Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:355, Did:0, useCase: 3


Ziemas periodam piemērots džemperītis ar skaistu leduspuķu rakstu

Leduspuķes loga rūtīs... leduspuķes džemperītī.... skaisti!
Lai šo skaistumu iedzīvinātu 38.izmēra džemperītī, jums būs nepieciešams apmēram 500 g dzijas, 6.un 7.numura apļa adāmadatas, 7.numura zeķu adatas un 6.numura tamboradata.

Džemperīša piegrieztne

Adīšanu sāk no mugurpuses centra, adot pa apli. vispirms ar tamboradatu uzmetiet 8 cilpiņas, savienojiet tās aplī un notamborējiet vienu kārtu vienkāršo stabiņu bez apmetumiem. Tamborēšanu nobeidziet ar savienojošo stabiņu. Tālāk caur katra stabiņa priekšējo daļu izvelciet diegu, veidojot cilpiņu un pārceliet to uz zeķu adāmadatas. Kopā jums jābūt 8.cilpiņām. Sadaliet tās uz trijām adāmadatām. Šīs cilpiņas būs pirmā adījuma rinda. Vēlāk, kad adījums kļūs platāks, pieslēdziet darbam arī ceturto. Vēl tālāk adot, pārnesiet adījumu uz apļa adāmadatām.
Adījuma raksts (1/4 daļa raksta) attēlota shēmā Nr.1.
Shēmā neuzrādītās kārtas skaitļu rindas adiet labiski, izņemot dubultapmetumus. Tos izadiet 1 valdziņu labiski, 1 valdziņu kreiliski.
Piedurknes adiet pēc shēmas Nr.2.




Shēma Nr.1

Mugurpuse:

Adīt sāciet no centra, uzmetot 8 cilpiņas, kā norādīts iepriekš. Tālāk adiet pēc shēmas Nr.1 no 2. līdz 42.rindai. Kakla izgriezuma veidošanai 37.rindā no adījuma centra vienā no kvadrāta pusēm norauciet 9 valdziņus. turpiniet adīt uz 7. numura apļa adāmadatām, pagriežot adījumu tā, lai jūs adītu gan labiskās, gan kreiliskās adījuma rindas, pie kam katrā, kakla izgriezuma veidošanai, katrā otrajā rindā no abām pusēm norauciet 1x3 v., 1x2 v. 42 rindā norauciet visus palikušos valdziņus.

Priekšpuse:

Ada tāpat kā mugurpusi, tikai ar dziļāku kakla izgriezumu: 35.rindā no adījuma centra vienā kvadrāta pusē norauciet 7 valdziņus. Tālāk katrā otrajā rindā no abām pusēm norauciet 1x3 v., 1x2 v., 1x1 v. . 42.rindā norauciet visus palikušos valdziņus.

Piedurkne:

Shēma Nr. 2

Pirms adīt piedurkni, sašujiet priekšpuses un mugurpuses plecu un sānu vīles, atstājot 21 cm nesašūtu roku izgriezumam. Uzņemiet uz 7. numura apļa adāmadatām 36 valdziņus (18 no mugurpuses un 18 no priekšpuses roku izgriezuma) un adiet piedurkni pēc shēmas Nr.2.
Kad noadītas 16 rindas, no 7. numura adāmadatām pārnesiet adījumu uz 6. numura apļa adāmadatām un turpiniet adīt labiski. Pirmajā labiskā adījuma rindā saadiet katru pirmo un otro valdziņu kopā, lai veidotu piedurknes manšeti. Noadiet 2 cm labiski un norauciet adījumu.

Kad piedurknes noadītas, uzņemiet uz 6. numura apļa adāmadatām apakšējos priekšpuses un mugurpuses valdziņus. Kopā jābūt 92. valdziņiem. Adiet pa apli 10 cm rievotajā adījumā (2 v. labiski, 2 v. kreiliski).

Lai noadītu apkakli, uzņemiet uz 6.numura adāmadatām 56 v. no kakla izgriezuma un adiet pa apli rievotajā adījumā (2 v. labiski, 2 v. kreiliski) 15 cm augstumā. Tad norauciet valdziņus.

Adījuma shēmās dotie apzīmējumi: