiem šajā dienā būs iespēja apmeklēt lielāko daļu vietu, kur notikusi slavenās Masļeņikova filmas filmēšana, izstaigāt vecpilsētas šaurās ieliņas, iekļūt nomaļos pagalmos un šķērsielās. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. +37126468131 vai rakstot e-pastu: snezanna1@gmail.com.

12:00-20:00
Vislabāk sagatavotos mūsdienu detektīvus gaida vairāki piedzīvojumu kvesti no kompānijas Questime.lv ar negaidītiem sižetiem un sarežģītiem uzdevumiem. Vairāk informācijas questime.lv vai pa tālr. +371 22 080 544.

18:00-20:30
1916. gadā uzņemtās mēmās filmas “Šerloks Holmss” seanss ar džeza pavadījumu. Šī ir viena no pirmajām slavenā detektīva piedzīvojumu ekranizācijām, kas daudzus gadus tika uzskatīta par pazudušu. Tikai 2014. gadā, simts gadus pēc pirmizrādes, Francijas kinoarhīvos ar La Cinémathèque Francaise atbalstu tika atrastas kinolentes ar oriģinālās filmas kopijām. Nebijušu muzikālu noformējumu Rīgas kinoseansam radījuši laikmetīgā džeza duets – saksofonists un džeza apvienību līderis Deniss Paškevičs un lietuviešu perkusionists, avangarda džeza un laikmetīgās mūzikas izpildītājs Arkādijs Gotesmans. Skatītāji vienlaicīgi varēs baudīt kino, džeza koncertu un jam session.

Latvijas skatītājiem filma tiks izrādīta pirmo reizi. To demonstrēs ar angļu valodas titriem (ar subtitriem latviešu un krievu valodās).

Norises vieta – „Cafe Film Noir” kinoteātrī „Splendid palace”, Elizabetes 61. Pasākums notiek sadarbībā ar CREA Promotion.