Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:355, Did:0, useCase: 3


Adīti vai tamborēti svārciņi meitenei

Adīšana jau sen ir pārvērtusies par īstu mākslu. Tā ne tikai ļauj vaļu fantāzijām, bet ir arī labs atspaids ģimenei: apadot sevi un citus ģimenes locekļus, jūs ne tikai ietaupāt daļu no ģimenes budžeta, bet radāt stilīgas un neatkārtojamas lietas. Piemēram, kā šie svārciņi meitenei.
Izmantojot šo metodi, varat noadīt svārkus ne tikai mazām meitenēm, bet arī jaunkundzēm un pat pieaugušai sievietei. Galvenais- pareizi aprēķināt valdziņu skaitu.

1. Lai uzadītu šādus svārciņus, jums vispirms jāzina divi mēri: vidukļa apkārtmērs un svārciņu garums.

2. Tad jāaprēķina vajadzīgo valdziņu skaitu. Uzmetiet uz adatām 30 valdziņus ar adīšanai paredzēto dziju un noadiet nelielu paraudziņu izvēlētajā rakstā. Izmēriet paraudziņa platumu un izrēķiniet, cik daudz valdziņu ietilpst vienā cm- tas būs adījuma blīvums.

Piemēram, ja jūsu paraudziņa platums ir 12 cm, tad veiciet sekojošu aprēķinu: 30 : 12 = 2,5 valdziņi. Tātad vienā centimetrā ietilpst 2,5 valdziņi.
Pieņemsim, ka meitenes vidukļa apkārtmērs ir 48 cm. Tā kā svārciņus adīsiet no divām detaļām (priekšpuses un mugurpuses), 48 cm jādala uz pusēm. Tātad vienas detaļas platums augšpusē būs 24 cm. Pareizinām 24 cm ar 2,5 valdziņiem un iegūstam 60 valdziņus + 2 malējie valdziņi.

3. Sākam adīt pirmo detaļu jeb svārciņu priekšpusi. Kā jau iepriekš aprēķinājām, uzmetam uz adatām 60 valdziņus + 2 malējos valdziņus un 6 cm adām sviķelī (2 valdziņi labiski, 2 valdziņi kreiliski)

Tālāk ada svārciņus izvēlētajā rakstā, katrā 10 kārtā pēc katriem 10 valdziņiem izadot vienu valdziņu no iepriekšējās kārtas pārstaipa. Tas nepieciešams svārciņu paplatinājumam.
Kad vajadzīgais svārciņu garums noadīts, norauciet visus valdziņus.

4. Svārciņu otru pusi (mugurpusi) ada tāpat kā priekšpusi.

5. Abas puses sānos sašuj kopā. noadīto 6 cm garo sviķeli vidusdaļā noloka, piešuj tā, lai veidotos jostas vieta, kur ievērt gumiju.

Ja gribat noadīt taisnus svārkus, vienkārši nepieaudzējiet valdziņus, kas domāti svārku paplatināšanai.

Shēma svārciņu tamborēšanai:



Shēma svārciņu adīšanai: