Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:356, Did:0, useCase: 3


Dekupēta dārglietu lādīte ar eņģeļiem

Redakcija
Redakcija

Izsmalcināta dārglietu lādīte noderēs gan rotaslietu, gan kādu citu noslēpumu glabāšanai. Sevišķi mīļa tā būs arī tāpēc, ka izrotāta savām rokām. Sekojot turpmākajām norādēm, to izdarīt būs pavisam vienkārši.

Nepieciešamie materiāli:

- koka lādīte,
- plāns dekupāžas (velo) papīrs ar eņģeļu attēliem,
- akrila krāsas (debeszila un ziloņkaula),
- krāsas žūšanu palēninošs līdzeklis,
- līme,
- šķēres,
- sūkļa ota,
- maza un vidēja plakana ota,
- papīra dvieļi,
- ūdensizturīga matēta laka.

Darba gaita:

1. Ar sūkļa otu lādīti noklāj ar akrila krāsām, kuras sajauc ar krāsas žūšanu palēninošu līdzekli, veidojot gaišākus un tumšākus laukumus- dbesis.

2. atstāj, lai lādīte pilnībā nožūst. No plānā dekupāžas (velo) papīra izgriež attēus, iemērc ūdenī un nosusina papīra dvielī.

3. Ar vidēji lielu plakano otu noklāj kastītes virsmu ar līmi un uzmanīgi uzliek attēlus izvēlētajās vietās.

4. Pārklāj kastīti ar līmi.

5. Ar mazu plakano otu un atšķaidītām krāsām papaildina rotājumu: dažās vietās veido izteiktākas kontūras, dažās- vairāk izplūdušas, lai attēls labāk saplūstu ar fonu.

6. Otas sarus pamērcē zilā krāsā un paberzē gar kastītes malām.

7. Atstāj pilnībā nozūt.

8. Lādīte gatava. Lietojiet paši vai izmantojiet kā jauku dāvanu kādam mīļam cilvēkam.

Vēl vairāk brīnišķīgu dekupāžas ideju atradīsiet Apgāda Zvaigzne ABC izdotajā grāmatā '"Gleznainā dekupāža", kas šobrīd akcijas cenā nopērkama tikai par 1 eur.

Dekupāžā ikviens var īstenot savas radošās un inovatīvās idejas, papīra rotājumus sasaistot ar fonu vienotā pievilcīgā veselumā.

Gleznainajā dekupāžā papīra rotājums ar fonu ir saskaņots tik filigrāni, ka ir neiespējami atšķirt, kura detaļa ir uzlīmēta un kura uzgleznota, jo attēls harmoniski saplūst ar fonu.

Lai labāk izprastu dekupāžas izpildi, ir izdalītas trīs tehnikas: vienkrāsains ēnojums, fona gleznošana un klasiskā gleznainā dekupāža. Tomēr daudzos dekupāžas darbos izmanto visas trīs tehnikas.

Jūs varat izmantot arī citas dekorēšanas tehnikas, piemēram, telpisko jeb reljefo dekupāžu, vecināšanas jeb plaisāšanas (kraklē) līdzekļus vai sauso ziedu aplikācijas.

Jūs varat radīt lielus un mazus meistardarbus.
Kafijkannas, lādītes, paplātes – tās uzsāk jaunu dzīvi, no ikdienišķa priekšmeta pārvērsdamies nelielā mākslas darbā.