Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:447, Did:0, useCase: 3


Adīti mājas zābaciņi

Adīti mājas zābaciņi
Adīti mājas zābaciņi

Šie jaukie un siltie zābaciņi varētu būt skaista dāvana kādam no jūsu tuviniekiemTos ir viegli izgatavot- tikai pāris vakari un silta dāvana gatava. Zābaciņi veidoti no vairākiem dažādos rakstos un krāsās izadītiem kvadrātiem. Vīles ir sašūtas ar neredzamo dūrienu.

Šeit aprakstītie zābaciņi derēs cilvēkiem ar pēdas izmēru 24-27 cm.

Jums būs nepieciešama rupja dzija oranžā un tumši pelēkā krāsā- pa 100 g no katras (kamolā: 100 g/68 cm) un 7.nr adāmadatas, kā arī lāpāmā adata detaļu savienošanai.

Kvadrātu adīšanai izmantoti 3 dažādi raksti:

1. Rievotais raksts: gan pāra, gan nepāra rindas ada labiski;

2. Rīsu raksts: 1 v labiski, 1 v kreiliski mijas līdz katras kārtas beigām, pamīšus mainoties katrā kārtā- virs iepriekšējās kārtas labiskā valdziņa jāada kreiliskais valdziņš, savukārt, virs kreiliskā valdziņa- labiskais valdziņš utt.

3. Neīstais rīsu raksts: 1 labiski, 1 kreiliski utt. Valdziņi mainās katrā otrajā kārtā, tātad katrā nepāra kārtā.

Zābaciņa adīšana:

Uz adatām uzmet 12 valdziņus ar pelēko krāsu un ada 26 kārtas rievotā adījumā, ik pēc divām kārtām mainot dzijas krāsu- 2 kārtas ada pelēkā krāsā, 2- oranžā krāsā.

Nākamās 26 kārtas ada oranžā krāsā rīsu rakstā, tad 26 kārtas rievotā adījumā pelēkā krāsā, pēc tam 20 kārtas neīstajā rīsu rakstā oranžā krāsā, turpina 26 kārtas rīsu rakstā pelēkā krāsā un nobeidz ar 26 kārtām rievotā adījumā pelēkā krāsā.

Tālāk ar pelēko krāsu no otrā kvadrāta malas uzlasa 12 valdziņus un ada 26 kārtas rievotā adījumā, ik pēc divām kārtām mainot krāsas- pelēku un oranžu.

Nākamais solis: ar oranžo dziju no sestā kvadrāta labās malas uzlasa 12 valdziņus un ada 20 kārtas neīstā rīsu rakstā.

Otru zābaciņu ada simetriski pirmajam.

Zābaciņu pabeigšana:

Noadītos zābaciņus izgludina caur mitru drānu un izžāvē. Sašuj vīles, kā attēlots zīmejumā. Zābaciņu augšējo malu aptamborē.

Rokdarniecēm patiks

Šo jauko zābaciņu ideja pieder Jaroslavai Dovcovai- talantīgai dizainerei, kuras radītie modeļi ir populāri daudzu slavenību vidū. Autore ir izveidojusi savu dizaina studiju un rada gan oriģinālus apģērbu modeļus, gan mākslinieciskus dizaina priekšmetus.
Nupat apgādā Zvaigzne ABC iznākusi Jaroslavas Dovcovas grāmata ar nosaukumu "Adīšanas ABC", kas būs lieti noderīga gan tām sievietēm, kas vēl tikai domā par mācīšanos adīt, gan iesācējām, gan arī pieredzējušām adītājām.
Grāmatā aprakstīts viss, sākot ar adīšanas pamatiem un beidzot ar dažādu apģērba modeļu, rotaļlietu, aksesuāru un dizaina priekšmetu adīšanas sīkiem aprakstiem un shematiskajiem zīmējumiem. Tas viss papildināts ar krāšņiem attēliem.

Šī grāmata ir iespēja ietērpt sevi īstos brenda adījumos!

Jautājiet grāmatu Zvaigzne ABC grāmatnīcās.