Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


Sabiedrības integrācijas programmas projektu konkurss „Apkaimju iniciatīvas līdzdalības un piederības veicināšanai”

Redakcija
Redakcija

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments izsludina Sabiedrības integrācijas programmas projektu konkursa „Apkaimju iniciatīvas līdzdalības un piederības veicināšanai” 3.uzsaukumu – apkaimju iniciatīvu projektu īstenošanai Rīgas pilsētā.

Konkursa mērķis ir aktualizēt un veicināt Rīgas iedzīvotāju pilsonisko līdzdalību, kā arī izglītot un informēt iedzīvotājus par šo tēmu, tai skaitā veicināt brīvprātīgo darbu un piederības sajūtu savai apkaimei, pilsētai un valstij, aktivizēt apkaimju kustību kā vienu no iedzīvotāju pašorganizācijas veidiem, lai veiktu vietējās kopienas interešu aizstāvēšanu, izzinātu iedzīvotāju problēmas un meklētu risinājumus savstarpējā iedzīvotāju un pašvaldības sadarbībā, nodrošinot iedzīvotāju personisko līdzdalību kopienas dzīves vides uzlabošanā.

Piedalīties Konkursā un pretendēt uz finansējuma saņemšanu var jebkura Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrēta juridiska persona – biedrība, nodibinājums, komersants, kā arī Rīgas pilsētas pašvaldības iestāde, kas savu darbību veic Rīgas pilsētā un vēlas uzlabot Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā dzīvojošo iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Vēršam uzmanību, ka šogad šajā projektu konkursā var pretendēt arī uz finansējuma saņemšanu apkaimes iedzīvotāju forumu organizēšanai Rīgas apkaimēs. Aicinām izmantot šo iespēju, lai uzrunātu un iesaistītu savas apkaimes aktīvistus un atklātu vēl neizmantotos resursus.

Maksimālais finansiālais atbalsts vienam projektam ir EUR 2 500,00. Savukārt maksimālais finansiālais atbalsts viena apkaimju iedzīvotāju foruma organizēšanai ir EUR 1000, 00, ja tiek organizēti vairāk nekā divi apkaimju forumi, maksimālais finansiālais atbalsts nevar pārsniegt kopējo konkursā noteikto. Vienā projektā var apvienot gan apkaimju foruma organizēšanu, gan citas apkaimju aktivitātes, arī šajā gadījumā maksimālais finansiālais atbalsts nevar pārsniegt kopējo konkursā noteikto.

Pretendentam projekta īstenošanai jānodrošina finanšu līdzekļu līdzfinansējums ne mazāk kā 5% apmērā no kopējām projekta izmaksām.

2017. gada 3. uzsaukuma projektu īstenošana ir jāplāno laika posmā no 01.09.2017. līdz 30.11.2017.

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2017. gada 19. jūlijs plkst. 16.00.